De Haagse Hogeschool

Nieuws en pers

De Haagse Hogeschool staat midden in de samenleving. Met 25.200 studenten en 2000 medewerkers is de hogeschool een wereld op zich. De vele evenementen, ontwikkelingen en de deskundigen die aan de hogeschool verbonden zijn, maken dat de hogeschool regelmatig in de media te vinden is.

Heeft u de mening van een deskundige nodig om te reageren op actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen? De Haagse Hogeschool is een grote kennisinstelling waar vele docenten en lectoren met deskundigheid op diverse gebieden werkzaam zijn.

In de mediakit vind je onder andere foto's van de hogeschool en logo's van de hogeschool, die gebruikt kunnen worden bij een publicatie.

Maak er een boek van…!?

15-09-2014

Een symposium over het gebruik van boeken, blogs, websites internet, films, gedichten en schilderijen van patiënten Duizenden beschikbare patiëntervaringsverhalen worden onvoldoende benut om de zorg te verbeteren. Dit komt naar voren tijdens het symposium Maak er een boek van…!? Leren van patiënten en hun ervaringen, op vrijdag 10 oktober in Den Haag. Staatssecretaris van Rijn neemt daar het gelijknamige boek in ontvangst. >>

Persberichten

Eerste Haagse Summer School groot succes

09-09-2014

Deze zomer vond de eerste editie van The Hague Summer School plaats. Gedurende vier weken zochten studenten van over de hele wereld op De Haagse Hogeschool naar oplossingen voor grote maatschappelijke problemen als armoede, milieuvervuiling en economische crisis. Studenten uit onder andere Brazilië, Indonesië, Zwitserland en India zochten naar oplossingen door zowel publieke als private partijen aan elkaar te koppelen, op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Gedurende twee of vier weken, afhankelijk van de gekozen module, leerden de studenten vraagstukken vanuit nieuwe invalshoeken te benaderen en deze te bekijken vanuit het oogpunt van ingenieurs, mensenrechten- en veiligheidsdeskundigen, en ondernemers en ontwerpers.

Nieuw lectoraat wil bijdragen aan veiliger sportklimaat

26-08-2014

Zo'n 10 miljoen Nederlanders doen aan sport. Sporten doe je voor je plezier en het draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Helaas komt het voor dat er op en rond het veld incidenten zijn, zoals (seksuele) intimidatie, agressie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. In het nieuwe lectoraat Sportpedagogiek, in het bijzonder veilig sportklimaat werken hbo- en mbo-sportopleidingen samen met gemeenten en sportkoepel NOC*NSF aan het creëren van een pedagogisch verantwoord veilig sportklimaat.

print | sitemap | abc-index | disclaimer | beheer
      Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube