De Haagse Hogeschool

Nieuws en pers

De Haagse Hogeschool staat midden in de samenleving. Met 25.200 studenten en 2000 medewerkers is de hogeschool een wereld op zich. De vele evenementen, ontwikkelingen en de deskundigen die aan de hogeschool verbonden zijn, maken dat de hogeschool regelmatig in de media te vinden is.

Heeft u de mening van een deskundigen nodig om te reageren op actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen? De Haagse Hogeschool is een grote kennisinstelling waar vele docenten en lectoren met deskundigheid op diverse gebieden werkzaam zijn. 

In de mediakit vind je onder andere foto's van de hogeschool en logo's van de hogeschool, die gebruikt kunnen worden bij een publicatie.

Nieuwsberichten

RAAK-award nominatie voor versterken informatiebeveiliging waterschappen

05-10-2015

De Nederlandse waterschappen spelen een cruciale rol in het beheer van oppervlaktewater en het zuiveren van afvalwater. Daarvoor is steeds meer informatietechnologie nodig, niet alleen voor het digitaal verwerken van gegevens maar ook voor het op afstand besturen van bijvoorbeeld sluizen, gemalen en waterzuivering. Als hierbij wat mis gaat kan dat maatschappelijke gevolgen hebben. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de informatiebeveiliging binnen de waterschappen. Het Lectoraat Cyber security & safety van De Haagse Hogeschool voert samen met de waterschappen, TNO en het Nationaal Cyber Security Centrum het project 'Veilig Water' uit om de professionals voor informatiebeveiliging te voorzien van nieuwe kennis en technieken.

Lees het volledige artikel op de website van de Vereniging Hogescholen


Welcome

05-10-2015

Welcome to iNEWS, the newsletter with which THUAS keeps its international community up to speed on what's going on.


Docente De Haagse wint prijs voor onderzoek End-of-life care bij IC-patiënten

28-09-2015

Op 25 september heeft Marijke Noome, docent Opleiding tot Verpleegkundige van De Haagse Hogeschool en onderzoeker/ promovenda bij het lectoraat Mantelzorg, de Ina Roerdinkprijs ontvangen. De jury van afdeling Palliatieve Zorg van V&VN heeft uit alle inzendingen unaniem gekozen voor het artikel 'End-of-life care bij IC-patiënten, de verpleegkundige zorg'. Het onderzoek werd gedaan door een team van onderzoekers van het Lectoraat Acute Intensieve Zorg (AIZ) van de HAN. Sinds 2014 is Noome promovenda op De Haagse Hogeschool die nu ook is aangesloten bij dit project. >>


Medewerker HHs promoveert op communicatiepatronen bij EU-besluitvorming

17-09-2015

De dagelijkse besluitvorming in de EU beïnvloedt het proces van Europese eenwording. In hoeverre is die dagelijkse besluitvorming een drijfveer voor verandering in het Europese integratieproces? Dat heeft Santino Lo Bianco (VU en Haagse Hogeschool) in zijn promotie-onderzoek onderzocht. Hij verdedigt zijn proefschrift op 23 september. >>


Persberichten

Meedenken over kansen voor de toekomst

25-09-2015

Op donderdag 24 september 2015 heeft minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, viceminister-president Lodewijk Asscher de vijfentwintigste Willem Drees-lezing houden. Ter gelegenheid van deze lustrumeditie is een essaywedstrijd uitgeschreven onder vijftig studenten van opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement van De Haagse Hogeschool.
print | sitemap | abc-index | disclaimer | beheer
      Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn Instagram Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube Pinterest