Help ik word student

En dan ineens is het zover. Je gaat de middelbare school of je mbo-school verlaten en start na de vakantie aan het hbo. Je gaat studeren, misschien wel op kamers, je kent Den Haag misschien nog niet zo goed, je werkt naast je studie en je krijgt heel wat meer verantwoordelijkheid. Best spannend toch?

Dat begrijpen wij heel goed. En als alles nieuw is, kan je best wat tips & tricks gebruiken hoe je iets moet aanpakken, hoe je je beter kan voorbereiden, of hoe je nieuwe mensen ontmoet.

Daarom deze 21 tips. Nog niet helemaal zeker over je studiekeuze? Je vindt hier ook meer info over onze matchingsdagen.

Help ik word student
Tip-01

Wil je deze zomer relaxt chillen in je hangmat zonder
stress? Zorg dan dat je inschrijving compleet is voor de start van het collegejaar.

Tip-02

Blijf je comfortabel thuis wonen? Of is dit de kans om op eigen benen te staan? Kies je ervoor om het comfortabele nest te verlaten omdat je niet meer je moeder wil appen of je thuis eet?

Thuis wonen of uit thuis?

Tip-03
Elk collegejaar op De Haagse Hogeschool begint met een introductieweek. Tijdens deze periode is er van alles op en rond de hogeschool te doen.

En wil je alvast een idee krijgen van waar je wat kan vinden in het hoofdgebouw, hebben we deze plattegrond voor je.

Tip-04
Waar is dat feestje? Nou, hier zijn de feestjes!

Tip-05

Benieuwd naar de wereld buiten de collegezalen?
Tip-06

Wist je dat De Haagse zelf ook een ruim cultureel aanbod heeft? Het hele jaar door staan er exposities, filmfestivals, debatten en lezingen op de agenda.
Tip-07
Lid worden van een vereniging hoeft niet natuurlijk, maar is wel een leuke manier om nieuwe vrienden te maken. Studieverenigingen zijn direct verbonden aan jouw opleiding en bij studentenverenigingen kom je studenten van verschillende opleidingen tegen.
Tip-08
Nog geen #fitgirl of #fitboy? Of juist wel en wil je naast je studie lekker blijven sporten? Dat kan gewoon!

Tip-09

Als je straks studeert, voelt het af en toe alsof je er woont: de bibliotheek. Een oase van rust en een plek om alleen of samen te studeren. In alle vier de vestigingen van De Haagse Hogeschool is een bibliotheek te vinden.
Tip-10

Maak jij liever je aantekeningen ‘old school’ met pen en papier? Maar heb je soms toch even een computer nodig? Of gewoon even geen zin om je laptop mee te nemen? Dan kan dat gelukkig gewoon. Er zijn op De Haagse meerdere werkplekken met vaste pc’s. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, computerlokalen of in de Study Plaza.
Tip-11
Ben je hangry? Van die emotie hebben we allemaal weleens last. Iedereen weet: op een lege maag kan niemand zich concentreren. Gelukkig zijn er op elke vestiging een of meerdere eetgelegenheden en automaten vol met warme dranken, frisdrank en snacks om deze trek te stillen.
Tip-12

Altijd ‘Hocus Pocus Brokus’? Alle studenten hebben hier weleens last van! Maar wat kan je doen om hier een beetje verandering in te brengen? Nou, dit dus bijvoorbeeld:

Tip-13

The studentlife is geen goedkope lifestyle. Boeken, collegegeld, laptop: allemaal duur. Om het dan nog niet eens te hebben over die afterschool borrels.

Studentenambassadeur

Je kan ook studentambassadeur worden voor De Haagse. Dit is niet betaald, maar je kan er onder andere studiepunten mee verdienen, het staat goed op je CV en je leert nieuwe medestudenten kennen.
Aanmelden kan in september via SAT@hhs.nl

Tip-14
Stel: je bent dyslectisch. Of hebt een gehoor-, gezichts of bewegingsbeperking. Ook dan kan je succesvol een hbo-opleiding volgen. En afronden.
Tip-15
Dipje. Twijfels. Ziekte. Of iets anders. Door allerlei oorzaken gaat studeren soms even niet vanzelf. Dan heb je wellicht een luisterend oor nodig, hulp of gewoon een advies. Ook daarvoor kan je terecht op De Haagse.
Tip-16
Soms gaan dingen anders dan gepland. Of heb je een extra steuntje in de rug nodig. We helpen je graag verder.
Tip-17
Als je studeert, moet je continu van alles weten. Over je tentamendata, roosterwijzingen, events op school, nieuws en meer.
Tip-18
Echt kennismaken met De Haagse. In real life doe je dat pas na de zomervakantie. Maar digitaal kan dat al eerder. Nu bijvoorbeeld: je kan #Studentlife, #THUAS, #HHS ontdekken via Facebook en Instagram.

Tip-19
Steeds meer studenten volgen een gedeelte van hun opleiding in het buitenland of bij een internationale organisatie in Nederland. Als jij wilt verkennen wat jouw mogelijkheden zijn om een internationaal avontuur te beleven, dan kan je voor advies en vragen niet alleen terecht bij je eigen opleiding, maar ook bij het International Office.
Tip-20

We begrijpen dat je misschien nog wel wat meer vragen hebt. Over dingen die niet meteen met je studie te maken hebben, maar waarvan het wel fijn is om het antwoord te weten. Dus die informatie geven we je graag nog even mee.
Tip-21
Voeg deze pagina toe aan je favorieten, zodat je snel weer bij de tips bent mocht je ze nodig hebben.

Nog aan het stoeien met je studiekeuze?

Bekijk hieronder dan een filmpje over De Haagse Matchingsdagen.

Check ook jouw voorbereidende opdracht en de contactpersoon van jouw opleiding. Twijfel je na de Matchingsdag nog over je studiekeuze? Neem dan contact op met één van onze studiekeuzeadviseurs.

Check hier ons Instagram account

@thehagueuniversity

De locaties

Klik hieronder op jouw locatie, daar vind je het adres zodat jij alvast je route kan checken.  Misschien kan je wel langer snoozen dan je denkt.