Help ik word student!

 

Welkom!

Je gaat beginnen aan een nieuwe fase in je leven. Je gaat studeren, misschien wel op kamers, je kent de stad misschien nog niet zo goed, je werkt naast je studie en je krijgt heel wat meer verantwoordelijkheid. Best spannend toch?

Dat begrijpen wij heel goed. En als alles nieuw is kan je best wat tips & tricks gebruiken hoe je iets moet aanpakken, of waar je dingen kan vinden. Kortom, hoe jij jouw studietijd aan De Haagse lekker doorkomt.

Daarom krijg je van ons 23 tips voor een perfecte studiestart. Bij iedere tip vind je links naar pagina’s waar je meer kunt lezen.

Succes en veel plezier!

 

 

 

Cover-NL
Tip-01 2020

Studeren in het hbo is misschien even wennen. Veel dingen zal je zelf moeten regelen en te weten moeten komen maar wat is voor jou nou de beste aanpak? Hoe zorg je ervoor dat je studieplanning op rolletjes loopt en hoe pak je projecten aan? 

Gelukkig kun je bij jouw opleiding met vragen over je studie terecht bij de studieloopbaanbegeleider. Maar De Haagse biedt ook praktische trainingen zoals omgaan met uitstelgedrag als je elke dag mañana, mañana denkt of als je spreken in het openbaar best spannend vindt. 

Op het Serviceplein op het studentennet vind je een overzicht van alle ondersteuning en voorzieningen die jou helpen bij het succesvol studeren op De Haagse!

Tip-02

Blijf je comfortabel thuis wonen? Of is dit de kans om op eigen benen te staan? Kies je ervoor om het comfortabele nest te verlaten omdat je niet meer je moeder wilt appen of je thuis eet?

Beantwoord je de laatste twee vragen met een dikke YES? Begin dan op tijd met zoeken en schrijf je in bij DUWO of bij de lokale woningbouwvereniging. En wie weet heb je binnenkort je eigen ‘crib’ en kan je zelf bepalen hoe laat en met wie je eet. 

Meer weten?

Tip-03

Elk collegejaar op De Haagse Hogeschool begint met een introductie. In deze periode leer je je medestudenten, docenten, de hogeschool en de stad (beter) kennen. Dan weet je ook wie je kan appen als je verdwaald bent in het gebouw.

De introductie legt de basis voor jouw tijd op De Haagse want je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt om jouw eerste jaar goed te starten. Alle opleidingen hebben hun eigen invulling van de introductie. Informatie hierover krijg je van je opleiding. 

Meer weten?

Tip 4 Leer je studentenstad beter kennen

Den Haag 

Je gaat natuurlijk niet de hele tijd studeren, ontspannen is ook zeker zo belangrijk! En dat kan volop in Den Haag, de snelst groeiende studentenstad van Nederland. Met meer dan 30.000 andere (internationale) studenten kun jij je tijdens je studietijd aan De Haagse echt in het studentenleven storten. 
Op www.studyinthehague.com/nl vind je alles over studeren, wonen, werken, sport, verenigingsleven en vrije tijd in Den Haag.  Wist je bijvoorbeeld dat Den Haag de StudentenDoc heeft, een huisarts speciaal voor studenten?

Delft 

Misschien ken je Delft als De Prinsestad, de stad van Delfts Blauw en van Innovatie en Techniek. Maar natuurlijk staat Delft ook bekend als een van de leukste studentensteden van Nederland. Benieuwd wat er in Delft allemaal te beleven is? Kijk dan op de www.delftstudentenstad.nl

Meer weten?
Tip 5 Campus Student Life & Sports

Ja hoor, er is ook nog een wereld buiten de collegezalen! 

Loop eens langs bij het team van Campus Student Life & Sports. Daar weten ze alles over studentensport op de hogeschool en in de stad, studentenvoorzieningen, studie- en studentenverenigingen, student community en evenementen in en rondom Den Haag. Heb je zelf ideeën voor feestjes of activiteiten? Kom maar op, je bent van harte welkom om het te delen! 

Je vindt Campus Student Life & Sports schuin tegenover de hoofdingang van de hoofdvestiging op het Johanna Westerdijkplein 66. En volg ze ook op Facebook en Insta: @campushhs. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. 

Meer weten?

Tip-17

Als je studeert, moet je continu van alles weten. Over je tentamendata, roosterwijzingen, events op school, nieuws en meer. 

Studentennet

Dit is het intranet voor hhs-studenten. Inloggen doe je met je username en wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen. Via Studentennet kan je je jaar- en toetsrooster inzien, maar ook statuten, leerplannen en de studiegids bekijken. Via ‘Opleidingsberichten’ kom je te weten of er lessen uitvallen en of er roosterwijzigingen zijn. Op het Studenten Serviceplein vind je waar je terecht kunt voor studenten services en support, zoals de decaan, trainingen en wat je moet doen bij een ontruiming. De Hogeschoolkalender geeft je een overzicht van alle events op en rond De Haagse. Via Studentennet surf je ook makkelijk naar overige infovoorzieningen zoals Blackboard en Osiris. 

Blackboard

Blackboard is onze elektronische leeromgeving. Het is een soort website van je opleiding. Je vindt er informatie over studieopdrachten, blokinformatie, documenten en je meld je hier aan voor de lesmodules van jouw studie. Blackboard bereik je via de homepage van Studentennet. 

Osiris

Via Osiris schrijf je je in voor tentamens, kan je je cijfers bekijken en je studievoortgang checken. Ook vind je hier je persoonlijke gegevens in, zoals je studentnummer. 

Studentenapp
Ben je vergroeid met je telefoon en wil je dus liever hierop je roosters en je cijfers inzien? Download dan de mijnhhs-studentenapp. Daar vind je ook je digitale collegekaart. 


Meer weten?

Tip-07
Lid worden van een vereniging hoeft niet natuurlijk, maar is wel een leuke manier om nieuwe vrienden te maken. Studieverenigingen zijn direct verbonden aan jouw opleiding en bij studentenverenigingen kom je studenten van verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen tegen.

Studievereniging 

Als je lid wordt van een studievereniging krijg je vaak korting op studieboeken, deel je inhoudelijke kennis met elkaar en heb je bijna altijd wel een studybuddy. 

Studentenvereniging 

De studentenverenigingen zijn er in alle soorten en maten. Leer nieuwe buddy’s kennen door je aan te sluiten bij een gezelligheidsvereniging, de roeivereniging of het studentenorkest. 

Meer weten?
Tip-08

Nog geen #fitgirl of #fitboy? Of juist wel en wil je naast je studie lekker blijven sporten? Dat kan gewoon! 

Op de hoofdvestiging is een sporthal en fitnesszaal waar je mee kan doen aan groepslessen zoals yoga of boksen of individueel kan trainen. Maar heb jij een sportieve stok achter de deur nodig om spierballen te kweken of calorieën te verbranden? Don’t worry, er is ook een instructeur aanwezig als je motivatie, advies of begeleiding nodig hebt. 

Bij Campus Student Life & Sports kan je een sport- en fitnesspas kopen. Dan heb je onbeperkt toegang tot de fitnesszaal en alle activiteiten in de sporthal en gymzaal.  

Sport je liever in Delft? Als Haagse Hogeschool student kun je ook terecht bij de TU Delft voor sport & fitness.

Meer weten?

Tip-09

Als je studeert, voelt het af en toe alsof je er woont: de bibliotheek. Een oase van rust en een plek om alleen of samen te studeren. In alle vier de vestigingen van De Haagse Hogeschool is een bibliotheekcollectie te vinden.

In de bibliotheek vind je veel boeken, kranten en tijdschriften die je nodig hebt voor je studie en er zijn ook werkplekken met comfortabele stoelen om deze informatie tot je te nemen. Het gebruik van de bibliotheek is gratis en in Delft kan je ook een gratis lenerspas aanvragen voor de bibliotheek van de TU Delft. De bibliotheek op de hoofdvestiging is ook in het weekend open. 

H Library app 
Wil je snel weten of een boek beschikbaar of uitgeleend is dan kun je de Library App gebruiken. Ook kun je instellen dat je een alert ontvangt als de uitleentermijn bijna verstreken is. De Library app is te downloaden voor Android (Google Play) en iOS (App Store).

Digitale bibliotheek 
Naast de werkplekken en papieren collectie hebben we een hele uitgebreide digitale collectie. Raadpleeg daarvoor onze website www.dehaagsehogeschool.nl/studievoorzieningen/bibliotheek

Via de H/Library tab op Blackboard heb je ook toegang tot alle zoeksystemen, je boekenlijst en informatie over lenen, verlengen en het reserveren van boeken. 

Vragen?
Heb je vragen of wil je hulp bij het vinden van de goede bronnen? Neem dan contact op via biblioheek@hhs.nl

Meer weten?

Tip-10

Maak jij liever je aantekeningen ‘old school’ met pen en papier? Maar heb je soms toch even een computer nodig? Of gewoon even geen zin om je laptop mee te nemen? Dan kan dat gelukkig gewoon. Er zijn op De Haagse meerdere werkplekken met vaste pc’s. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, computerlokalen of in de Study Plaza. 

Frontoffice FZ&IT

Bij de Frontoffice FZ&IT helpen ze je graag met al je IT-vragen. Je kunt hier terecht om audiovisuele middelen te lenen (gratis) als je bijvoorbeeld voor een vak een video moet maken. In het iFrontoffice selfservice portaal vind je allerlei IT-handleidingen en kun je een melding doen als iets even niet zo lekker werkt. 
Ook met vragen over je Campuscard kun je bij de Frontoffice terecht.

Wachtwoord vergeten? 

Heb je een nachtje doorgehaald om een deadline te halen? En heb je zo’n warrig hoofd dat je niet meer weet wat je wachtwoord is? Loop dan ook even langs bij de Frontoffice FZ&IT. 
De Frontoffice FZ&IT medewerkers vind je op de hoofdlocatie in het Ovaal op de eerste etage (1.67), in Delft op de begane grond (D0.116) en op de Sportcampus op de eerste etage (D1.292). 

Meer weten?
Tip-11

Ben je hangry? Van die emotie hebben we allemaal weleens last. Iedereen weet: op een lege maag kan niemand zich concentreren. Gelukkig zijn er op elke vestiging een of meerdere eetgelegenheden en automaten vol met warme dranken, frisdrank en snacks om deze trek te stillen.  

Hoofdgebouw 
Op de hoofdvestiging heb je meerdere eetgelegenheden. In het centrale restaurant hebben ze het meest uitgebreide assortiment. Je vindt er halalmaaltijden, warme maaltijden, luxe broodjes maar ook fruit en salades. Naast het centrale restaurant is de Grab & Go balie ideaal om een ontbijtje te scoren. Ook vind je in gebouwdeel Slinger op de derde etage een lunchcorner. Als kers op de taart is er bij de hoofdingang nog Café WEST 75. Hier kan je heerlijke latté ’s en cappuccino’s halen als je de automatenkoffie zat bent. In het hoofdgebouw kan je betalen met je campuscard of pinpas. 

Delft, Zoetermeer en Sportcampus

Het restaurant in Delft vind je op de begane grond en er worden onder andere soepen, broodjes en warme snacks verkocht. 

In Zoetermeer kan je een kop thee of koffie drinken en lekker lunchen in het Innovation Café. 

In het Zuiderpark vind je op de begane grond van de Sportcampus het restaurant. Je kan hier gezonde broodjes en salades kopen en ’s avonds worden er verse maaltijden geserveerd. Betalen kan hier alleen met je pinpas. 

Meer weten?

Tip-12

Altijd ‘Hocus Pocus Brokus’? Alle studenten hebben hier weleens last van! Maar wat kan je doen om hier een beetje verandering in te brengen? Nou, dit dus bijvoorbeeld: 

Boeken 

Boeken zijn belangrijk voor je studie, daar kunnen wij niks anders van maken. Maar wat wel helpt, is om niet direct al je boeken te kopen. Wacht even tot je zeker weet welke boeken je nodig hebt. Als je dan boeken moet kopen, kan je vaak tweedehandsjes vinden die goedkoper zijn (let wel op dat je de juiste druk koopt). Je kan ook langsgaan bij de Study Store op het Johanna Westerdijkplein 111. 

Campusshop en Surfspot 

Bij de Campusshop.nl kan je met leuke studentenkortingen laptops, Macbooks en accessoires voor je laptop kopen. Bij Surfspot.nl kan je als student software zoals Photoshop en Indesign met flinke korting kopen.  

Too Good to Go app 

Weggooien van goed eten is toch echt een verspilling? Dat dachten wij ook. Dus kan je op De Haagse aan het einde van de dag eten kopen dat nog over is. Gered van de vuilnisbak en dat voor een mooi prijsje. Win-win toch? Download eerst even de Too Good to Go app. 

Knaek app 

Met je Knaek-ID krijg je exclusieve studentenkortingen bij fysieke winkels en kan je ook veel euro's besparen via de cashback-website. Dat heb je wel verdiend na al het harde studeren. 

Swapfiets 

Vanaf 14,50 euro per maand huur je een fiets via Swapfiets (die met die blauwe voorband). Dat is inclusief onderhoud. Hoe handig: Swapfiets zit zelfs op onze campus Den Haag en in Delft. 

Meer weten?
Tip-13

The studentlife is geen goedkope lifestyle. Boeken, collegegeld, laptop: allemaal duur. Om het dan nog niet eens te hebben over die afterschool borrels. 

Uitzendbureau

 Duizend-en-een mogelijkheden om geld te verdienen naast je studie. Je kan iets zoeken in de horeca, achter de kassa van de supermarkt of als huishoudelijke hulp aan de slag bij ouderen. Als je niet zo goed weet wat je wilt doen naast je studie of je wilt niet te lang hetzelfde doen, dan is het een goede optie om je in te schrijven bij een studentenuitzendbureau. Kijk op de websites studyinthehague.com en delftstudentenstad.nl. Daar vind je info over werken naast je studie.

Werken als studentambassadeur

Je kan ook studentambassadeur worden voor De Haagse. Dit is niet betaald, maar je kan er onder andere studiepunten mee verdienen, het staat goed op je CV en je leert nieuwe medestudenten kennen. Als ambassadeur neem je deel aan promo-activiteiten binnen en buiten de hogeschool. Je helpt bijvoorbeeld mee tijdens de Open Dagen om aankomende studenten te woord te staan en rond te leiden of je geeft voorlichtingspresentaties om te vertellen over jouw ervaring als student. Aanmelden kan via SAT@hhs.nl.  

Meer weten?
Tip-14

Stel: je bent dyslectisch of hebt ADHD. Of je hebt een gehoor-, gezichts of bewegingsbeperking. Een beetje hulp bij het studeren kan dan van pas komen.

Voorzieningen

 De Haagse heeft allerlei voorzieningen en aanpassingen om studeren met een functiebeperking mogelijk te maken. Om goed van start te gaan, maak je zo snel mogelijk een afspraak met de studentendecaan van jouw opleiding. Samen bekijken jullie welke voorzieningen en aanpassingen nodig zijn om studeren voor jou mogelijk of makkelijker te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra tijd bij het maken van tentamens, extra begeleiding, maar ook aan een speciaal ingerichte rustruimte. 

(Dis)ability Network

De Haagse heeft ook een netwerk van en voor studenten. Het (dis)ability network komt regelmatig samen en komt op voor de belangen van studenten met een functiebeperking binnen De Haagse Hogeschool. Je kan ze bereiken via disabilitynetwork@hhs.nl of via @disabilitynetworkHHS op Facebook en Instagram. 

Meer weten?

Tip-15-new

Dipje. Twijfels. Ziekte. Of iets anders. Door allerlei oorzaken gaat studeren soms even niet vanzelf. Dan heb je wellicht een luisterend oor nodig, hulp of gewoon advies. Ook daarvoor kan je terecht op De Haagse.

Studentendecaan en –psycholoog

Tijdens je opleiding kunnen er soms dingen spelen, thuis of in je studie, waar je even niet zelf uitkomt. Het kan ook zijn dat je studievertraging oploopt, door ziekte of omdat je mantelzorger bent. Of misschien heb je vragen over je studiefinanciering of geldzorgen. In deze en andere gevallen ben je welkom bij je studentendecaan.

Als topsporter heb je misschien vragen over hoe jij jouw sport combineert met je studie. Ook hiervoor kun je terecht bij de studentendecaan. Hij/ zij kan je helpen met het aanvragen van speciale studiefaciliteiten zoals het volgen van lessen op afstand.

Met meer persoonlijke problemen kan je terecht bij een studentenpsycholoog.

Vertrouwenspersoon

Als je tijdens je opleiding te maken krijgt met ongewenst gedrag, dan kan je terecht bij een van onze vertrouwenspersonen. Met de vertrouwenspersoon zoek je naar manieren om aan een oplossing te werken.

Study & Career Center

Stel dat je tijdens je studie ontdekt dat je liever een andere opleiding volgt. Dan kunnen de studiekeuzeadviseurs je helpen een andere studie- en beroepsrichting te bepalen. Ze kunnen je testen, maar ook een persoonlijk gesprek met een van de adviseurs is mogelijk.

Meer weten?

Tip-16

Als alles nieuw is heb je vast vragen, dan is het handig om te weten bij wie je terecht kunt.

Jouw opleiding

Met vragen over je studie, planning, het curriculum of meer persoonlijke omstandigheden, kun je terecht bij jouw studieloopbaanbegeleider. Vragen over cijfers, roosters, inschrijving voor toetsen stel je bij de Frontoffice van jouw faculteit.

Student Services Desk

Hier kun je terecht met al je vragen over Student Services op de hogeschool; inschrijving, toelating, collegegeld, studiekeuze, (internationale) beurzen, studentendecanen en –psychologen, bezwaar en beroep. Bij de Student Services Desk kun je ook besteld kopieer- of printwerk van de Copyshop afhalen. Je vind de Student Services Desk in het hoofdgebouw op de eerste etage van het Ovaal in Ovaal 1.02.

Loket Rechtsbescherming

Stel: tijdens je studie ben je van mening dat je bent benadeeld door een besluit. In zo’n geval kan je een bezwaar, beroep of klacht sturen naar Loket Rechtsbescherming. Uiteraard hoef je bij een meningsverschil niet direct een beroeps- of bezwaarprocedure te beginnen. Praten met degene die het besluit heeft genomen kan vaak al tot een oplossing leiden.

Ombudsfunctionaris voor studenten

Als je een beroep of bezwaar hebt ingediend bij het Loket Rechtsbescherming, dan kun je een beroep doen op de ombudsfunctionaris. De ombudsfunctionaris kan je bijstaan, je vragen beantwoorden en bemiddelen.

Frontoffice FZ-IT

Vragen over je studentenaccount, Campuscard, printen en kopiëren of het lenen van IT-middelen?

Daarvoor kun je terecht bij de Frontoffice FZ/IT. In het hoofdgebouw in het Ovaal op de eerste etage (1.67), in Delft op de begane grond (D0.116) en op de Sportcampus op de eerste etage (D1.292).

Check ook TIP 15: Maak gebruik van de hulplijnen.

Meer weten?

Tip-17-new
Op De Haagse vind je studenten uit alle delen van de wereld. Wil je naast je studiegenoten ook mensen van andere opleidingen leren kennen? Dan kun je natuurlijk lid worden van een studentenvereniging (zie tip 7) maar ook op de hogeschool zijn er mogelijkheden genoeg!

Student Branch

Waar je ook vandaan komt, iedereen heeft een plek nodig om zich gesteund te voelen. De Student Branch heeft als doel het initiëren, ondersteunen en vergroten van uitwisseling en discussies tussen alle studenten. Dus zoek ons op, woon een event bij en deel je verhaal!

(Dis)Ability Network

Het (Dis)ability Network komt regelmatig samen en komt op voor de belangen van studenten met een functiebeperking binnen De Haagse. Je kan ze bereiken via disabilitynetwork@hhs.nl of volg ze op Facebook en Insta @disabilitynetworkHHS.

CarE Network

CarE is een netwerk van Caribisch Nederlandse studenten die elkaar ondersteunen bij uitdagingen zoals heimwee en de Nederlandse taal en cultuur. Wil je in contact komen met CarE? Stuur een mailtje naar CarE@hhs.nl of volg ze op Instagram: @care_hhs.

Medezeggenschap

Wil je meepraten en meebeslissen over belangrijke ontwikkelingen en het beleid van de hogeschool? Dan is de medezeggenschap misschien iets voor jou. Je kunt bijvoorbeeld student-lid worden van de opleidingscommissie of van de faculteitsraad.

Studenten Community Fonds

Het doel van het fonds is initiatieven van studenten aan De HHS te steunen, die goed zijn voor de community. Dus, heb jij een idee, klein of groot, dat jou als student samenbrengt met andere studenten? Vraag een bijdrage aan via scf@hhs.nl

Meer weten? 
Tip-18-new
Kun je niet genoeg krijgen van het studeren en wil je naast je studie werken aan je vaardigheden? Dat kan! De Haagse Hogeschool heeft een breed aanbod van trainingen en workshops voor alle studenten op allerlei onderwerpen. Èn het is nog gratis ook…

Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen heeft wel een eigenschap waar je aan wilt werken. Misschien ben jij iemand die alles op het laatste moment moet doen omdat je het te lang voor je uitgeschoven hebt of zou je wel een beetje assertiever willen zijn? De Haagse biedt een breed aanbod van workshops en trainingen, van ‘Zeker spreken’ tot Mindfulness. De trainingen zijn gratis voor alle studenten van De Haagse en je kunt je online opgeven via het studentennet.

Taalpunt

Goed Nederlands spreken, schrijven en lezen is een belangrijke voorwaarde voor het behalen van je diploma. Het Taalpunt is dé plek waar studenten terechtkunnen voor ondersteuning bij de ontwikkeling van hun taalvaardigheid. Het Taalpunt biedt een spreekuur, ondersteunend lesaanbod en veel handig materiaal voor zelfstudie aan.

Schrijfcentrum

Bij het Schrijfcentrum van De Haagse Hogeschool kun je een afspraak maken als je wilt dat er iemand met je meekijkt naar de schrijfopdracht waar je aan werkt. In een gratis gesprek stelt een schrijftutor kritische vragen en biedt je houvast om je tekst naar een hoger plan te tillen. Voor Engelstalige teksten kun je terecht bij het Writing Centre.

Study & Career Centre

Twijfel je of je de juiste studie hebt gekozen of weet je gewoon niet zo goed wat je wilt? Het Study & Career Centre biedt workshops & trainingen om uit te vinden wat het beste bij jou past.

Meer weten?
Tip-06

Wist je dat De Haagse een eigen debatcentrum heeft? Het hele jaar door staan er exposities, filmfestivals, debatten en lezingen op de agenda. The Lighthouse organiseert deze activiteiten het liefst samen met studenten, docenten en onderzoekers. Activiteiten die je aan het denken zetten en die het gesprek op gang brengen over maatschappelijke en politieke vraagstukken, de wereld en de toekomst.

De evenementen van The Lighthouse vinden vooral plaats op en rond het centrale plein van het hoofdgebouw. Aan dit plein vind je naast de Aula de Speakers’ Corner, de Innovation Playground en de ruimte grenzend aan Café WEST 75. Alle activiteiten zijn gratis en open voor àlle studenten van De Haagse, dus ook als je studeert in Delft, Zoetermeer of op onze locatie in het Zuiderpark! Check lighthousehhs.nl 

Meer weten?

 

Tip-18
Wil je, naast je eigen klas, De Haagse beter leren kennen? Volg ons dan op Facebook, Instagram en TikTok. 

We laten je zien wat studenten en medewerkers allemaal doen op en buiten de hogeschool. Ook geven studenten een inkijkje in hun studentenleven en kan je ontdekken welke evenementen we organiseren. 

Bijna alle opleidingen van De Haagse hebben ook een eigen Facebookpagina en zijn actief op Instagram. 

Ben je zelf actief op social media en heb je toffe ideeën? En wil je meedenken over de invulling van onze social media? Stuur dan een berichtje met jouw contactgegevens naar nieuws@hhs.nl

Meer weten?
Tip-19
Steeds meer studenten volgen een gedeelte van hun opleiding in het buitenland of bij een internationale organisatie in Nederland. Als jij het vliegtuig wilt pakken om het internationale avontuur te beleven, dan kan dat. 

Buitenlandse stages 

Stagelopen of (af)studeren in het buitenland is avontuurlijk en verbreedt je horizon. Bovendien staat een periode in een ander land mooi op je CV. Je opleiding kan je informeren over de mogelijkheden van een minor of een (afstudeer)stage in het buitenland. Ons International Office kan je helpen zo’n internationale ervaring voor te bereiden. Je kan er namelijk terecht voor informatie over het aanvragen van een beurs en verzekeringen. 

Internationale medestudenten 

Ook als je heel je studie in Nederland blijft, kan je nog steeds je horizon verbreden. Want op De Haagse hebben we studenten uit meer dan 140 landen. Maak internationale vrienden en leer elkaars achtergrond kennen. Wie weet hou je er nog een leuk vakantieadresje aan over! Je kan natuurlijk ook aansluiten bij een internationale studentenvereniging als Interaccess.
 
Het International Office vind je bij de Student Services desk in Ovaal 1.02, op de hoofdvestiging. 

Meer weten?
Tip-20

We begrijpen dat je misschien nog wel wat meer vragen hebt. Over dingen die niet meteen met je studie te maken hebben, maar waarvan het wel fijn is om het antwoord te weten. Dus die informatie geven we je graag nog even mee. 

Vakanties 

Er zijn twee periodes waarin je echt vakantie hebt. Namelijk de zomer- en kerstvakantie. Alle andere vakanties die je hiervoor vrij had, zoals de herfstvakantie, zijn wel lesvrije weken. Hou er rekening mee dat je deze tijd nodig hebt om te studeren voor je tentamens of om projecten af te maken. Je kan in die periode gewoon gebruikmaken van de bibliotheek of studieruimtes. 

Locaties 

De Haagse heeft vier verschillende locaties: de hoofdvestiging aan het Johanna Westerdijkplein, de Sportcampus in het Zuiderpark, vestiging Delft en vestiging Zoetermeer. Wil je weten hoe je er komt? Check dan van tevoren je route. Dan weet je ook tot hoe laat je ’s morgens kan snoozen. 

Moeilijke woorden 

BSA, ECTS, Major, Minor en OER. Gaat er niet direct een belletje rinkelen bij het lezen van deze codetaal? Wees gerust want dat horen we vaker. Gelukkig hebben we een mooi online overzicht gemaakt waar alles staat uitgelegd. Dit kan je op je gemak doorlezen zodat je niet ineens denkt: ‘Waar hebben deze mensen het over!?’ 

Heb je na het lezen het antwoord op je vraag niet gevonden? Loop eens langs bij de Student Services Desk in het hoofdgebouw. Je vindt de desk in Ovaal 1.02. 

Meer weten?
Tip-21

Onze laatste tip: voeg deze pagina toe aan je favorieten, zodat je snel weer bij de tips bent als je ze nodig hebt!

Wil je vast een voorproefje van het studentenleven op De Haagse Hogeschool?

Een leuke studententijd beleven in Den Haag en Delft? Bekijk de video om alvast sfeer te proeven van de stad, het strand en activiteiten binnen en buiten De Haagse Hogeschool.

Check hier ons Instagram account

@thehagueuniversity

De locaties

Klik hieronder op jouw locatie, daar vind je het adres zodat jij alvast je route kan checken.  Misschien kan je wel langer snoozen dan je denkt.

Neem een kijkje op onze vestigingen

Sleep opzij