HRM Event 2020

De opleiding HRM van De Haagse Hogeschool en de beroepsvereniging NVP organiseerden op 13 februari 2020 het jaarlijkse HRM-event met deze keer het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en HRM. Dat MVO ook binnen HRM een actueel thema is, bleek wel uit de hoeveelheid belangstellenden die aanwezig waren om workshops bij te wonen en mee te praten over de nieuwe economie, inclusie en duurzaamheid. 

HRM Event op De Haagse Hogeschool

 

Tijdens de opening van het symposium gaf Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland, een inspirerend kijkje in de stand van zaken van MVO in Nederland. Zo werden bezoekers geïnformeerd hoe zij de toekomst van de nieuwe economie mede vorm kunnen geven.

Veranderen vraagt om samenwerken

De ambities van MVO zijn erop gericht bedrijven te ondersteunen om verbeteringen aan te brengen door klimaatneutraal, circulair, inclusief en binnen eerlijke ketens samen te werken met partners of koplopers. Met die ambities en taken in het achterhoofd vertelt Maria dat er nog een lange weg te gaan is: “Het is momenteel vooral belangrijk te zorgen voor bewustwording en een mentaliteitsverandering vanuit bedrijfsvoering. Dat vraagt ook om een ander HR-beleid en transparantie.”

Oude economie versus nieuwe economie

Maria van de Heijden presenteerde de business agenda op weg naar de duurzame economie. Ze liet aan de hand van een duurzaamheidsindex zien wat de huidige stand van zaken is. Duidelijk is dat er genoeg uitdagingen zijn, maar de ambitie is om in 2025 “het kantelpunt” naar de nieuwe economie bereikt te hebben.

 

Workshops

Tijdens de verschillende workshops die aangeboden werden ging men dieper in op de veranderende economie. Hier werd aandacht besteed aan onder andere de rol van Gender Equality, de invloed van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en holistisch leven om een maximaal effect te behalen, Leven Lang Ontwikkelen en continu inspelen op de behoeften vanuit de samenleving.
Aankomende HRM-specialisten worden aangemoedigd zich hiervoor in te zetten en het verschil te maken door actief het nieuwe beleid onder de aandacht te brengen en door te voeren binnen organisaties.

Presentaties symposium

Wil je de presentaties van het symposium nog eens bekijken? Klik dan op een van onderstaande links.
Met ruim 260 bezoekers was het jaarlijkse HRM-event succesvol. Op LinkedIn werd ook nog aandacht besteed aan de dag en enthousiast gereageerd op het thema van het symposium.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de opleiding HRM én de ontwikkelingen in het vakgebied? Volg ons dan op LinkedIn.

 

Heb je onderwerpen die je interessant vindt of onder de aandacht wilt brengen voor een volgend HRM symposium? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar Manolis Mavromatis via E.Mavromatis@hhs.nl