Kennisfeest: 10 jaar Master
Organisatiecoaching 

Leuk dat je interesse hebt in het kennisfeest. Hieronder geven we je graag meer informatie over het programma. De workshopkeuze maak je bij binnenkomst op 21 november. 

MOC-feestIn de ontvangstruimte is er gelegenheid tot netwerken. Zo is in de zaal een Organisatiecoaching marktplaats ingericht, een uitgelezen kans om met elkaar uit te wisselen wat ons bezighoudt en je kunt optimaal gebruikmaken van ons alumninetwerk. We hebben een "ouderwetse" marktplaats gecreëerd waar je kunt vertellen wat je ervaringen van de dag zijn, waar je vragen kunt stellen aan je mede Moc'ers en waar je mensen kunt ontmoeten om samen op te trekken. Op het marktplaatsbord plaats je een oproep, vertel je wat je van de workshops vindt en hang je rond om de sfeer te proeven. Deel wat bij je opkomt, hoor inzichten van anderen en vertel je eigen verhaal.

In het expertinterview zal het denken over ‘de impact van je werk als organisatiecoach’ op een betekenisvolle manier op gang worden gebracht. Suzanne Verdonschot zal vanuit haar expertise en ervaring antwoord geven op de drie centrale vragen van deze middag: Waarom is het belangrijk de impact van je werk als organisatiecoach te kennen, hoe bepaal je de impact van je werk en welke concrete tools zijn er die kunnen helpen om impact te bepalen? Deze antwoorden worden door Ilonka Dorrepaal verbonden aan de opbrengst van de gesprekken die zij hierover had met enkele opdrachtgevers, alumni en docenten van de master ter voorbereiding op het kennisfeest. Het expertinterview van Ilonka met Suzanne geeft hiermee handvatten om de doorwerking van jouw werk als organisatiecoach in praktijk te kunnen oogsten.

Workshop ‘Niet … maar poetsen’ door An Kramer
Impact. Direct erop af is het motto van deze workshop. Gewapend met jezelf, een open hart en mind, en een camera.

Hoe onderzoek je wat er werkelijk leeft? Ben je objectief of subjectief? Hoe verbind je dat aan duurzame interventies? En wat leren we dan voor organisaties?

In deze workshop van De Organisatie Activist An Kramer gaan we het ervaren.

Workshop Reframing Impact door Jacco van Uden
In deze workshop onderzoek je gezamenlijk de zin en de onzin van het fenomeen impact. Dat doen we met een omweggetje, namelijk via de kunst. Aan de hand van een aantal kunstprojecten verken je of impact meer dan een stoer synoniem voor effect is, of je impact kunnen garanderen of afdwingen en hoe het zit met het meetbaar maken van impact.

Impact vanuit het niets door Victor Hijl
“Het leven is toneel en wij zijn de acteurs” zo schetste William Shakespeare ooit de wereld. Elke organisatie kenmerkt zich door theater. De verschillende rollen die mensen hierin spelen zijn vaak herkenbaar, van romances tot drama’s, van roddels tot stoelendans. In deze actieve en speelse workshop leer je improviseren, reageren en reflecteren met de centrale vraag:  “Hoe bepaal je impact als je nog niet weet wat er gaat gebeuren?”

De Problem Solving Pit door Hans Raamsdonk en Fer van den Boomen
Een actueel vraagstuk uit de organisatie ProRail staat centraal in deze workshop. In een world of words zal Fer van de Boomen deze workshop inleiden samen met Hans Raamsdonk. In een dynamische setting maak je in een kleine groep een voorstel voor een plan van aanpak. Hans zal vanuit zijn perspectief een keuze hierin maken. In de nabespreking reflecteren we op de gepresenteerde oplossingsrichtingen en overwegingen erbij: welk voorstel heeft het meeste impact?

Na afloop van de workshops vindt een gezamenlijke afsluiting plaats met een reflectie op de dag en de opening van het lopend buffet om zo na te tafelen met je voormalige klasgenoten en nieuwe bekenden in het veld van Organisatiecoaching.