Survivalgids Social Work

Editie augustus

need_to_know

Het grote studentenverenigingen ABC

Je aansluiten bij een studentenvereniging kan je veel mooie (sociale) herinneringen opleveren. Overweeg je bij een studentenvereniging te gaan? Lees dan dit overzicht en kies de vereniging die bij je past.

Leer andere studenten kennen die van de eilanden komen bij de DCU. Bij DCU zijn verschillende sociale, educatieve en culturele activiteiten zoals een budgetworkshop en feestjes.
Eurasia is een studentenvereniging met een Turkse achtergrond, die het dansconcept Efeler Zeybek aanbiedt, maar ook debatten, een Benefiet Barbecue en reizen naar bijvoorbeeld Thailand.
Pang! Bij HSSK kun je schietlessen nemen. De vereniging organiseert schietoefeningen in Den Haag, maar ook op militaire kazernes. Leden kunnen meedoen aan nationale en internationale marsen.
De oudste studentenvereniging van Den Haag is daarmee ook de meest traditionele. Het draait hier vooral om wekelijkse borrels en feesten op de sociëteit en daarnaast organiseert de vereniging activiteiten zoals sportdagen en reizen.
De Haagse Studentenvakbond zet zich in voor studenten in Den Haag. De vakbond zit aan tafel met de gemeente, hogescholen, kamerverhuurders, studentenverenigingen en andere organisaties. Verder organiseren zij vaak debatten.
Deze vereniging is opgericht om Afrikaanse studenten thuis te laten voelen op de studie en de Afrikaanse cultuur te promoten.
INTAC staat voor interactie, iets wat centraal staat bij verenigingen. Deze grootste vereniging van Den Haag organiseert borrels, barbecues, feesten, een zeilweekend, een IT-weekend, sportevenementen en gala’s. Je hoeft je dus nooit te vervelen!
Een christelijke studentenvereniging met allerlei activiteiten die te maken hebben met het geloof. De kleinschalige vereniging heeft een keer in de week een vaste avond met verdieping in het christelijke geloof.
Deze organisatie voor en door internationale studenten van Den Haag organiseert activiteiten zoals gastsprekers, discussies, presentaties, festivals en reizen. In het weekend zijn er excursies, (fiets)tochten, pokertoernooien en feesten.
Het doel van Lunastrum is om sociaal-maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht van studenten te brengen. De vereniging organiseert carrière- en inspiratieavonden, activiteiten over vrede, recht en veiligheid en excursies.
Deze multiculturele vereniging heeft Arabische wortels, maar beperkt zich niet tot een cultuur en iedereen kan lid worden. Mashriq organiseert onder andere Halalborrels en lezingavonden met gastsprekers, zoals een imam, een boeddhist en een psycholoog.
De grootste christelijke studentenvereniging van Den Haag waar gezelligheid, christen zijn en studentikoziteit centraal staan. De Navigators hebben verenigingen door het hele land.
Nova is de studentenvereniging van de Haagse Hogeschool in Delft. Elke donderdag is de soos open en voor iedereen toegankelijk. ’s Avonds wordt er gekookt zodat iedereen kan blijven eten. Om de paar weken is er een thema-avond, met bijvoorbeeld een bandje, klaverjassen, barbecue, dj’s en cabaret.
Altijd al willen roeien? Studentenvereniging Pelargos heeft een eigen botenloods aan de Cruquiuskade, vlak achter de Haagse Hogeschool. Met mooi weer zit je op het water en met slecht weer zijn er indoortrainingen. Na de trainingen wordt er geborreld in stamkroeg De Momfer.
Het doel van deze organisatie is om studeren met een functiebeperking te optimaliseren. Voor en door studenten met een beperking.
De Race of the Classics is sinds 1989 een belangrijk evenement voor studenten met een zeilhobby. Met een traditioneel getuigde boot vaar je van Rotterdam naar Engeland.
Studentenorkest Valerius speelt onder leiding van een professionele dirigent een breed scala aan klassieke stukken. Iedere student die een instrument speelt, kan op dinsdag in de aula komen repeteren.

Opleidingsvideo

In de eerste survival gids zag je ze al kort bijkomen, de docenten Loes en Erick. Ze leren je bij Social Work van alles, maar je hebt zelf ook een belangrijke rol, zoals je hieronder kan zien. Docent Erick Wijsman heeft het over de belangrijke karaktereigenschap 'lef hebben'. Zorg je ook dat je voldoende lef meeneemt in september!?