Eveline Katerberg (19 jaar), derdejaars
Studeerde in ZwedenEveline Katerberg Pabo

(Rechts: Eveline)

In Malmö heb ik van september vorig jaar tot januari dit jaar twee minors achter elkaar gevolgd: Teaching for Sustainability en Physical Education & Sports from Swedish perspective. Die laatste minor was heel leuk, want daarvoor hebben we een week gehiked in Noorwegen en gekanood in Zweden! Ik kwam op deze minors doordat ik bij de opleiding aangaf graag naar Scandinavië te willen. Toen heeft een docent me geholpen door me veel informatie te sturen over de mogelijkheden. Al met al was mijn tijd in Zweden heel erg fijn. Buiten de lessen om hadden we namelijk heel veel tijd om veel uit te gaan en te reizen: naast Noorwegen en Zweden heb ik ook Finland en IJsland gezien. Bovendien had De Haagse het heel goed geregeld, want bij elke stap die ik moest ondernemen om daar die minors te kunnen volgen, hebben ze me geholpen. En ook in Malmö werden de internationale studenten goed opgevangen. We werden bijvoorbeeld op pad genomen door de internationale studentenvereniging daar, en de universiteit organiseerde allerlei activiteiten. Ik zou het zo weer doen!