Michel Woudwijk (25 jaar), derdejaars
Studeerde in Amerika

Ik wilde al langer naar Amerika, omdat ze daar naast het gewone curriculum ook veel met sport bezig zijn. Toen ik dat aan de opleiding voorlegde, kreeg ik allemaal informatie over de mogelijkheden. Uiteindelijk koos ik samen met een medestudent, Aron Binnendijk, voor een studieprogramma in Texas. Dat was geweldig! Vanuit de hogeschool werd er ook een kamer voor mij geregeld, dat was heel fijn. Voor ik vertrok maakte ik een bucketlist, want ik wilde zoveel mogelijk Amerikaanse dingen meemaken, bijvoorbeeld schieten en in zo’n gele schoolbus zitten. En ik ben na het studieprogramma nog blijven plakken om in verschillende staten te kunnen backpacken! Het meest bijzondere aan mijn tijd in Texas vind ik wel dat het studentenleven daar erg draait om de universiteit. Iedereen werkt heel hard om zijn gemiddelde hoog te houden. En ik moest wel wennen aan dat alles in Amerika best duur is. Ik heb nog niet durven te kijken naar wat ik per maand heb uitgegeven. Maar gelukkig kon ik wel aanspraak maken op een studiebeurs. Bovendien had De Haagse me wat tips gegeven, bijvoorbeeld dat ik mijn OV-abonnement stop moest zetten.