Dianne IJdo (23 Jaar), derdejaars
Studeert nu in Peru

Ik loop nu stage bij Fundación Los Cachorros in Ayacucho, Peru. Ik sta daar als pedagoog op de groep kinderen die uit risicovolle thuissituaties komen. Zij komen hier om bijvoorbeeld aan hun depressie te werken of omdat ze te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Ik kwam op deze stage via een voorlichting op De Haagse Hogeschool waar verschillende organisaties zich voorstelden. De meerwaarde van studeren in het buitenland is wat mij betreft dat je dingen meemaakt die je in Nederland nooit zou meemaken. Daarbij moet je je zien te redden in een nieuwe stad in een nieuw land aan de andere kant van de wereld met een nieuwe cultuur en werksfeer. Ik denk dat je een enorme persoonlijke ontwikkeling meemaakt met alle heftige dingen die je hier ziet, en dat neem je mee in je werk als pedagoog. Vrienden maken lukte hier gelukkig snel. Ik zit met drie andere stagiaires van Los Cachorros hier in een soort studentenhuis. In het weekend is er een bar, wat doordeweeks onze woonkamer is, waar ook veel Peruanen komen. En met collega's, andere vrijwilligers en met mijn Spaanse lerares ga ik vaak dagjes weg. Wat betreft geld is het hier prima te doen: ik ben zo’n tweehonderd euro per maand kwijt. Toch raad ik je aan om een goede buitenlandbeurs te regelen en te sparen. Voor die beurs en voor de stage op zich moet je ook veel papierwerk inleveren, dus begin daar maanden van tevoren al mee.

Dianne in Peru