Hilary Copra (24 jaar), vierdejaars
Studeerde in Curaçao

Mijn stage in het tweede jaar deed ik bij een praktijk voor speltherapie voor kinderen met autisme. Dat was wel zwaar, maar door die stage wist ik dat ik graag meer wil werken met autistische kinderen. En ik wilde weten hoe ze in andere landen met dit soort kinderen omgaan. In Curaçao blijken ze veel liefdevoller voor hen te werken; de directrice van de praktijk werkte daar al veertig jaar met heel haar hart. In Nederland zijn dit soort organisaties veel meer institutioneel. De keuze voor Curaçao was overigens snel gemaakt: mijn familie woont daar, dus ik kon makkelijk onderdak krijgen. Het bedrijf waar is stage liep vond ik ook via mijn familie. De Haagse heeft eigenlijk alleen maar hoeven te controleren of de stage aan de eisen van de hogeschool voldeed. Daarnaast heeft De Haagse me goed geholpen door me een scholarship van 1.200 euro aan te bieden. Overigens heb ik niet alleen stage gelopen. Vanuit Curaçao probeerde ik ook nog via Skype vier vakken in Nederland te volgen, maar dat was soms wel lastig, want de stranden op Curaçao zijn zo mooi!