Lotte Bennink (23 jaar), vierdejaars
Studeerde in Zuid-Afrika

Ik liep stage in Kaapstad, bij Home of Hope. Dat is een organisatie voor zorg en onderwijs voor kinderen die een beperking hebben, doordat hun moeder alcohol heeft gedronken tijdens de zwangerschap. Ik kwam daar terecht doordat ik bij mijn opleiding had aangegeven graag naar het buitenland te willen. De Haagse heeft goed contact met het bemiddelingsbureau dat deze stage voor mij organiseerde, en via dat bureau kreeg ik ook een kamer in een studentenhuis met allemaal internationale studenten. Het was dus heel makkelijk om vrienden te maken. Qua geld was het ook niet lastig; mijn ouders hebben me gesponsord en ik kon aanspraak maken op een hogeschoolfonds. Van dat geld betaalde ik de huur van mijn kamer, mijn auto en ik kon er makkelijk van eten. Ik kan iedereen aanraden om een stage te lopen in Zuid-Afrika! Afrika is een héél ander continent dan Europa, en daar leer je veel van. Hier in Europa is de zorg goed ontwikkeld, maar in Afrika worden kinderen met een hersenbeschadiging überhaupt niet geaccepteerd. Ik zou er alleen wel met een open blik ingaan, want dan wen je het snelst aan de normen en waarden.

Lotte in Kaapstad