Karym Leito (25 jaar), vierdejaars
Studeerde in Zuid-Afrika

Ik heb stage gelopen in Kaapstad, bij Mozaïek, een organisatie die zich onder andere inzet voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Ik sprak daarom bijvoorbeeld met jongens over wat hun rol in dit geheel is en ik ging met vrouwen in gesprek over hoe je grenzen aangeeft. Deze stage heb ik trouwens niet via De Haagse gekregen, maar via de Rutgers Stichting. De school heeft me wel goed geholpen met aangeven waar mijn stage aan moest voldoen en op welke beurzen ik aanspraak kon maken. Maar het grootste gedeelte heb ik zelf geregeld. Zo vond ik mijn kamer via een Nederlandse student die ik op social media vond. Via hem kwam ik terecht in een studentenhuis dat gevuld was met mensen uit alle hoeken van de wereld. Door mijn stage heb ik geleerd dat de wereld groter is dan de bubbel waar wij in Nederland in leven. De maatschappij is daar zó anders georganiseerd! In Kaapstad kan je niet simpelweg de Albert Heijn inlopen en alles krijgen wat je nodig hebt. Dat je moet loslaten wat je gewend bent, vind ik heel cool.

Karym - Buitenland SW 1

Karym -Buitenland SW 2