Survivalgids Pabo

Editie juni

Onze verslaggeefster Roos van Tongeren vroeg aan de huidige studenten van de Faculteit Sociaal Werk & Educatie: wat maakt jouw opleiding nu zo tof? Bekijk hieronder de verschillende reacties.

Zomerkalender 2017

Voor degenen die dit jaar niet gaan surfen aan de Franse kust, ezelrijden in Griekenland of de toren van Pisa rechtop proberen te zetten, hebben we een zomeragenda samengesteld met de leukste evenementen in Den Haag en omgeving. Dus leg je boeken opzij, hang je laptop met de kalender aan de koelkast en geniet van een zomer vol gezelligheid in de Hofstad!

Juni

De dagen dat het gratis muziekfestival Parkpop alleen op zondag valt, liggen achter ons. Niet alleen op zondag 25 juni, maar ook op 23 en 24 juni is Den Haag dé hotspot in Nederland voor de beste popmuziek. Op vrijdag 23 juni vindt de eerste editie van Parkpop Down Town plaats in de binnenstad van Den Haag met diverse optredens. Op zaterdag 24 juni spelen onder andere UB40 ft. Ali en Garland Jeffreys op Night at the Park. Zondag 25 juni staat uiteraard helemaal in het teken van Parkpop itself, met onder andere Broederliefde als headliner!

Waar: Zuiderpark
Tickets: gratis
Meer info: www.parkpop.nl

Parkpop-mooi

Juli

Op deze broeierige zaterdagnacht doe jij de voetjes van de vloer… eh… het strand op de beats van onder anderen I-F, DJ TLR, DJ Overdose en Secunda 1 juli is - ''For the freaks by the freaks''

Waar: Club Woosah
Tickets: €10
Meer info: www.woosah.com

woosah by night

Zin in een avondje house en electro? De frontman van DJ-collectief Rebl City is jarig en dat moet gevierd worden! Dat staat garant voor enorm veel gestamp en natuurlijk een gezonde dosis chaos!

Waar: Strandtent 14
Tickets: €15
Meer info: www.reblcity.com

outsiders b-day bash

Ook dit jaar strijkt theaterfestival De Parade neer in het Westbroekpark. Liefhebbers van theater, dans, muziek, film en beeldende kunnen hier hun hart ophalen. Per dag zijn er tientallen voorstellingen, vaak speciaal voor De Parade gemaakt, variërend van drie tot veertig minuten. Geen zin in binnen zitten? Blijf dan plakken bij een van de vele bars of maak het kind in je los in de zweefmolen!

Waar: Westbroekpark
Tickets: verschilt per voorstelling
Meer info: www.deparade.nl

parade

Ook als je niet meer elke dag in een duf klaslokaal moet zitten heb je genoeg redenen om het weekend in te luiden. Kom je ook dansen in de Havana?

Waar: Havana Den Haag
Tickets: gratis
Meer info: www.havanadenhaag.nl

thank god it's friday

Met 2 jaar lang uitverkochte edities in Rotterdam, mogen dit keer de Hagenezen op de fiets naar Milky Way! Milky Way is dé avond die je meeneemt naar de UK Garage clubscene, afwisselend met hiphop en R&B, waarbij het je onmogelijk wordt gemaakt om stil te staan!

Waar: Club Light
Tickets: €10
Meer info: www.pipdenhaag.nl

milky way

Waarschijnlijk kan jij al een flink aantal nummers van Milow meezingen, want de Vlaamse singersongwriter Milow timmert al jaren goed aan de weg. Voor een avondje onderuitzakken moet je dit keer bij het Zuiderparktheater zijn, waar Milow de nummers van zijn laatste plaat Modern Heart zingt.

Waar: Zuiderparktheater
Tickets: €15
Meer info: www.zuiderparktheater.nl

milow

Lekker een avondje dansen op bekende en minder bekende muziek. Muziek van oa. Culoe de Song, Whitney Houston, Fela Kuti, Kaytranada, Michael Jackson, Mr. Scruff, MK, Earth, Wind & Fure, James Brown, Moodymann, Snakehips, Anderson Paak, J Dilla, Eric Volta en nog veel meer gespeeld door dj's Mr Nice Guy, Tobias Prins, jmac en Croqett!

Waar: Club Seven
Tickets: gratis
Meer info: www.clubseven.nl

fijn

Café de Vinger opent vanavond haar deuren voor snoeiharde hardcore uit Brazilië (Questions) en Den Haag (Get Some). Punkliefhebbers komen aan hun trekken bij Die Nakse Bananen.

Waar: Café de Vinger
Tickets: €5
Meer info: www.devinger.club

QuestionsGet SomeDie Nakse Bananen

Augustus

Honger? Vul je maag dan bij deze keukens op wielen. Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt. Bezoekers worden naast verrassende gerechten vermaakt door lokaal talent dat met hun band heerlijke blues speelt en een lounge DJ die fijne beats draait.

Waar: Malieveld
Tickets: gratis
Meer info: www.rrrollend.nl

Rrrollend Den Haag

Een muziekfestival op het strand. Na wat dansjes te hebben gedaan op de muziek van Danny Vera , De Likt , Jebroer , MaYaN , The Great Communicators , AVI ON FIRE en The Stangs, kan je een duik in de zee nemen om vervolgens het zout van je af te schudden op de beats van Afternoon Delight!

Waar: Zuiderstrand Scheveningen
Tickets: gratis
Meer info: www.schollenpop.nl

schollenpop

Anders dan de naam doet geloven, hang je tijdens dit festival niet aan een klimmuur. Toch kom je bij Den Haag Outdoor aan de nodige lichaamsbeweging als je je mee laat voeren door de verschillende ritmes die deephouse, tech house en rauwe techno met zich meebrengen. Op vier podia kan jij genieten van onder meer ROD, Egbert, Secret Cinema, Olivier Weiter, Freddy Moreira en Johnny 500.

Waar: Zuiderpark
Tickets: €17,85
Meer info: www.denhaagoutdoor.com

den haag outdoor

Elke opleiding heeft zijn eigen invulling van de introductietijd. Sommigen gaan op kamp en anderen organiseren activiteiten op De Haagse Hogeschool. Maar De Haagse Hogeschool heeft ook een algemene introductietijd. In die week is er van alles te doen op en rond de hogeschool. Zo kan je het gebouw, de docenten, de stad, en natuurlijk ook je medestudenten en de beter leren kennen.

Oh Oh Intro

Het hoogtepunt van de week is het festival Oh Oh Intro, het grootste studentenfestival van Den Haag. Het festival trekt elk jaar zo’n 10.000 bezoekers en vindt plaats op 31 augustus vanaf drie uur ’s middags. “Er gebeurt van alles op het festival, er zijn artiesten, een cultureel podium en dj’s”, vertelt Valentijn Schulz van ACKU, die het festival organiseert. “Op het culturele podium staan acts van breakdance tot stand-up comedy en op de infomarkt kom je alles te weten van wat er in de stad voor studenten wordt georganiseerd. Allerlei organisaties vertellen wat er te doen is en bieden goede kortingen aan. Na het festival, om elf uur, zijn er afterparties door de hele stad.”

Waar: Lange Voorhout
Tickets: gratis
Meer info: ohohintro.nl

Oh Oh intro 31 augustus II

Oh oH intro 31 augustus

Als die afwas toch eens af was!

Ongeveer de helft van De Haagse Hogeschoolstudenten woont op kamers. Hoe ervaarden zij de eerste weken, hoeveel huisgenoten hebben ze en hoeveel betalen zij voor hun kamer? Even binnenkijken bij drie Pabo-studenten!

Iris

Jordy

Floor

Sleep opzij

Win een goodiebag ter waarde van 50 euro!

We verloten in deze nieuwsbrief 12 goodiebags van 50 euro met daarin verrassingen van De Haagse Winkel (Johanna Westerdijkplein 66) met onder andere de enige echte HHs-hoody!

Goodiebag lezersactie

Winnen?

Wil je kans maken op 1 van de 12 goodiebags? Stuur dan voor 30 augustus een mail naar y.vanvliet@hhs.nl waarin je antwoord geeft op de volgende vraag:

Dat het gebouw van De Haagse Hogeschool groot is, had je waarschijnlijk al gezien, maar weet je ook hoeveel mensen er gelijktijdig in de hoofdvestiging mogen?

De winnaars krijgen in de week van 4 september een mailtje van faculteitsbureaumedewerker Youri van Vliet.

Video: Maarten over de Pabo

Je hebt je ongetwijfeld al behoorlijk verdiept in Pabo, maar hoe is het nu om straks in het echie voor de klas te staan? Maarten was een wat oudere student van ons die, na jarenlang heel ander werk te hebben gedaan, ineens werd gegrepen door het vak van leerkracht. Bekijk hieronder hoe hij zijn nieuwe baan ervaart.