Survivalgids Social Work

Editie juni

Onze verslaggeefster Roos van Tongeren vroeg aan de huidige studenten van de Faculteit Sociaal Werk & Educatie: wat maakt jouw opleiding nu zo tof? Bekijk hieronder de verschillende reacties.

Zomerkalender 2018

Voor degenen die dit jaar niet gaan surfen aan de Franse kust, ezelrijden in Griekenland of de toren van Pisa rechtop proberen te zetten, hebben we een zomeragenda samengesteld met de leukste evenementen in Den Haag en omgeving. Dus leg je boeken opzij, hang je laptop met de kalender aan de koelkast en geniet van een zomer vol gezelligheid in de Hofstad!

Juni

Van donderdag 31 mei tot en met zondag 10 juni staat Delft voor de achtste keer in het teken van het Delft Fringe Festival. Het belangrijkste en grootste theaterfestival voor jonge makers in Zuid-Holland combineert onverwachte locaties in de binnenstad van Delft met ambitieus talent. Deze festivaleditie bevat voorstellingen van 51 verschillende makers, die verspreid over 11 dagen ruim 418 voorstellingen spelen in de disciplines muziek(theater), live art, kleinkunst, circus, dans, cabaret, toneel, opera en familietheater. Met 209 uur aan voorstellingen biedt het Delft Fringe Festival daarmee de ideale theatrale binge-watch marathon voor deze zomer.
Waar: Delft
Tickets: 6 euro per voorstelling
Meer info: www.delftfringefestival.nl
Delft Fringe Festival
KadeRock is een popfestival dat elk jaar op de eerste zaterdag van juni wordt gevierd bij Muziekcafé Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag. KadeRock staat bekend als kleinschalig maar groots.

Waar: In en rondom Musicon
Tickets: 2,50 euro
Meer info: http://www.kaderock.com/ 

KadeRock
Een vet dance event met diverse muziekstijlen in het Zuiderpark in Den Haag. Het festival, gericht op elektronische muziek, tovert het Zuiderpark om tot een dance-walhalla, waar het beste uit de internationale en nationale scene een bezoek aan Den Haag komt brengen.

Waar: Zuiderpark
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Tickets: 32,50 euro
Meer info: http://thecravefestival.nl/  

Crave Festival
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni kleurt de Grote Markt van Den Haag opnieuw “Roze”! Een feest voor de gehele LHBT- scene en iedereen die hen een warm hart toedraagt.

Waar: Grote Markt
Tickets: Gratis
Meer info: http://www.gmdh.nl/  

Rainbow Festival

De dagen dat het gratis muziekfestival Parkpop alleen op zondag valt, liggen achter ons. Niet alleen op zondag 24 juni, maar ook op 22 en 23 juni is Den Haag dé hotspot in Nederland voor de beste popmuziek. Op vrijdag 22 juni is er de tweede editie van Parkpop Down Town. Na het succes van vorig jaar verovert Parkpop dit jaar opnieuw de Haagse binnenstad met vette acts op de Grote Markt, optredens in het Paard en een spectaculaire afterparty in de Zwarte Ruiter die je niet wilt missen! De zaterdag voor het festival vindt het gloednieuwe Parkpop Saturday Night plaats. Maak je op voor een avond vol hits uit de laatste decennia.

Waar: Zuiderpark
Tickets: Gratis
Meer info: www.parkpop.nl 

Parkpop

Voor de liefhebber: Beachclub WOW staat de hele dag in het teken van de muziek en de dancemoves van Michael Jackson. 100 % van de omzet wordt gedoneerd aan KiKa.

Waar: Beachclub WOW (Scheveningen)
Tickets: Gratis
Meer info: kingofpopevents.com

Michael Jackson memorial

Juli

Het Zeeheldenfestival is meerdere dagen lang muziek, dans, theater en kinderactiviteiten in het Zeeheldenkwartier van Den Haag. Wat ooit begonnen is als een klein buurtfeestje is in de loop der jaren uitgegroeid tot een meerdaags festival met straattheater, wereldmuziek, lokale bands en landelijk bekende afsluiters. Naast een kraampjesmarkt, een open podium en diverse activiteiten voor kinderen zijn er veel optredens van diverse bands op het gezellige Prins Hendrikplein.

Waar: Zeeheldenkwartier
Tickets: Gratis
Meer info: http://zeeheldenfestival.nl

Zeehelden
Rondreizend theaterfestival De Parade prikkelt met toneel, muziek, dans, film en beeldende kunst alle zintuigen. In Den Haag wordt het Westbroekpark elk jaar in juli omgetoverd in een tijdelijke culturele straat met theatertenten, fonteintenten en zelfs een nostalgische zweefmolen. Per dag zijn er tientallen voorstellingen, vaak speciaal gemaakt voor De Parade, variërend van drie tot veertig minuten.

Waar: Westbroekpark
Tickets: De online kaartverkoop start op vrijdag 1 juni
Meer info: https://deparade.nl/ 
Parade
De tienjarige jubileumeditie wordt groots gevierd met onder andere een uitgebreid muziekprogramma in het Zuiderparktheater. Op het openluchtpodium treden grote Afrikaanse namen op, maar ook amateurgroepen met een Afrikaanse achtergrond.

Waar: Zuiderparktheater
Tickets: Gratis
Meer info: http://thehagueafricanfestival.com/nl/ 
Africa in the park

Augustus

Vuurwerkfestival Scheveningen is een spectaculair evenement met twee vuurwerkshows per avond. Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de Vuurwerktrofee Scheveningen. Het eerste vuurwerk wordt iedere avond rond 21:45 uur afgeschoten. Het tweede vuurwerk gaat daarna om ongeveer 22:30 uur de lucht in. De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien. Rond het Vuurwerkfestival zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen. (Data nog onder voorbehoud)

Waar: Scheveningen Bad
Tickets: Gratis
Meer info: https://denhaag.com/nl/vuurwerkfestival 
Vuurwerkfestival
Mama Africa is de nieuwe uitgaansgelegenheid voor iedereen die zich verbonden voelt met Afrika. Tijd om voor deze eerste editie je zomerse outfit uit de kast halen, je zonnebril op te poetsen en klaar te maken voor de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & nog veel meer Afrikaanse styles.

Waar: Beachclub Indigo
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Tickets: 11 euro
Meer info: https://www.facebook.com/events/202312937047272/ 
Mama Africa
Den Haag Outdoor was vorig jaar de sensatie op de Haagse festivalkalender. In het Zuiderpark werd bewezen dat Den Haag weer helemaal op de kaart staat op het gebied van de dance. Dit jaar maken in 5 verschillende area’s vele nationale en internationale Dj’s hun opwachting met Techno, Techhouse, Deephouse, House, Latin, Urban, Eclectic, Classics en Disco.

Waar: Zuiderpark
Tickets: 37,94 euro
Meer info: http://denhaagoutdoor.com/  


Jazz in de gracht is een supergezellig muziekfestival in de binnenstad van Den Haag. Op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf boten en drijvende podia. Tijdens het muziekevenement kun je bij de verschillende cafés en restaurants aan de kades genieten van een hapje en een drankje. Ook zal er een groot aantal foodtrucks op de kades staan waar allerlei culinaire lekkernijen te halen zijn.

Waar: Binnenstad Den Haag
Tickets: Gratis
Meer info: https://www.jazzindegracht.nl/
Jazz in de gracht

Het jaarlijkse, gratis toegankelijke country/rockabillyfestival in het hart van de stad met een barbecuemenu om van te watertanden. Het laatste weekend van augustus wordt de Grote Markt tijdens het Wild Rooster Festival weer één grote 'burning ring of fire' met royale porties BBQ food, koud bier en een line-up van gloeiende country, rockabilly, blues, bluegrass en rock 'n roll.

Waar: Grote markt
Tickets: Gratis
Meer info: http://www.wildroosterfestival.nl/ 
Wild Rooster Festival
Elke opleiding heeft zijn eigen invulling van de introductietijd. Sommigen gaan op kamp en anderen organiseren activiteiten op De Haagse Hogeschool. Maar De Haagse Hogeschool heeft ook een algemene introductietijd. In die week is er van alles te doen op en rond de hogeschool. Zo kan je het gebouw, de docenten, de stad, en natuurlijk ook je medestudenten en de beter leren kennen.

Oh Oh Intro
Het hoogtepunt van de week is het festival Oh Oh Intro, het grootste studentenfestival van Den Haag. Het festival trekt elk jaar zo’n 10.000 bezoekers en vindt plaats op donderdag 30 augustus vanaf drie uur ’s middags. “Er gebeurt van alles op het festival, er zijn artiesten, een cultureel podium en dj’s”, vertelt Valentijn Schulz van ACKU, die het festival organiseert. “Op het culturele podium staan acts van breakdance tot stand-up comedy en op de infomarkt kom je alles te weten van wat er in de stad voor studenten wordt georganiseerd. Allerlei organisaties vertellen wat er te doen is en bieden goede kortingen aan. Na het festival, om elf uur, zijn er afterparties door de hele stad.”

Waar: Lange Voorhout
Tickets: Gratis
Meer info: http://ohohintro.nl/
Oh oh intro 1
Oh oh Intro 2

Als die afwas toch eens af was!

Ongeveer de helft van De Haagse Hogeschoolstudenten woont op kamers. Hoe ervaarden zij de eerste weken, hoeveel huisgenoten hebben ze en hoeveel betalen zij voor hun kamer? Even binnenkijken bij drie Pabo-studenten!

Ik voelde me heel snel thuis en we hebben ook leuk contact met de buren. Het is leuk dat je alles kan indelen zoals je zelf wil.

Casey

Ik merk wel dat op jezelf wonen veel geld kost. Je moet steeds dingen kopen waar je niet aan had gedacht.

Pjotr

Ik had verwacht dat op kamers wonen zwaar zou zijn: vieze afwas, veel ongedierte, altijd rommel, veel samenwerken. Maar dat viel mee!

Jolien

Sleep opzij

Video: Social Work

Je hebt je ongetwijfeld al behoorlijk verdiept in Social Work, maar misschien heb je nog niet onze opleidingsvideo bekeken. Wat kan je nu precies verwachten van de opleiding? Bekijk hieronder naar de ervaring van twee voormalige studenten en twee docenten die je ongetwijfeld het komende jaar gaat tegenkomen.

Win een lunch voor 2 personen bij het Lighthouse Café!

Zin om een keer geen boterhammen te smeren? Probeer dan kans te maken op één van de 6x2 lunchbonnen die je samen met een vriend(in) kan gebruiken in ons Ligthouse Café.

Winnen?

 

Wil je kans maken op een heerlijke lunch? Stuur dan voor 30 augustus een mail naar faculteitsmedewerker Youri van Vliet: y.vanvliet@hhs.nl waarin je antwoord geeft op de vraag:

Dat De Haagse Hogeschool best groot is, had je vast al gezien. Maar weet je ook hoeveel mensen er gelijktijdig in de hoofdvestiging mogen zijn?

De winnaars krijgen in de week van 4 september een reactie van Youri van Vliet.