Postcard studenten

We missen je

De Haagse is stil zonder jou. En dat vinden we helemaal niks. Gelukkig mag er steeds weer wat meer. Hopelijk kunnen we je binnenkort met open armen ontvangen!

Zorg in de tussentijd goed voor jezelf. Ga tussen de lessen door eens op pad met een medestudent en drink samen een coffee to go. Of misschien wil je liever een lesje yoga online volgen? Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we wat tips en ideeën bij elkaar gezet. Zo kan je mentaal en fysiek fit blijven! Hang in there!

Naar het hbo in coronatijd..

Tip 1: You'll never walk alone.

WandelingYou'll never walk alone. Met de HHS Walk van studentenbeweging Frisse Gedachtes. Zeker in deze vreemde tijden is het soms fijn om even met iemand te gaan wandelen en een praatje te maken. Daarom bieden wij je deze gratis mogelijkheid om gemakkelijk in contact te komen met andere studenten uit Den Haag. De HHs Walk is een samenwerking van Frisse Gedachtes en De Haagse. Zin in zo’n wandeling? Schrijf je vrijblijvend in via http://hhswalks.nl. Op de website Frisse Gedachtes vind je ook een online platform waarop je anoniem met andere studenten kunt chatten. Frisse Gedachtes biedt gratis een luisterend oor.

Alles OKA.jpg Tip 2: Alles ok? Supportlijn

Alles is bespreekbaar. Via www.allesoke.nl kun je anoniem chatten met vrijwilligers of je kunt bellen met 0800 - 0450. Als het even niet zo lekker gaat. Geen onderwerp is te gek.

Mirro Tip 3: Stressvrij met Mirro

De Coronatijd stressvrij doorkomen? De gratis zelfhulpmodule van Mirro helpt je hierbij. Je kunt hier registreren en kosteloos van de module gebruik maken.

Panda copy Tip 4: Ontspannen met Ont-piekeren

Meer rust in je hoofd met de online workshop Ont-piekeren van Youz. Leer hoe je grip krijgt op jouw gedachten en ontdek jouw kwaliteiten. Zodat je je meer ontspannen voelt en minder zorgen maakt. De training begint al op 19 mei!

FigurenWTip 5: Workout!

Yoga, Zumba of buitensporten: van alles om fit te blijven.

De hele maand mei kun je nog meedoen met online Yoga en Zumba lessen!

Yoga met Noelia, elke ochtend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 10.00 uur live. Toegankelijk voor elk niveau, ook als je het nog nooit gedaan hebt!

Zumba van Nienke, op woensdag en vrijdag van 19.30 – 20.30 uur live. Toegankelijk voor elk niveau, ook als je het nog nooit gedaan hebt!

Liever actief in de buitenlucht? Alle studenten van De Haagse kunnen gratis buitensporten onder begeleiding van onze fitness instructeurs. Onder de bomen aan het water voor de ingang van het hoofdgebouw leggen zij elke maandag en donderdag een trainingsschema voor je klaar, of maak je je eigen training en kun je aan de slag met ketllebells, core bags, battling rope en body pump bars met gewichten. Het aantal sporters per keer is gelimiteerd. Mail campus@hhs.nl om je aan te melden of schrijf je in via de sportapp.

Zodra we weer binnen mogen sporten, kun je gratis meedoen tot het einde van dit studiejaar! Je hebt geen sportpas nodig. Houd de berichtgeving op studentennet in de gaten of neem een kijkje op de sportpagina. Hier vind je het aanbod.

Studentenpsycholoog copy Tip 6: Mentaal fit blijven

De studentendecaan en de studentenpsycholoog luisteren naar je verhaal en/of je hulpvraag mocht je vastlopen in deze periode. Pieker je, ben je bang of eenzaam? Een afspraak maken met een van de studentendecanen, dat kan hier. Of boek op korte termijn een eenmalige Support-Session met een van de studentenpsychologen: bit.ly/supportsession-nl

CampusA Tip 7: Actief met Campus

Campus Student Life & Sports heeft al van alles voor je gepland zodra het weer mag! Van een workshop spoken word of schilderen tot museumbezoek. Volg Campus op Instagram of Facebook (@campushhs) zodat je altijd op de hoogte bent van de komende activiteiten!

geld2 copy Tip 8: Goed omgaan met geld

Waarschijnlijk regel je je geldzaken zelf. Hoe doe je dat? Er komt best wel wat bij kijken. We hebben goed nieuws! Je staat er niet alleen voor. JIP Haaglanden is er om je te helpen. JIP geeft tips en trucs en ze bieden het Goed met Geld spreekuur!

Tip 9: Steuntje in de rug

Hond_Luiaard copyJe studietijd zo soepel mogelijk doorkomen? Kijk wat we allemaal in huis hebben om jou te ondersteunen in je studietijd. Van tips tot workshops, van wandelingen met medestudenten tot supportlijnen. En niet te vergeten, onze studentendecanen en -psychologen. Je staat er niet alleen voor. Kijk hier voor alles wat we je te bieden hebben.