Betafactory

De Betafactory is het kennis- en innovatieplatform binnen de faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving (TIS) van De Haagse. Als ‘netwerkorganisatie’ is de Betafactory een spin in het web. We brengen technisch vraag en aanbod vanuit het bedrijfsleven, overheden en onderwijs bij elkaar om uiteindelijk innovatie en ondernemerschap te kunnen realiseren. En, ter informatie: voor 14 opleidingen van de faculteit TIS (gevestigd op 2 locaties van De Haagse Hogeschool: Den Haag en Delft) is de Betafactory dé plek voor toegepast onderzoek.

Netwerkhogeschool

Om invulling te geven aan De Haagse als ‘netwerkhogeschool’, worden bij de Betafactory diverse activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden:

• Betafactory Award: het studententeam dat het beste uitvoering geeft aan het project wint de award. Hoe je wint? Door in ieder geval goed te scoren op de volgende criteria:
    - Niveau (afhankelijk van studiejaar)
    - Innovatiegraad
    - Inzet
    - Onderzoek
    - Toepassing
  • Hackatons: altijd al 24 uur lang met elkaar willen ‘hacken’? Dat kan. Tijdens de 24-uur durende hackaton bedenken studenten van de faculteit TIS innovatieve oplossingen voor een probleem, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Naast begeleiding door coaches vanuit onderwijs en bedrijfsleven worden ook diverse workshops gegeven. Het eindresultaat en de manier van werken wordt door een jury beoordeeld op o.a. de haalbaarheid en innovatiegraad.
  • Congressen en symposia: jaarlijks worden alle mogelijke stakeholders uitgenodigd om gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelvragen van de toekomst te formuleren. Doel? Richting geven aan de ontwikkelingen die onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en studenten in de komende jaren gaan uitvoeren en, waar mogelijk, samenwerking verder te concretiseren.
  • Projectenbeurs: op deze beurs kunnen opdrachtgevers en docenten met elkaar afstemmen welke mogelijkheden er zijn en hoe een casus zou passen binnen het onderwijs op korte termijn.

Research Areas

Binnen de Betafactory hanteren we zogenaamde Research Areas. Deze Research Areas worden door de Betafactory verder ontwikkeld, toegepast en gewaarborgd met onze lectoraten:

• Smart Sensor Systems
    • Urban Symbiosis
    • Circulaire Economie
    • Designerly approach
    • Process Optimalization
    • Smart (functional) Materials
    • Photonics
    • Smart Manufacturing and Robotics
    • Lightweight Constructions
    • Built Environment & Energy

CCS onderwijs lesBetafactory 16

Op loopafstand van De Haagse Hogeschool Delft staat Betafactory 16. Deze werkplaats is een bouwomgeving van 1200 mâ‚‚voor onderwijsprojecten van Learning Labs. Deze Learning Labs zijn onderverdeeld in de volgende thema's:

• Technology & Health
    • Sustainable Mobility
    • Built Environment & Energy
    • Greenport Technology
    • Oil & Gas / Offshore

Alle techniek-studenten, dus ook studenten van de internationale Minor Living Labs, kunnen in de hal projecten uitvoeren en prototypes ontwerpen met behulp van een diverse mix van machines en materialen. Daarnaast kunnen ook ondernemers hier hun bedrijf starten en creatieve ideeën uitwerken.

Betafactory logo

De Haagse Hogeschool