Over Centre of Expertise Cyber Security

Het opbouwen en borgen van ontwikkelde kennis, inzicht en deskundigheid op het gebied van Cyber Security: dat is de missie van het nieuwe Centre of Expertise Cyber Expertise van De Haagse Hogeschool. Dit doen we samen met bedrijven en andere kennisinstellingen om zo state-of-the-art-onderzoek en onderwijs te bewerkstelligen.

Nederland heeft de meest competitieve internetmarkt en één van de hoogste online gebruikersdichtheden ter wereld.

Manager Centre of Expertise of Cyber Security Stéfan Ellenbroek

Kennis en expertise gebundeld

De Haagse is de eerste hbo-instelling die een volledig op cyber security gerichte bacheloropleiding aanbiedt. Naast onderwijs doet het lectoraat ‘Cyber security & safety’ praktijkgericht onderzoek naar informatiebeveiliging. Binnenkort komen daar twee nieuwe lectoraten bij, te weten:  het lectoraat Networks & Systems Cyber Security, waarbij Thomas Quillinan, lector wordt en het lectoraat Cyber Security in het MKB (waarvan de lector nog niet bekend is).

De Haagse is één van de grondleggers van de Cyber Security Academy. Op de Cyber Security Academy kun je de Executive master Cyber Security volgen. Een tweede, nieuwe masteropleiding (‘Professional master’) is momenteel in ontwikkeling.

Cybersecurity in de regio

Met ‘Goed bestuur voor een veilige wereld’ als één van haar zwaartepunten, vindt De Haagse aansluiting bij de regio Den Haag, een omgeving waar de veiligheidssector snel groeit en innoveert. Bovendien vinden we het bij De Haagse belangrijk om ‘Acces to Talent' te stimuleren. Dit doen we door binnen het veiligheidscluster The Hague Security Delta  samen te werken aan innovatieve veiligheidsoplossingen. Kortom, optimale uitgangspunten voor goed onderwijs en onderzoek in het jonge kennisdomein van cyber security.