Personen die verblijven in een ggz-instelling, onbegeleid op pad gaan en niet terugkeren: ggz-instellingen krijgen er vroeg of laat mee te maken. Bijvoorbeeld doordat patiënten de tijd vergeten, verdwalen of een psychose krijgen. Met smartwatch ‘Miles’ is het mogelijk om passende zorg-op-afstand te organiseren voor patiënten met ernstige psychische problemen. Het zorghorloge geeft grip op herstel en voorkomt verdwalen; of erger vermissing.

Studenten en docent-onderzoekers van de Haagse Hogeschool leveren in het project ‘Client Vinder’ een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de smartwatch Miles en aan de procesoptimalisatie waarin de smartwatch wordt geïntegreerd binnen de zorginstelling.

Project Cliënt Vinder, is mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMw en met cofinanciering van Parnassia en Stichting Bestaanskracht. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Bestaanskracht, opgericht door familie van een cliënt, samen met: Parnassia, Cliëntenraad Parnassia Haaglanden, Familieraad van de Parnassia Groep regio Haaglanden, cliënten, hun naaste familie, De Haagse Hogeschool, de Universiteit Leiden, Conclusion Zuyd en andere betrokken organisaties die meedenken en meedoen om het project succesvol te realiseren.