Fieldlab Rehabilitation & Mobility

De lectoraten Revalidatie en Technologie en Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport participeren in het Fieldlab Rehabilitation & Mobility.

Het Fieldlab Rehabilitation & Mobility is door Basalt samen met bedrijven, De Haagse en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met een subsidie van Kansen voor West (4 jaar, 900K) gestart. In het Fieldlab wordt met de stakeholders gewerkt aan innovatieve mobiliteitsoplossingen die in de revalidatie ingezet kunnen worden. Dat gebeurt door bedrijven de mogelijkheid te bieden hun innovaties richting de markt te brengen en door bedrijven te betrekken bij de uitdagingen voor de (revalidatie-)zorg van morgen op het gebied van mobiliteit.

De lectoraten dragen bij door hun expertise in te zetten op het gebied van bewegen, technologie en eHealth, o.a. door de inzet van studenten en docenten in projecten en door een bijdragen te leveren aan de academy die in het project gestart wordt.

Projectpartners en samenwerking

Het Fieldlab Rehabilitation & Mobility is een regionale publiek-private samenwerking. Basalt is aanspreekpunt binnen het project. Vanaf de start van het project zijn De Haagse, het LUMC Descin, Jagogo, Cue2Walk en Manometric bij het project betrokken. Inmiddels is de samenwerking uitgebreid met het bedrijf InMarket om de ontwikkelingen van de Smart Rollz verder te brengen.

Looptijd

Het project is begin januari 2020 gestart en loopt tot juni 2023.

Meer informatie

Projectleider: Monique Berger (lector) m.a.m.berger@hhs.nl en Jorit Meesters (lector) j.meesters@hhs.nl.

Onderzoekers: