Future-Proof Retail onderzoekt in living labs de toekomstbestendige retailer

Welke skills hebben ondernemers nodig en hoe kunnen zij die het beste ontwikkelen? Future-Proof Retail, een samenwerking van meer dan 20 partners onder leiding van De Haagse Hogeschool (lectoraat Innovation Networks en lectoraat Duurzame Talentontwikkeling), doet onderzoek naar deze vraag.

Future-Proof Retail, een samenwerking van meer dan 20 partners onder leiding van De Haagse Hogeschool (lectoraat Innovation Networks en lectoraat Duurzame Talentontwikkeling), doet onderzoek naar deze vraag. In heel Nederland experimenteren retailers samen met studenten in living labs. Hier onderzoeken ze welke skills ondernemers en medewerkers nodig hebben om ‘future-proof’ te zijn en hoe ze die het beste kunnen ontwikkelen. Retailers, medewerkers, studenten én onderzoekers ontwerpen zo gezamenlijk een nieuw eco-systeem voor leren voor retailers en studenten.

De retailsector verandert in een hoog tempo. Dat is spannend én het biedt ongelooflijk veel kansen voor ondernemers en medewerkers. Rainer Hensel, onderzoeker bij het lectoraat Duurzame Talentontwikkeling en bij FPR, laat zien wat er nodig is om als ondernemer in de 21ste eeuw succesvol te zijn, nu en in de toekomst. En Silvan Smulders en Frans Jacobs zijn bezig met de ontwikkeling van een Kwaliteitentool om samen met studenten de ‘skills’ van medewerkers te beschrijven.

Kijk voor meer informatie over het Future Proof Retail project op:  https://futureproofretail.nl/

Kom langs en doe mee!