Haagse Hybride Financiering Initiatief

Het Haagse Hybride Financiering Initiatief (HHYFI) is een fonds beheerd door het lectoraat  Financial Inclusion and New Entrepreneurship van De Haagse Hogeschool.

Studenten die naast hun studie ook zelfstandig willen ondernemen, kunnen financiële ondersteuning aanvragen bij HHYFI (in de vorm van kleine leningen). Maar HHYFI is meer. Het is ook een leerbedrijf, een fonds dat opgezet wordt met en voor studenten.

De arbeidsmarkt verandert, het wordt dynamischer en mobieler in alle richtingen. In Nederland komt de hybride vorm van studeren én ondernemen steeds meer voor. Studenten willen aan de slag! Er ontstaan goede ideeën voor bijvoorbeeld commerciële websites, financieel adviesdiensten, een bijlesdienst et cetera. Maar wanneer daar financiële middelen voor nodig zijn blijven veel deuren gesloten. Banken willen niet investeren in deze  hybride ondernemingen. De bedragen die een student nodig heeft om te beginnen zijn namelijk te klein, en dus te kostbaar en niet winstgevend voor de bestaande banken. Vreemd genoeg wordt dat (nog) niet (h)erkend door financiële dienstverleners of beleidsmakers. Juist de hybride ondernemende student wordt door HHYFI ondersteund.

Ben je geïnteresseerd bent om een lening aan te vragen? Neem contact op met HHYFI: n.molenaar@hhs.nl.