Kenniscentrum Mission Zero

Het DC-Lab

De plek waar het onderwijs en onderzoek bij elkaar samen komen. In het DC-Lab werken studenten en onderzoekers met elkaar samen aan diverse technische uitdagingen in de gelijkspanning. In het DC-Lab worden onderzoeksvraagstukken als deelprojecten aangeboden aan studenten die een stage of afstudeerstage lopen in het DC-Lab. Dit wordt gedaan in samenwerking met het bedrijfsleven.

Bedrijven hebben vaak niet de benodigde kennis in huis om hun gelijkspanningsvraagstuk op te lossen en willen graag dat in een veilige omgeving testen kunnen worden gedaan. Het DC-Lab biedt een innovatieve plek waar de nieuwste technieken getest kunnen worden en studenten kunnen elkaar onderling ook ondersteunen waar nodig. Kijk ook een op onze http://dc-lab.org/ voor de meest actuele publicaties/evenementen en lopende onderzoeken.

Vermogens Elektronica

Alle technieken die toegepast worden in gelijkspanningsnetten bevatten een stuk vermogens elektronica die energie kunnen regelen. Diverse printplaten (PCB) worden ontworpen om spanningen op te krikken naar een bepaald niveau of juist te verlagen naar een bepaald niveau. Bij andere toepassingen is het weer wenselijk om van gelijkspanning weer wisselspanning te maken, eigenlijk de omgekeerde wereld. Al deze concepten worden uitgewerkt op een printplaat en krijgen vervolgens een duurtest om de zwakke plekken te achterhalen in de ontwerpen. Dit geeft telkens inzicht in verbetering. Hier onder enkele printplaten die ontworpen zijn in het DC-Lab.

Samenwerken

Wil je meer weten of heb je zelf ook een onderwerp die nadere onderzoek nodig heeft? Neem dan contact op met onze gelijkspannings onderzoeksgroep, onderdeel van het Lectoraat Energie in Transition van De Haagse Hogeschool.

DC lab logo

Socials

De Haagse Hogeschool
Faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving