Kenniscentrum Health Innovation

Innoveren in sport en bewegen in het SportLab

Het SportLab is een praktijkomgeving (‘fieldlab’) op de Sportcampus Zuiderpark. Vanuit het SportLab wordt gewerkt aan innovaties en onderzoek om mensen meer en beter te laten bewegen en sportprestaties te verbeteren.
Het SportLab is uitgerust met de nieuwste onderzoek-, test- en ontwikkelfaciliteiten op het gebied van (aangepast) sporten en bewegen. Zo beschikt het SportLab over zeer uitgebreide sportanalyse-apparatuur, een rolstoelergometer en een werkplaats. Ook bevinden de Mobilitheek, het Beweegloket en de Gymzaal van de Toekomst zich in of vlakbij het SportLab wat zorgt voor een nauwe samenwerking. 

 

Onderzoek, onderwijs en de praktijk

In het SportLab werken studenten van verschillende opleidingen van De Haagse Hogeschool samen met onderzoekers en de eindgebruikers uit het werkveld aan sportinnovaties en onderzoek. Zo doen de studenten belangrijke vaardigheden op voor de toekomst en wordt hun expertise ingezet om de eindgebruiker verder te helpen. 

Samenwerking

De onderzoek- en innovatieprojecten in het SportLab komen veelal vanuit de lectoraten ‘Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport’ en ‘Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving’. Eindgebruikers en partners van buiten De Haagse Hogeschool waarmee het SportLab samenwerkt, zijn onder andere revalidatiecentrum Basalt, The Hague Royals, Beach Team Nederland en Bosan Sportinstallaties
Innoveren in sport en bewegen in het SportLab

Blijf op de hoogte

Volg @SportlabZ op Twitter of op LinkedIn

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die het SportLab uw bedrijf, vereniging of sport kan bieden? Neem dan contact op:

Melle van Dilgt
06 48072194
m.vandilgt@hhs.nl

Michiel Krijger
06 89990112
m.krijger@hhs.nl

Daniel Spanjaard
06 14838491
D.A.Spanjaard@hhs.nl