Kenniscentrum Global and Inclusive Learning

Student Branch

De Student Branch (SB) is de afdeling binnen het lectoraat Inclusive Education van de Hogeschool Den Haag dat zich specifiek richt op studenten. Door en voor studenten bedachte en georganiseerde initiatieven krijgen binnen de SB ruimte. De projecten kunnen variëren van het doen van onderzoek tot aan projecten die andere studenten kunnen ondersteunen bij hun studie. De SB richt zich specifiek op vier gebieden namelijk: 1) promotie van een inclusieve leeromgeving; 2) student ondersteunende activiteiten; 3) empowerment van studenten; en 4)  onderzoek.

1. Hang in There(HIT)
    Het Hang In There project is een initiatief gericht op het ondersteunen van studenten in het eerste jaar op de Haagse Hogeschool. In het project verlenen studenten peer to peer support door in korte video’s de uitdagingen die zij in het eerste jaar tegenkwamen en hoe zij deze hebben overwonnen te delen. Studenten die deelnemen aan dit project zullen van tijd tot tijd ondersteunende boodschappen ontvangen als herinnering dat ze er niet alleen voor staan. We vieren en steunen onze studenten tijdens hun studie op de Haagse Hogeschool. Hang in There! Klik hier voor de website: www.hangintherethuas.com
    Hang In There Logo

2. CarE Netwerk
    CarE staat voor ‘Caribbean Empowerment’ en is een pilot- community netwerkprogramma binnen de Haagse Hogeschool. Bij dit programma staat het welbevinden in relatie tot het studiesucces van de Caribisch-Nederlandse eerstejaarsstudenten centraal. De aanpak is holistisch, waarbij de elementen cultuur, community ondersteuningsnetwerk en welbevinden worden versterkt via verschillende programma activiteiten.

CarE model

3. Peer Mentoring
    In samenwerking met H-Overstap (MBO-HBO) heeft Winnie Roseval van de Student Branch een peermentoring programma ontwikkeld, waarin studenten worden opgeleid tot peermentor. Dit programma is ontwikkeld voor de keuzedelen van de Haagse Hogeschool, waarbij mbo studenten kennismaken met het hbo, tijdens een tienwekelijks programma of tijdens een projectweek. De training is voor hbo studenten die fungeren als mentoren voor deelnemende mbo studenten.  De training is open voor alle studenten, maar met name wordt er gezocht naar studenten met een MBO-achtergrond die zo hun eigen ervaringen kunnen meenemen in het werken met deze studenten die mogelijk een gelijksoortig traject ondergaan bij  een overstap naar het HBO.
    Tijdens de training leren studenten hun eigen ervaringen zodanig te gebruiken om aankomende eerstejaarsstudenten te helpen, waarbij de werkwijze en andere elementen van de Inclusivity Pathway Training worden gebruikt. De geïnteresseerde studenten melden zich voor de training aan als een buitenschoolse activiteit, waarvoor zij ook studiepunten kunnen ontvangen. Dit project kan op verzoek worden geïmplementeerd bij verschillende bachelor programma’s op de Haagse Hogeschool.
  4. Coffee Chat
    Coffee Chat is een evenement dat de Student Branch heeft ontwikkeld, met als doel de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de Student Branch en het lectoraat te vergroten. Eens in de zoveel tijd staan de medewerkers van het lectoraat in het Atrium en is iedereen welkom om een kopje koffie te drinken. Mensen worden uitgenodigd om leden te ontmoeten; te spreken over inclusiviteit en wat het betekent voor hen, en voor de Hogeschool. Ook kunnen de Student Branch en het lectoraat op deze momenten hun projecten presenteren en mensen laten zien hoe ze mee kunnen doen. Het eerste Coffee Chat-evenement heeft plaatsgevonden tijdens het THiNK Fest 2019. Coffee Chat is een gemakkelijk toegankelijk platform in het Atrium van de Haagse Hogeschool.
    Coffee Chat logo

5. Students Un/Divided
    Students Un/Divided is een platform van studenten van universiteiten en hogescholen in Nederland (en België) die kwesties van diversiteit en inclusie op hun eigen campussen willen adresseren. Het platform begon met een startconferentie voor Students Un/Divided op 30 september 2017 in Den Haag. Deze conferentie werd bijgewoond door 88 mensen, voornamelijk studenten, en ging in op kwesties die studenten zelf selecteerden, zoals hoe ze een bondgenoot kunnen zijn, hybride identiteit, fat shaming, communicatiestijlen van mensen met autisme en nog veel meer. Het platform werd georganiseerd door studenten met organisatorische ondersteuning van de Universiteit Leiden, De Haagse Hogeschool en ECHO. Het ontving financiële ondersteuning van de gemeente Den Haag, het Leiden University Diversity Office, Leiden University Pride, de International Law Student Association van De Haagse Hogeschool en het lectoraat Inclusive Education.

Bekijk hier de aftermovie.

UnDivided logo