Understanding the role of men in facilitating gender equity in football governance

Ondanks recente successen van de Oranje Leeuwinnen en een sterke toename in het aantal meisjes en vrouwen dat lid wordt van een club, is er nog altijd sprake van een sterke mate van gender ongelijkheid in het voetbal. In besturen en op trainer/coach posities zijn mannen veruit in de meerderheid. In dit onderzoek kijken we naar de rol die mannen kunnen spelen om meer gendergelijkheid te creëren. We vergelijken de situatie in zeven landen: Engeland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Kroatie, Slovenie en Rusland.

Organisatie

Het lectoraat voert dit onderzoek uit in opdracht van de Europese voetbalbond UEFA. Zij werkt daarin samen met de Leeds Beckett University uit het Verenigd Koninkrijk.

Onderzoek en beoogde resultaten

De centrale onderzoeksvraag luidt: What role can men play in facilitating gender equity in football governance?

Het onderzoek heeft als doelstellingen:

  • Vaststellen hoe mannen de overgang naar gendergelijkheid in bestuursraden van Europese voetbalbonden kunnen vergemakkelijken.
  • Begrijpen hoe vrouwen pogingen van hun mannelijke collega's ervaren om gendergelijkheid in het bestuur van Europees voetbal te bevorderen.

Het onderzoek dient te resulteren in beleidsaanbevelingen gericht op het bevorderen van gendergelijkheid in het bestuur van het voetbal, niet alleen in de deelnemende landen maar in alle 55 lidstaten van de UEFA.

Looptijd

Het eindrapport zal in juni 2020 worden gepresenteerd aan UEFA.

Meer informatie

Projectleider: Donna de Haan (onderzoeker) d.m.dehaan@hhs.nl