Financial Inclusion and New Entrepreneurship

Om actief te kunnen deelnemen aan de samenleving, moet iemand toegang hebben tot financiële diensten. Onze samenleving wordt steeds meer divers, daarbij bieden mobiliteit en sociale media nieuwe kansen voor ondernemende mensen. Ondernemers zijn niet meer plaats gebonden en kennen geen grenzen als zij markten verkennen. Zo worden werk en ondernemen steeds meer in combinatie opgepakt. Deze hybride vormen van ondernemen vragen om een kijk op financiële ondersteuning.

Over het lectoraat

Het lectoraat Financial Inclusion and New Entrepreneurship (FINE) wil met kennis over nieuwe vormen van financiering en nieuwe – hybride – vormen van ondernemen, bijdragen aan een samenleving waar ondernemende mensen het verschil maken. Het onderwijs en onderzoek is gericht op studenten, docenten en de beroepspraktijk die meer willen weten en begrijpen van de rol van de ondernemende mens in de samenleving.

Het lectoraat heeft de volgende doelstellingen:

  • Het systematiseren en verspreiden van kennis over Financial Inclusion en New Entrepeneurship, zowel nationaal als internationaal.
  • Het opzetten van praktijkgericht onderzoek met een sterke link naar het onderwijs.
  • Bijdragen aan de professionalisering van docenten en onderzoekers van De Haagse Hogeschool door hen actief te laten deelnemen aan de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek.

19 juni 2018

‘Savings Group Movement in Europe’– a new way to foster financial and social empowerment!

Lees meer
Ondanks dat microkrediet inmiddels een geaccepteerd begrip is in Nederland, kan er nog veel meer talent worden benut.

Over de lector

Klaas Molenaar, MA

Hybride ondernemer, constant op zoek naar de verbinding tussen ondernemen en financieren en dan vooral zoekend naar mogelijkheden om kansen te creëren voor ondernemende mensen die ook actief mee willen doen. Lector Financial Inclusion and New Entrepreneurship aan De Haagse Hogeschool sinds 2012 onder meer onderzoek verrichtend over nieuwe vormen van (hybride) ondernemerschap en anders met geld omgaan. Werkend als consultant/trainer in de praktijk en zich afvragend of wat wij zien ook wel echt de werkelijkheid is; daarbij Reversed Tranfer of Know-How South - North als leidraad gebruikend. Als academicus feiten verzamelen en ordenen en dan afvragen of het wel toepasbaar is. Voormalig lid van de Raad voor Microfinanciering in Nederland en president van European Microfinance Network - EMN en mede vormgegeven aan de microfinanciering in Nederland en Europa. Maar ook geïnteresseerd in schaatsen, zeilen, wielrennen.

070 - 445 7019
n.molenaar@hhs.nl

Publicaties en projecten