Kwaliteit van Leven: Mens en Technologie

Binnen het onderzoeksthema ‘Kwaliteit van Leven: Mens en Technologie’ werken vier faculteiten en meerdere lectoren samen aan een centrale onderzoeksvraag: hoe kunnen we de kwaliteit van leven van mensen bevorderen door mens, omgeving en technologie te verbinden?

Het onderzoek richt zich op twee thema’s:

1. Vitaliteit

Dit onderzoeksprogramma is gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl en de vitaliteit van burgers in de Delta regio. Innovatie en technologie spelen een belangrijke rol binnen het onderzoekprogramma.

2. Zorg & Revalidatie

Dit onderzoeksprogramma is gericht op het zo goed mogelijk ondersteunen van mensen met een zorgbehoefte. De eigen leefsituatie staat centraal, uitgaande van menselijke waarden en sociaal-technologische innovaties. Doel is om de kwaliteit van leven te waarborgen met een zo hoog mogelijke sociaal-maatschappelijke participatie.

 

 

multiBALL beweegmuur

Ben je benieuwd hoe ons onderzoek naar Kwaliteit van Leven er in de praktijk uit ziet? Bekijk het filmpje over ons onderzoeksproject naar de multiBALL beweegmuur, een interactieve muur met een groot touchscreen waarmee kinderen en andere doelgroepen hun beweegvaardigheden kunnen verbeteren.

 

Onderstaande lectoraten zijn betrokken bij dit thema, kijk op deze pagina's voor een overzicht van hun publicaties, projecten en nieuws:

In 2019 worden hier de volgende lectoraten aan toegevoegd:

  • Data Science
 

Het onderzoeksthema Kwaliteit van Leven wordt in 2019 doorontwikkeld naar het Kenniscentrum Health Innovation i.o. De Haagse streeft ernaar om op 1 januari 2020 meerdere kenniscentra te hebben. Belangrijk doel van het kenniscentrum is de kruisbestuiving tussen onderwijs, onderzoek en praktijk. Recentelijk is het boekje ‘‘De Haagse Labs voor Health Innovation’ gemaakt. De Haagse Labs vormen een belangrijk onderdeel van het open-innovatie ecosysteem van het toekomstige Kenniscentrum Health Innovation. In het boekje schetsen we de verschillende Health Innovation Labs die er op dit moment zijn, op welke thema’s we ons richten en hoe en met wie we samenwerken.

Klik op het voorblad hieronder om 'De Haagse Labs voor Health Innovation' te downloaden.

 

voorblad Haagse labs

 

 

Agenda

Datum Locatie
25 november 2019
Themabijeenkomst Zelfredzaamheid
Vestiging Delft
12 december 2019
Symposium Participatie in Gezondheidsinnovatie
Hoofdvestiging

 

 NaamE-mail
Leading lectorSanne de vries
s.i.devries@hhs.nl
ProgrammacoördinatorBregje Thomassen b.j.w.thomassen@hhs.nl
OndersteuningHelen Bintevinos
h.bintevinos@hhs.nl