Accountancy - Voltijd

Wanneer je de opleiding Accountancy aan De Haagse Hogeschool hebt afgerond, krijg je de titel Bachelor of Science Accountancy. Je bent nu klaar voor een financiële functie, zoals controller, financieel adviseur en natuurlijk accountant. Kies je ervoor om je verder te specialiseren, dan kun je een minor volgen waarmee je direct met een vervolgopleiding mag beginnen. Als je bijvoorbeeld registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA) wilt worden, hoef je na zo’n minor geen premaster te volgen, maar begin je meteen aan de masterfase van de Nyenrode Business Universiteit. Scheelt zeker een halfjaar studietijd.

Tijdens de uitgebreide stages in jaar 3 en 4 bouw je een band op met werkgevers, wat uitzicht biedt op een baan die bij jou past. Van de tien afgestudeerden vinden er negen direct passend werk. Aangezien ons lesprogramma is afgestemd met én op het bedrijfsleven, ben je vanaf je eerste werkdag de financiële professional op wie collega’s kunnen rekenen. En omdat je de financiële situatie van de organisatie goed kent, word je een belangrijke adviseur bij beslissingen waarmee veel geld gemoeid is!

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Controlerend accountant (registeraccountant)
Mkb-accountant (accountant-administratieconsultant)
Belastingadviseur
Overheidsaccountant
Boekhoudkundig medewerker
Fiscalist
Hoofd financiële administratie
Consultant
Controller
Dit word je niet
Manager
Jurist
Verkoopdirecteur
Vertegenwoordiger
Programmeur

Dit kan jij straks ook

Onze oud-studenten aan het woord

Roy de Wal

Tips voor mensen die Accountancy willen studeren

Patrick Pershad

Over het propedeusejaar

Nick van Leeuwen

Over Accountancy als een basis voor het werkveld

Roy van Hagen

Over een master na De Haagse

Sleep opzij

Doorstuderen

Tot AA- of RA-accountant

Na je hbo-diploma ben je Bachelor of Science. Dan ben je nog géén accountant. Daarvoor moet je voldoende werkervaring hebben en verder studeren voor de AA- of RA-titel. Een accountant-administratieconsulent (AA) werkt als adviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Een registeraccountant (RA) is vaak in dienst van een accountantskantoor en controleert de cijfers van grote ondernemingen. Doorstuderen duurt wel even: voor AA kun je in elk geval rekenen op 2 jaar post-hbo, met enkele jaren praktijkstage als je je zelfstandig wilt vestigen. Om RA te worden, moet je een universitaire masteropleiding van 2,5 jaar volgen, bijvoorbeeld aan de Vrije Universiteit, Nyenrode Business Universiteit of de Erasmus Universiteit.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Accountancy - Voltijd?