Accountancy - Voltijd

Als accountant bied je de zekerheid dat (financiële) informatie van organisaties juist en betrouwbaar is. In die zoektocht naar zekerheid stel je de juiste vragen. Je blijft continu kritisch, professioneel en nieuwsgierig. Dankzij jouw vaardigheden en kennis draag je je steentje bij aan goed bestuur (good governance). Als accountant kom je bij veel verschillende bedrijven. Die opgedane kennis kun je gebruiken bij andere ondernemingen en je bouwt een mooi netwerk op.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Controlerend accountant (registeraccountant)
Mkb-accountant (accountant-administratieconsultant)
Belastingadviseur
Overheidsaccountant
Boekhoudkundig medewerker
Fiscalist
Hoofd financiële administratie
Consultant
Controller
Dit word je niet
Manager
Jurist
Verkoopdirecteur
Vertegenwoordiger
Programmeur

Dit kan jij straks ook

Onze oud-studenten aan het woord

Roy van Hagen

Over een master na De Haagse

Ja, ik draag een pak, maar saai is het geen seconde!

Roy van Hagen

Over zijn werk bij een accountantskantoor

Sleep opzij

Doorstuderen

Tot AA- of RA-accountant

Na je hbo-diploma ben je Bachelor of Science. Dan ben je nog géén accountant. Daarvoor moet je voldoende werkervaring hebben en verder studeren voor de AA- of RA-titel. Een accountant-administratieconsulent (AA) werkt als adviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Een registeraccountant (RA) is vaak in dienst van een accountantskantoor en controleert de cijfers van grote ondernemingen. Doorstuderen duurt wel even: voor AA kun je in elk geval rekenen op 2 jaar post-hbo, met enkele jaren praktijkstage als je je zelfstandig wilt vestigen. Om RA te worden, moet je een universitaire masteropleiding van 2,5 jaar volgen, bijvoorbeeld aan de Vrije Universiteit, Nyenrode Business Universiteit of de Erasmus Universiteit.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Accountancy - Voltijd?

Meld je aan