Accountancy - Voltijd

Start-ups, multinationals, ministeries. Je kijkt naar organisaties en denkt: wat is hun verhaal? Waar doen ze het van en kloppen de cijfers? Jij ziet jezelf dat wel uitpluizen. De inkomsten en uitgaven controleren, op eigen houtje kritisch naar getallen kijken en de hoogste baas adviseren over goed bestuur. In de voltijdopleiding Accountancy komt het goed van pas dat je professioneel en nieuwsgierig bent. Je past de laatste IT-technologieën toe, bent je bewust van je rol in de samenleving en duikt in de financiële wereld van bedrijven en overheid. Word jij hun betrouwbare steun en toeverlaat?

Studenten aan het woord

Bianca van Adrichem

Over het gebouw

Samir Regeer

Over de tijdsinvestering

Van ouderejaars en oud-studenten hoor ik dat zij snel hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen in hun werk.

Samir Regeer

Over de praktijkgerichtheid van Accountancy

Sleep opzij

Toelatingseisen

Accountancy, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Accountancy te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het havo- of vwo-profiel Economie & Maatschappij sluit het beste aan op de opleiding Accountancy. Ook met het havo-profiel Natuur & Techniek kun je direct instromen. Vwo’ers kunnen direct starten, hoewel het handig is om het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie te hebben gevolgd.

Havisten met het profiel Natuur & Gezondheid moeten het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Havisten met een profiel Cultuur & Maatschappij ook, en die moeten óók Wiskunde A of Wiskunde B hebben gedaan.

Weet je van te voren al dat je wel een bijspijkercursus wiskunde kunt gebruiken? Doe dat dan in de zomer. Het programma duurt 1 of 2 weken, afhankelijk van het aantal aanmelders en het tempo dat je aankunt. Meer weten over de zomercursus wiskunde? Check de informatie op de tab hieronder. Of mail naar bfm@hhs.nl.

Wiskunde geldt als een kwalitatieve eis voor het bindend studieadvies in de propedeuse.

De opleiding Accountancy biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.

 De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers, mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen. De zomercursus kost €180,-.

De cursus is van maandag 19 t/m vrijdag 24 augustus 2019 van 09.00 - 17.00 uur

 Heb je interesse? Meld je dan aan door een mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus wiskunde".

Aanmelden kan tot en met 12 juli 2019, betaling moet 19 juli 2018 binnen zijn.

De best aansluitende mbo-opleiding(en) zijn de administratieve opleidingen, maar alle mbo-4-studenten zijn welkom.

Mis je één of meer examenvakken, maar heb je wel het juiste profiel? Dan heb je, zoals dat heet, een deficiëntie. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen.
De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje:  Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een andere (technische) universiteit of hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij het faculteitsbureau van Business, Finance & Marketing. Bel 070 - 445 7958 of mail naar bfm@hhs.nl.

Student voor een dag

2 november 2019

Open Dag

Kom langs op de Open Dag en maak kennis met de opleiding Accountancy. De studenten en docenten ontmoet je in het hoofdgebouw. Zij staan voor je klaar, zodat je lekker veel vragen kunt stellen. Tijdens presentaties gaan we in op de vakken, vervolgopleidingen en je carrièremogelijkheden.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Accountancy valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Accountancy - Voltijd?

Meld je aan