Accountancy - Voltijd

Start-ups, multinationals, ministeries. Je kijkt naar organisaties en denkt: wat is hun verhaal? Waar doen ze het van en kloppen de cijfers? Jij ziet jezelf dat wel uitpluizen. De inkomsten en uitgaven controleren, op eigen houtje kritisch naar getallen kijken en de hoogste baas adviseren over goed bestuur. In de voltijdopleiding Accountancy komt het goed van pas dat je professioneel en nieuwsgierig bent. Je past de laatste IT-technologieën toe, bent je bewust van je rol in de samenleving en duikt in de financiële wereld van bedrijven en overheid. Word jij hun betrouwbare steun en toeverlaat?

Studenten aan het woord

Bianca van Adrichem

Over het gebouw

Ilona van der Zwan

Over bedrijfsbezoeken

Ik hoop dat ik na mijn studie bij het accountantsbureau kan blijven werken en de opleiding tot Register Accountant mag volgen.

Bianca van Adrichem

Over haar eerste contract

Sleep opzij

Toelatingseisen

Accountancy, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Accountancy te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het havo- of vwo-profiel Economie & Maatschappij sluit het beste aan op de opleiding Accountancy. Ook met het havo-profiel Natuur & Techniek kun je direct instromen. Vwo’ers kunnen direct starten, hoewel het handig is om het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie te hebben gevolgd.

Havisten met het profiel Natuur & Gezondheid moeten het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Havisten met een profiel Cultuur & Maatschappij ook, en die moeten óók Wiskunde A of Wiskunde B hebben gedaan.

Weet je van te voren al dat je wel een bijspijkercursus wiskunde kunt gebruiken? Doe dat dan in de zomer. Het programma duurt 1 of 2 weken, afhankelijk van het aantal aanmelders en het tempo dat je aankunt. Meer weten over de zomercursus wiskunde? Check de informatie op de tab hieronder. Of mail naar bfm@hhs.nl.

Wiskunde geldt als een kwalitatieve eis voor het bindend studieadvies in de propedeuse.
De opleiding Accountancy biedt een zomercursus wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.

De cursus kent 2 varianten:

  • De cursus van 1 week, aanbevolen voor havisten (90 Euro)
    Maandag 20 t/m donderdag 23 augustus 2018 van 13.30 - 17.30 uur

  • De cursus van 2 weken, aanbevolen voor mbo-ers (180 Euro)
    Maandag 13 t/m donderdag 16 augustus en maandag 20 t/m donderdag 23 augustus van 09.00 - 13.00 uur
Heb je interesse? Meld je dan aan door een mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus wiskunde". Aanmelden kan tot en met 16 juli 2018, betaling moet 23 juli 2018 binnen zijn.

De best aansluitende mbo-opleiding(en) zijn de administratieve opleidingen, maar alle mbo-4-studenten zijn welkom. Je maakt een pittige instaptoets voor wiskunde en Nederlands (onderdeel spelling). Zo check of je op het niveau bent dat de opleiding Accountancy van je verwacht.

Wil je graag komen studeren, maar beschik je niet over de vereiste vakken in je havo- of vwo-profiel? De Haagse Hogeschool biedt jou in de meeste gevallen de mogelijkheid om deze deficiëntie weg te werken via een deficiëntie-examen.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje:  Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Dit kan door het behalen van het deficiëntie-examen op De Haagse Hogeschool.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Als je hier voor slaagt, mag je alsnog beginnen met de opleiding van jouw keuze. Het toelatingsonderzoek van opleidingen aan De Haagse Hogeschool bestaat uit de vakken Nederlands en Engels en daarnaast een opleidingsspecifiek onderdeel.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een andere (technische) universiteit of hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij het faculteitsbureau van Business, Finance & Marketing. Bel 070 - 445 7958 of mail naar bfm@hhs.nl.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Kom langs op de Open Dag en maak kennis met de opleiding Accountancy. De studenten en docenten ontmoet je in het hoofdgebouw. Zij staan voor je klaar, zodat je lekker veel vragen kunt stellen. Tijdens presentaties gaan we in op de vakken, vervolgopleidingen en je carrièremogelijkheden.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Accountancy valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Accountancy - Voltijd?

Meld je aan