Accountancy - Voltijd
Kiezen voor je toekomst: best lastig, ja. En daarom wel zo lekker als je de keuze een jaartje kunt uitstellen, tot je heel goed weet waartussen je kunt kiezen. Dat is mogelijk dankzij het gemeenschappelijke propedeusejaar van de opleidingen Accountancy en Finance & Control aan De Haagse Hogeschool. Jij bent een echte cijferaar maar nog even op zoek naar jouw favoriete richting. Die vind je in je eigen tempo bij ons. Net zoals je na de opleiding jouw favoriete baan zult vinden, want als financieel professional ben je erg in trek.
Dus wil jij Accountancy studeren? Dan hebben wij nog iets veel leukers: bij De Haagse kun je Accountancy dóén! Een opleiding met veel praktijkopdrachten, waarbij je het echte werk doet zoals bij accountantsorganisaties. Studeren door te doen. Dat is niet alleen leuker, het is ook veel effectiever. Want jij snapt hoe het werkt en dreunt geen regeltjes uit een boek op. Zo word je een kanjer in je vak, een professional met goede sociale vaardigheden en kennis van de nieuwste ICT-ontwikkelingen.
Jij bent de toekomst van Accountancy. Met je diploma op zak kun je aan de slag in diverse financiële functies. Als accountant, maar bijvoorbeeld ook als controller of financieel adviseur. Aan jou de keus. En er is veel werk: de opleiding biedt 93 procent kans op een baan. Jij speelt straks een hoofdrol binnen een organisatie, zorgt dat de cijfers in orde zijn en voorkomt fraude. Werken met cijfers is belangrijk en door automatisering ben je in staat je klanten steeds meer te adviseren. Ontdek zelf hoe leuk de opleiding Accountancy is!
Heeft De Haagse het ook voor jou?
-
Volg ons op Instagram!
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram! -
Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom via een visitekaartje op de website in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten. -
Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
Accountancy-studenten aan het woord
De overstap mbo naar hbo
Isaura Romijn
“Ik heb Bedrijfsadministratie gestudeerd op het mbo. Ik voelde me nog niet uitgeleerd en wilde me verder verdiepen in het vak. Zo ben ik bij de opleiding Accountancy op De Haagse Hogeschool terechtgekomen, die heel goed blijkt aan te sluiten. Van mbo naar hbo was een heel grote stap voor mij, want alles gaat stukken sneller en de werkwijze is heel anders. Dat was wel even wennen, maar het gaat nu goed. Ik ben klassenvertegenwoordiger en samen met de andere klassenvertegenwoordigers en de teamleider regelen wij allerlei zaken om de opleiding verder te verbeteren.”
Ik voel mij op mijn plek op de opleiding
Yannique van Duyn
'Dit komt doordat docenten makkelijk aanspreekbaar zijn en altijd betrokken en gemotiveerd om het beste uit hun studenten te halen. Verder vind ik dat bij deze opleiding de studenten vaak betrokken worden voor het ontvangen van feedback, dit geeft een betrokken gevoel. Verder vind ik het erg leuk dat dingen die wij leren vaak met voorbeelden uit de praktijk worden aangeduid dit omdat er veel docenten of vroeger werkzaam zijn geweest in de sector of nog steeds werkzaam zijn. Zo krijgt een beeld van hoe de stof die je leert in de praktijk terugkomt, vaak met leuke persoonlijke verhalen van de docenten. Er is veel contact met accountantskantoren waarin je al vanaf in jaar 1 mee in contact komt, dit geeft een fijn beeld voor de student om hier hun keuze op de baseren bij welk kantoor zij later willen werken, bijvoorbeeld een groot of klein kantoor.'
Over het contact met de praktijk
Peter Paardekooper
Het leuke aan de opleiding Accountancy is dat school veel inzet toont om de theorie aan de praktijk te koppelen. Zo komen van verschillende kantoren Accountants langs om te helpen en vragen te beantwoorden over projecten. In het 2e jaar loop je zelfs 8 weken achter elkaar een mini-stage bij 8 verschillende bedrijven om zo van de sfeer te kunnen proeven!
Over de digitale kant van Accountancy
Bouchra Agourram
"Iedere student die Accountancy wil studeren, krijgt de vraag: “Waarom Accountancy?”. Een voorliefde voor rekenen en wiskunde is een veelgehoord antwoord. En dat is goed, want het is zeker kenmerkend voor de opleiding! Maar tijdens de opleiding krijg je ook vakken die niet gericht zijn op rekenen, zoals het vak IT. Omdat we anno 2020 veelvuldig digitaal werken, viel het me tijdens mijn stage op hoe cruciaal digitaal werken voor een accountant is. Zo merkte ik hoe completer en overzichtelijker de data is, des te beter en sneller je als accountant advies kunt uitbrengen. En zo zie je maar weer dat ook een vak als IT onlosmakend verbonden met de cijfermatige kant van de opleiding."
Toelatingseisen Accountancy
2022-2023
HAVO |
---|
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B) |
E&M |
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Het havo- of vwo-profiel Economie & Maatschappij sluit het beste aan op de opleiding Accountancy. Ook met het havo-profiel Natuur & Techniek kun je direct instromen. Vwo’ers kunnen direct starten, hoewel het handig is om het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie te hebben gevolgd.
Havisten met het profiel Natuur & Gezondheid moeten het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Havisten met een profiel Cultuur & Maatschappij ook, en die moeten óók Wiskunde A of Wiskunde B hebben gedaan.
Weet je van te voren al dat je wel een bijspijkercursus wiskunde kunt gebruiken? Doe dat dan in de zomer. Het programma duurt 1 of 2 weken, afhankelijk van het aantal aanmelders en het tempo dat je aankunt. Meer weten over de zomercursus wiskunde? Check de informatie op de tab hieronder. Zodra de meest recente data bekend zijn, passen we de gegevens aan. Of mail naar bfm@hhs.nl
De opleiding Accountancy biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten. Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.
De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.
De zomercursus kost € 180,-.
De cursus is van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2022, van 09:00 tot 17:00 uur.
Heb je interesse?
Meld je dan aan (vóór 8 juli a.s., betaling dient 15 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
21+ Toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Past Accountancy voltijd bij jou?
Je ziet het helemaal voor je hoe je als accountant straks de jaarrekeningen controleert van kleine en grote bedrijven. Hoe je met de hoogste baas van zo’n bedrijf of instelling in gesprek gaat. Hoe je hem of haar adviezen geeft om financieel gezond te worden en te blijven. Eigenlijk doe je dat nu ook al bij je vrienden. Nu analyseer je regelmatig je eigen inkomsten en uitgaven. Straks maak je die heldere analyses voor een bedrijf.
Cijfers vind je leuk, maar net zo leuk zijn voor jou ook de verhalen en mensen achter die cijfers. Je staat stevig in je schoenen en laat je niet gauw omverpraten. Dat komt je goed in je latere werk. Want als accountant wil je er helemaal van overtuigd zijn dat de cijfers eerlijk tot stand zijn gekomen. Voel je ervoor om zo’n belangrijke rol te gaan vervullen, ontdek dan voor de opleiding al hoe Accountancy voltijd eruit ziet.
Wat is jouw interessegebied?
Wil je bijvoorbeeld meer toegroeien naar de financiële expert bij Bol.com, een grote pizzaketen of het mbk-bedrijf van je oom, dan doe je het goed als je de opleiding Bedrijfskunde kiest. Het kan ook dat je ervan droomt om de financieel directeur te worden van een internationaal bedrijf als DHL of Adidas. In dat geval moet je zeker eens gaan kijken bij Finance & Control of de Engelstalige opleidingen International Business en International Financial Management.
Als je graag dingen achter de schermen regelt, moet je eens gaan kijken bij de opleidingen Facility Management en Human Resource Management. Houd je van spanning en kun je bij stress je hoofd koel houden? Steek dan je licht eens op bij de Engelstalige opleiding Safety and Management Studies. Ben je ondernemend, communicatief en kijk je graag over grenzen heen? Verdiep je dan eens in de Engelstalige opleidingen European Studies, International Business of International Communication Management.
Wil je meer lezen over Financiën en Bedrijven en weten welke opleidingen nog meer binnen deze interessegebieden vallen? Ga naar de pagina’s Financiën en Bedrijven.