Accountancy - Voltijd

Kiezen voor je toekomst: best lastig, ja. En daarom wel zo lekker als je de keuze een jaartje kunt uitstellen, tot je heel goed weet waartussen je kunt kiezen. Dat is mogelijk dankzij het gemeenschappelijke propedeusejaar van de opleidingen Accountancy en Finance & Control aan De Haagse Hogeschool. Jij bent een echte cijferaar maar nog even op zoek naar jouw favoriete richting. Die vind je in je eigen tempo bij ons. Net zoals je na de opleiding jouw favoriete baan zult vinden, want als financieel professional ben je erg in trek.

Dus wil jij Accountancy studeren? Dan hebben wij nog iets veel leukers: bij De Haagse kun je Accountancy dóén! Een opleiding met veel praktijkopdrachten, waarbij je het echte werk doet zoals bij accountantsorganisaties. Studeren door te doen. Dat is niet alleen leuker, het is ook veel effectiever. Want jij snapt hoe het werkt en dreunt geen regeltjes uit een boek op. Zo word je een kanjer in je vak, een professional met goede sociale vaardigheden en kennis van de nieuwste ICT-ontwikkelingen.

Jij bent de toekomst van Accountancy. Met je diploma op zak kun je aan de slag in diverse financiële functies. Als accountant, maar bijvoorbeeld ook als controller of financieel adviseur. Aan jou de keus. En er is veel werk: de opleiding biedt 93 procent kans op een baan. Jij speelt straks een hoofdrol binnen een organisatie, zorgt dat de cijfers in orde zijn en voorkomt fraude. Werken met cijfers is belangrijk en door automatisering ben je in staat je klanten steeds meer te adviseren. Ontdek zelf hoe leuk de opleiding Accountancy is!

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

     

  • Volg ons op Instagram!
    Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!

  • Meer weten? Vraag het een docent
    Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom via een visitekaartje op de website in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.

  • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
    Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.

 

Accountancy-studenten aan het woord

Isaura Romijn

De overstap mbo naar hbo

Yannique van Duyn

Ik voel mij op mijn plek op de opleiding

Peter Paardekooper

Over het contact met de praktijk

Bouchra Agourram

Over de digitale kant van Accountancy

Sleep opzij

Toelatingseisen Accountancy

2022-2023

Je staat misschien vóór je opleiding Accountancy. Dan is het goed om te kijken of je daarvoor de juiste kennis in je rugzak hebt. Om met de bacheloropleiding Accountancy te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het havo- of vwo-profiel Economie & Maatschappij sluit het beste aan op de opleiding Accountancy. Ook met het havo-profiel Natuur & Techniek kun je direct instromen. Vwo’ers kunnen direct starten, hoewel het handig is om het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie te hebben gevolgd.

Havisten met het profiel Natuur & Gezondheid moeten het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Havisten met een profiel Cultuur & Maatschappij ook, en die moeten óók Wiskunde A of Wiskunde B hebben gedaan.

Weet je van te voren al dat je wel een bijspijkercursus wiskunde kunt gebruiken? Doe dat dan in de zomer. Het programma duurt 1 of 2 weken, afhankelijk van het aantal aanmelders en het tempo dat je aankunt. Meer weten over de zomercursus wiskunde? Check de informatie op de tab hieronder. Zodra de meest recente data bekend zijn, passen we de gegevens aan. Of mail naar bfm@hhs.nl

De opleiding Accountancy biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten. Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

De zomercursus kost € 180,-.
De cursus is van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2022, van 09:00 tot 17:00 uur.

Heb je interesse?
Meld je dan aan (vóór 8 juli a.s., betaling dient 15 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ Toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets. 
 
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een andere (technische) universiteit of hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij de opleiding Accountancy door een mail te sturen naar ac@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Past Accountancy voltijd bij jou?

Cijfers boeien jou mateloos. Je bent nauwkeurig. Een bon gekregen bij je afhaalmaaltijd? Natuurlijk check je die even. Heb je een bijbaan, dan kijk je altijd kritisch naar je de salarisopgave. Niet uit wantrouwen, maar mensen maken nou eenmaal fouten. Je helpt je vrienden graag met een advies. Bijvoorbeeld over hoe zij slim en verstandig hun inkomsten en uitgaven in evenwicht houden. 

Je ziet het helemaal voor je hoe je als accountant straks de jaarrekeningen controleert van kleine en grote bedrijven. Hoe je met de hoogste baas van zo’n bedrijf of instelling in gesprek gaat. Hoe je hem of haar adviezen geeft om financieel gezond te worden en te blijven. Eigenlijk doe je dat nu ook al bij je vrienden. Nu analyseer je regelmatig je eigen inkomsten en uitgaven. Straks maak je die heldere analyses voor een bedrijf. 

Cijfers vind je leuk, maar net zo leuk zijn voor jou ook de verhalen en mensen achter die cijfers. Je staat stevig in je schoenen en laat je niet gauw omverpraten. Dat komt je goed in je latere werk. Want als accountant wil je er helemaal van overtuigd zijn dat de cijfers eerlijk tot stand zijn gekomen. Voel je ervoor om zo’n belangrijke rol te gaan vervullen, ontdek dan voor de opleiding al hoe Accountancy voltijd eruit ziet.

Wat is jouw interessegebied?

Vind je de opleiding Accountancy voltijd helemaal tof, laat je dan niet weerhouden om er veel meer over te weten te komen. Twijfel je nog, ga dan ook eens shoppen bij vergelijkbare opleidingen die in hetzelfde interessegebied liggen als Accountancy. Dan komen de interessegebieden Financiën en Bedrijven in beeld. 

Wil je bijvoorbeeld meer toegroeien naar de financiële expert bij Bol.com, een grote pizzaketen of het mbk-bedrijf van je oom, dan doe je het goed als je de opleiding Bedrijfskunde kiest. Het kan ook dat je ervan droomt om de financieel directeur te worden van een internationaal bedrijf als DHL of Adidas. In dat geval moet je zeker eens gaan kijken bij Finance & Control of de Engelstalige opleidingen International Business en International Financial Management.

Als je graag dingen achter de schermen regelt, moet je eens gaan kijken bij de opleidingen Facility Management en Human Resource Management. Houd je van spanning en kun je bij stress je hoofd koel houden? Steek dan je licht eens op bij de Engelstalige opleiding Safety and Management Studies. Ben je ondernemend, communicatief en kijk je graag over grenzen heen? Verdiep je dan eens in de Engelstalige opleidingen European Studies, International Business of International Communication Management. 

Wil je meer lezen over Financiën en Bedrijven en weten welke opleidingen nog meer binnen deze interessegebieden vallen? Ga naar de pagina’s Financiën en Bedrijven.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Accountancy - Voltijd?