Accountancy - Voltijd

Wil jij een hoofdrol spelen binnen een organisatie? Kies dan voor de opleiding Accountancy! Een studie waarmee je straks gewild bent voor veel verschillende financiële functies. Eerst en vooral kun je natuurlijk accountant worden. Dan zorg jij ervoor dat de cijfers in orde zijn en voorkom je fraude. Het is een spilfunctie waar veel vraag naar is: de opleiding biedt 95 procent kans op werk in deze richting. Mocht je gaandeweg de studie besluiten dat een andere financiële functie beter bij je past: geen enkel probleem. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag als controller of financieel adviseur. Aan jou de keus.

Accountancy is volop in beweging. Het cijferwerk blijft belangrijk, maar door de automatiseringsslag wordt je rol anders en geef je steeds meer advies. We blijven je opleiden in de kern van het vak, maar ook in de nieuwste ICT-vaardigheden. En we ontwikkelen je social skills, zodat je voorbereid bent op de toekomst van Accountancy!

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

  • Volg ons op Instagram!
    Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
  • Meer weten? Vraag het een docent
    Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom via een visitekaartje op de website in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 

Studenten aan het woord

Yannique van Duyn

Ik voel mij op mijn plek op de opleiding

Peter Paardekooper

Over het contact met de praktijk

Bouchra Agourram

Over de digitale kant van Accountancy

Quido van Winden

Over persoonlijke aandacht

Sleep opzij

Toelatingseisen

Accountancy, 2020-2021

Om met de bacheloropleiding Accountancy te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het havo- of vwo-profiel Economie & Maatschappij sluit het beste aan op de opleiding Accountancy. Ook met het havo-profiel Natuur & Techniek kun je direct instromen. Vwo’ers kunnen direct starten, hoewel het handig is om het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie te hebben gevolgd.

Havisten met het profiel Natuur & Gezondheid moeten het vak Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Havisten met een profiel Cultuur & Maatschappij ook, en die moeten óók Wiskunde A of Wiskunde B hebben gedaan.

Weet je van te voren al dat je wel een bijspijkercursus wiskunde kunt gebruiken? Doe dat dan in de zomer. Het programma duurt 1 of 2 weken, afhankelijk van het aantal aanmelders en het tempo dat je aankunt. Meer weten over de zomercursus wiskunde? Check de informatie op de tab hieronder. Of mail naar bfm@hhs.nl.

Wiskunde geldt als kwalitatieve eis voor het bindend studieadvies in de propedeuse.
De opleiding Accountancy biedt een zomercursus wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.
Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

De zomercursus kost € 180,-.
De cursus is van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus 2020, van 09:00 tot 17:00 uur. 

Heb je interesse?
Meld je dan aan uiterlijk 24 augustus door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus wiskunde".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ Toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets. 
 
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een andere (technische) universiteit of hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan, maar alleen aan het begin van het schooljaar. Voor meer informatie kun je terecht bij het faculteitsbureau van Business, Finance & Marketing. Bel 070 - 445 7958 of mail naar bfm@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

7 november 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag en maak kennis met de opleiding Accountancy. De studenten en docenten ontmoet je in het hoofdgebouw. Zij staan voor je klaar, zodat je lekker veel vragen kunt stellen. Tijdens presentaties gaan we in op de vakken, vervolgopleidingen en je carrièremogelijkheden.
Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Accountancy valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Accountancy - Voltijd?

Meld je aan