Finance & Control - Ad - Deeltijd
Jij wilt je carrière een stevige impuls geven. Geen radertje binnen het bedrijf zijn, maar als vakexpert midden in de organisatie staan. Een spil met zo veel kennis en kunde dat jouw mening telt. Dát is de sprong vooruit die je maakt met Finance & Control Associate degree (Ad). Dát is werken aan je toekomst, zodat iedereen straks bij jou aanklopt voor grondige analyses, betrouwbaar advies en nieuwe strategieën. Want jij bent zó goed ingevoerd in alle processen dat je optimaal samenwerkt met andere afdelingen. Daarmee ben je van onschatbare waarde voor je collega’s.
De deeltijdopleiding Finance & Control Ad duurt 2 jaar en is flexibel en praktijkgericht: ideaal voor de werkende professional. Een opleiding die jou op het lijf geschreven is, op maat gemaakt omdat je zelf kiest in welke volgorde je aan modules werkt en waar je de nadruk op legt. Het is de perfecte basis voor een leven lang ontwikkelen, zodat je aantrekkelijk bent én blijft voor werkgevers. Niet te stoppen in je carrière, steeds op weg naar de volgende stap. En de toekomst een stap voor, omdat jij over de kennis en kunde beschikt om de snelle veranderingen in de beroepspraktijk bij te benen.
Kom kijken of het klikt
- Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar. - Meer weten?
Bel of mail Finance & Control Edwin Muntjewerff: BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 – 39 08 20 99
Studenten aan het woord
Over een master doen
Rik van Schie
“Ik weet nog niet wat ik later wil worden, maar dat ik iets met economie wil doen, dat is zeker. De wiskundevakken zijn nu voor mij het belangrijkst. Ik wil na mijn bachelor nog een master doen. En ik merk dat de wiskundige vakken het beste aansluiten bij de thematiek van de masteropleiding Bedrijfseconomie. Deze studie is eigenlijk een prima voorbereiding.”
Over toenemende werkdruk
Koen Beurze
“Ik heb in 1 jaar mijn propedeuse gehaald. Dit vond ik niet zo moeilijk. Maar het tweede jaar… Ik kom van het vwo en ben gewend dat ik niet zo heel veel hoef te doen. Nu moest ik ineens behoorlijk aanpoten, omdat de stof veel meer de diepte in ging. En bovendien nam de werkdruk toe. Aan het einde van het jaar had ik aanzienlijk meer opdrachten dan in het begin.”
Over een toekomst die bij mij past
Dave Matabhik
Ik zocht iets wat bij mij paste en iets met cijfers. Dat is Finance & Control geworden, want ik hoorde dat de vraag naar business controllers sterk stijgt. En dat wil ik ook graag worden.
Toelatingseisen
Finance & Control Ad, 2021-2022
Om met de Associate degree opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) te beginnen, moet je een mbo-diploma niveau 4, havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt of neem contact op met het loket Studentinschrijving via csi@hhs.nl.
Relevant werk
In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Finance & Control deeltijd een baan nodig van minimaal 24 uur per week. Deze hbo-deeltijdopleiding is echt iets voor jou als je een relevante werkplek hebt. Je past alles direct toe in de praktijk en toetsing vindt plaats aan de hand van werkgerelateerde opdrachten, zogenaamde beroepsproducten. Twijfel je of je een relevante werkplek hebt? Neem dan contact op met Edwin Muntjewerff via BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 -– 39 08 20 99.
HAVO |
---|
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B) |
E&M |
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Overige toelatingseisen- en advies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week.
Toetsing vindt plaats aan de hand van werkgerelateerde opdrachten, zogenaamde beroepsproducten. Je hebt daarom idealiter vanaf de start van je studie toegang tot een relevante werkomgeving en kunt relevante taken en beroepsopdrachten uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie complex genoeg om onderzoek te doen en zijn er hbo-professionals in de werkomgeving die kunnen fungeren als werkplekcoach
We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:
- Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4;
- Er is idealiter meteen bij aanvang van je studie de mogelijkheid om beroepsgerelateerde opdrachten uit te voeren op startend hbo-niveau binnen een relevante werkcontext
- Er is een hbo-denk- en werkprofessional aanwezig die kan fungeren als werkplekcoach.
Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week.Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur.
De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn. Het is van belang dat je geïnteresseerd bent in het breder leren kijken dan je eigen vakgebied, om zo in te kunnen spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt en om een volwaardige gesprekspartner voor je collega’s te worden.
Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.
De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.
De zomercursus kost € 180,-.
De cursus is van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2022, van 09:00 tot 17:00 uur.
Heb je interesse?
Meld je dan aan (vóór 8 juli a.s., betaling dient 15 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse, dan geldt er een aparte regeling. Iedere overstap wordt individueel bekeken. Voor meer informatie kun je terecht bij Edwin Muntjewerff via BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 -– 39 08 20 99.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Voorlichtingsactiviteiten
Tijdens Open dagen kun je o.a. opleidingspresentaties bijwonen en praten met studenten en docenten. Wil jij nu alvast meer weten, omdat je je dit jaar nog wilt inschrijven? Kijk dan onder “Kom kijken of het klikt” op deze pagina en kijk webinars terug of neem contact op met de heer Edwin Muntjewerff via BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 -– 39 08 20 99.