Bedrijfskunde - Deeltijd

Je ziet de maatschappij veranderen. De economie kent haar ups en downs, wetten worden aangescherpt en de roep om eigen verantwoordelijkheid klinkt steeds luider. Die dynamiek voel je in het bedrijf waar je werkt. Managers komen met nieuwe plannen en bedrijfsprocessen moeten winstgevender, duurzamer, efficiënter. En jij? Jij wordt geconfronteerd met je ambitie. Je ziet jezelf wel zitten op die managersstoel. Met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER) neem je de regie over je loopbaan in eigen hand.

Studenten aan het woord

Anouska den Bakker

Over Machiavelli

Mohammed Jaffar

Over doorzettingsvermogen

Mylène Leonie Klein

Over de talentminor

Sleep opzij

Toelatingseisen

Bedrijfskunde deeltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Bedrijfskunde deeltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Bedrijfskunde deeltijd een baan nodig van minimaal 24 uur per week.

Bedrijfskunde deeltijd is een dagopleiding op de vrijdag. Op de maandagavond vinden er eventuele ondersteunende lessen plaats van deficiëntievakken. Daarnaast zullen er in de tentamenperiodes ook doordeweekse avonden ingeroosterd worden.

Bedenk alvast of het bedrijf waar je werkt groot genoeg is om bedrijfskundig onderzoek te doen. En vraag of je werkgever het goed vindt als je opdrachten voor hem uitvoert.

We beoordelen je werkplek op de volgende criteria:

  • Je voert administratieve, management ondersteunende of anderszins bedrijfskundige taken uit op minimaal mbo-niveau.
  • Je hebt de mogelijkheid om (bedrijfskundige) opdrachten uit te voeren binnen de werkcontext.
  • De organisatie heeft minimaal een omvang van 5 fte. Er is Hbo denk- en werkniveau aanwezig.

In een intake gesprek met een studieadviseur wordt je werkkring besproken en getoetst.

Bij de opleiding kun je navragen of je werk relevant is voor de opleiding: 070 - 445 8293 (Ellen Haasnoot) of 070 - 445 7974 (Ginger Martina-du Chatenier).

Heb je tijdelijk geen werk en wil je toch instromen in de deeltijdopleiding Bedrijfskunde? Dat kan als je enige relevante werkervaring hebt. Uiteraard moet je daarnaast ook gewoon het juiste havo-, vwo- of mbo-diploma hebben.

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het handig als je het vak management en organisatie en/of bedrijfseconomie hebt gevolgd. Bedrijfskunde is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands, Engels, rekenen en accounting.

Twijfel je aan je niveau? Schrijf je dan in voor een summercourse. Je krijgt dan in 1 week 3 uur les per dag en stoomt jezelf klaar voor de hbo-opleiding Bedrijfskunde. Een summercourse kost € 25.
Deze mbo-4-opleidingen sluiten goed aan op de hbo-bachelorstudie Bedrijfskunde: Bank- en Verzekeringswezen, Administrateur, Commerciële Dienstverlening en Sociaal Juridische Dienstverlening. Maar ook met een andere economische, administratieve, juridische of handelsopleiding ben je welkom. Ben je in het bezit van een hbo-doorstroomdeelkwalificatie? Dan heb je de meeste kans van slagen.
Mis je één of meer examenvakken, maar heb je wel het juiste profiel? Dan heb je, zoals dat heet, een deficiëntie. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen.
De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij begin van het nieuwe studiejaar? Op basis van je diploma’s, cijferlijsten en werkervaring krijg je voor sommige vakken van de opleiding Bedrijfskunde wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Ellen Haasnoot vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via 070 - 445 8293 of e.haasnoot@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

2 november 2019

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de open werklandschappen, de vergaderhoekjes en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Bedrijfskunde valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Bedrijfskunde - Deeltijd?

Meld je aan