Bedrijfskunde - Deeltijd

Per september 2020 starten de deeltijdopleidingen Bedrijfskunde, Human Resource Management en Facility Management met een nieuw programma. Deze drie deeltijdstudies van de Faculteit Management & Organisatie (Business & Management) gaan samenwerken en hebben een multidisciplinair en flexibel programma ontwikkeld.

Je ziet de maatschappij veranderen. De economie kent haar ups en downs, wetten worden aangescherpt en de roep om eigen verantwoordelijkheid klinkt steeds luider. Die dynamiek voel je in het bedrijf waar je werkt. Managers komen met nieuwe plannen en bedrijfsprocessen moeten winstgevender, duurzamer, efficiënter. En jij? Jij wordt geconfronteerd met je ambitie. Je ziet jezelf wel zitten op die managersstoel. Met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER) neem je de regie over je loopbaan in eigen hand.


.

Studenten aan het woord

Anouska den Bakker

Over Machiavelli

Mohammed Jaffar

Over doorzettingsvermogen

Mylène Leonie Klein

Over de talentminor

Sleep opzij

Toelatingseisen

Bedrijfskunde deeltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Bedrijfskunde deeltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie of Maatschappijwetenschappen)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Bedrijfskunde deeltijd een baan nodig van minimaal 24 uur per week.

Bedrijfskunde deeltijd is een dagopleiding op de vrijdag. Op de maandagavond vinden er eventuele ondersteunende lessen plaats van deficiëntievakken. Daarnaast zullen er in de tentamenperiodes ook doordeweekse avonden ingeroosterd worden.

Bedenk alvast of het bedrijf waar je werkt groot genoeg is om bedrijfskundig onderzoek te doen. En vraag of je werkgever het goed vindt als je opdrachten voor hem uitvoert.

We beoordelen je werkplek op de volgende criteria:

  • Je voert administratieve, management ondersteunende of anderszins bedrijfskundige taken uit op minimaal mbo-niveau.
  • Je hebt de mogelijkheid om (bedrijfskundige) opdrachten uit te voeren binnen de werkcontext.
  • De organisatie heeft minimaal een omvang van 5 fte. Er is Hbo denk- en werkniveau aanwezig.

In een intake gesprek met een studieadviseur wordt je werkkring besproken en getoetst.

Heb je tijdelijk geen werk en wil je toch instromen in de deeltijdopleiding Bedrijfskunde? Dat kan als je enige relevante werkervaring hebt. Uiteraard moet je daarnaast ook gewoon het juiste havo-, vwo- of mbo-diploma hebben.

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie en Maatschappij. Ook is het handig als je het vak management en organisatie en/of bedrijfseconomie hebt gevolgd. Bedrijfskunde is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands, Engels, rekenen en accounting.

Twijfel je aan je niveau? Schrijf je dan in voor een summercourse. Je krijgt dan in 1 week 3 uur les per dag en stoomt jezelf klaar voor de hbo-opleiding Bedrijfskunde. Een summercourse kost € 25.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist 1 of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen. 

21+ Toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij begin van het nieuwe studiejaar? Op basis van je diploma’s, cijferlijsten en werkervaring krijg je voor sommige vakken van de opleiding Bedrijfskunde wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Ellen Haasnoot vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via mo-deeltijd@hhs.nl .

Student voor een dag

1 februari 2020

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de open werklandschappen, de vergaderhoekjes en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

17 februari - 4 maart 2020

Proefstuderen

 

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Bedrijfskunde - Deeltijd?

Meld je aan