Bedrijfskunde - Voltijd

Als breed inzetbare bedrijfskundige kun je bij veel organisaties aan de slag. Volg je passie en word financieel onafhankelijk. In het commerciële bedrijfsleven bijvoorbeeld, bij een start-up, consultancybureau of tech-bedrijf. Of je gaat aan de slag in de publieke sector, waar je waarde toevoegt aan bedrijfsprocessen én aan de maatschappij. Of, en dat kan natuurlijk ook met de voltijdopleiding Bedrijfskunde, je start je eigen onderneming. Eerdere afgestudeerden startten een eigen boksschool, een slijterij, werden docent op een middelbare school of hogeschool of begonnen een eigen communicatietrainingsbureau. De wereld ligt aan je voeten!

PS: uit de hbo-monitor blijkt dat onze afgestudeerden bovengemiddeld snel aan een baan komen, vaker een vast contract hebben en positief terugkijken op wat ze hebben geleerd tijdens de opleiding.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Manager
Arbeidsbemiddelaar
Businessanalist
Contractadviseur
Strategisch analist
Dit word je niet
Accountant
Controller
Politicus
Advocaat
Rechter

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Heb je je diploma Bedrijfskunde op zak en bevalt het studentenleven je wel? Studeer dan door. Je kunt een hbo-master volgen aan De Haagse of een andere hogeschool. Of je gaat naar een universiteit, dan heb je drie opties. Je start met een universitaire bachelor. Dan hoef je sommige vakken wellicht niet te volgen. Vraag dat even na bij de universiteit. Of je volgt een speciaal schakeltraject, meestal van een jaar. Daarmee kun je direct beginnen met je universitaire master. Dat kan bijvoorbeeld in Rotterdam of Amsterdam. Tot slot kun je ook een master volgen in het buitenland, zoals een van onze ex-studenten dat heeft gedaan. Die werkte zich op van vmbo tot een masterstudie Rechten aan de University of Northampton in Engeland.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Bedrijfskunde - Voltijd ?