Commerciële Economie - Voltijd

Hoe krijgt Coolblue het voor elkaar dat zelfs hun cookiepagina je laat glimlachen? Hoe maak je een succes van een goed doel? Waarom kan een rebelse start-up zo booming zijn? En waarom gaat het bij winst vaak alleen over geld? Dat soort vragen boeit jou, want jij hebt iets met markten, producten, media en trends. Je kruipt graag in het hoofd van de consument, die steeds bewuster, digitaler en internationaler wordt. Je bent een doener en werkt graag aan je professionele skills, zodat je straks vol zelfvertrouwen het werkveld bestormt. Welkom in de wereld van commerciële economie.

Studenten aan het woord

Arthur van Dam

Over rechtvaardigheid

Joris Hulshof

Over de overgang van mbo naar hbo

Stage in Australië of Nieuw-Zeeland zou ik heel vet vinden, maar tegen New York zeg ik ook geen nee.

Arthur van Dam

Over andere culturen

Sleep opzij

Toelatingseisen

Commerciële Economie Voltijd, 2019-2020

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan direct met het profiel Economie en Maatschappij. Met een ander profiel moet je Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Met het havo-profiel Cultuur en Maatschappij heb je daarbij ook nog wiskunde A of B nodig.

CE is een brede opleiding met de nadruk op marketing en sales. Je wordt opgeleid voor een internationale werkomgeving. Denk goed na of dit bij je past voordat je deze studie kiest.

Met een mbo-4-diploma Bedrijfsadministrateur of Financiële Dienstverlening is de hbo-opleiding Commerciële Economie goed te doen. Maar ook met een soortgelijke administratieve en commerciële studie kun je de overstap van mbo naar hbo prima maken.
In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:
  • Groen vinkje:  Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
     
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (C.SI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dan gelden speciale voorwaarden. In de opleiding CE kun je namelijk niet instromen als het studiejaar al aan de gang is. Onze teamleider propedeuse en internationalisering Sushy Mangat vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via e-mail s.mangat@hhs.nl of telefoon 070 - 445 7816.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

9 februari 2019

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de open werklandschappen, de internationale e-journals in de bibliotheek en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Meelopen

Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges van eerstejaarsstudenten. Wat dacht je van een college over consumentengedrag, financieel management of het online ondernemingsplan? Je zit bij echte werkgroepen, ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. En je wordt natuurlijk goed begeleid door een van onze studenten.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Commerciële Economie valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Commerciële Economie - Voltijd?

Meld je aan