Commerciële Economie - Voltijd

Hoe krijgt Coolblue het voor elkaar dat zelfs hun cookiepagina je laat glimlachen? Hoe maak je een succes van een goed doel? Waarom kan een rebelse start-up zo booming zijn? En waarom gaat het bij winst vaak alleen over geld? Dat soort vragen boeit jou, want jij hebt iets met markten, producten, media en trends. Je kruipt graag in het hoofd van de consument, die steeds bewuster, digitaler en internationaler wordt. Je bent een doener en werkt graag aan je professionele skills, zodat je straks vol zelfvertrouwen het werkveld bestormt. Welkom in de wereld van commerciële economie.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

  • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
    Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar of onze opleidingsvideo die we hebben gemaakt over onze opleiding.
  • Volg ons op Instagram!
    Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
  • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
    Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.   

Studenten aan het woord

Sanne Zwaartman

Priya Moennasing

Laurens van Marrewijk

Sleep opzij

Toelatingseisen

Commerciële Economie Voltijd, 2019-2020

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jou situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan direct met het profiel Economie en Maatschappij. Met een ander profiel moet je Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie hebben gevolgd. Met het havo-profiel Cultuur en Maatschappij heb je daarbij ook nog wiskunde A of B nodig.

CE is een brede opleiding met de nadruk op marketing en sales. Je wordt opgeleid voor een internationale werkomgeving. Denk goed na of dit bij je past voordat je deze studie kiest.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dan gelden speciale voorwaarden. In de opleiding CE kun je namelijk niet instromen als het studiejaar al aan de gang is. Onze teamleider propedeuse en internationalisering Sushy Mangat vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via e-mail s.mangat@hhs.nl of telefoon 070 - 445 7816.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

7 november 2020

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag. Ontdek de collegezalen, de open werklandschappen, de internationale e-journals in de bibliotheek en de koffiecorners. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Commerciële Economie valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Commerciële Economie - Voltijd?

Meld je aan