Elektrotechniek - Duaal

Na de duale opleiding Elektrotechniek blijven de meeste studenten werken bij hun werkend leren-bedrijf. Na de opleiding kunnen ze vaak doorgroeien naar een leidinggevende functie. Maar ook een overstap naar andere bedrijven ligt binnen handbereik. Als elektrotechnisch ingenieur in het bedrijfsleven ben je in staat om complexe problemen en ontwerpvraagstukken op te lossen. Je staat voorop bij innovaties en bent inzetbaar bij belangrijke projecten zoals de energietransitie. Met een hbo-diploma Elektrotechniek op zak ben je dus veel waard in de maatschappij!

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Elektrotechnisch ingenieur
Productontwerper
Hardware-software ontwerper
Systeemspecialist
Ontwerper duurzame energiesystemen
Specialist wireless toepassingen
Dit word je niet
Telecomnetwerk ontwerper
Informatiebeveiliger
Ontwerper van mechanische of werktuigbouwkundige systemen
Servicemonteur
Installateur
Kabellegger

Dit kan jij straks ook

Onze oud studenten aan het woord

Barry Kalisvaart

Over elektrotechniek en creativiteit

Veel klanten missen de elektrotechnische kennis die ik wel heb. Ik ben er om uitleg te geven.

Laura Zijlstra

Over offertes toelichten

Niels van Etten

Over communicatie met satellieten

Sleep opzij

Doorstuderen

Aan TU Delft

In de elektrotechniek vervaagt de hiërarchie tussen afgestudeerde bachelors en masters steeds meer. Beide leveren immers waardevolle bijdragen! Maar heb je een specifiek doel voor ogen en komt een masterdiploma daarbij van pas? Dan kun je nog verder studeren, eventueel ook duaal. Een logische keuze is de master Electrical Engineering aan TU Delft, op dezelfde campus als onze opleiding. Een schakelprogramma van een jaar stoomt je klaar voor deze stap. We raden meestal aan dit schakelprogramma na je opleiding Elektrotechniek te doen, maar je kunt ook tijdens je opleiding starten. Je volgt dan onderdelen van het schakelprogramma als keuzemodule of minor.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Elektrotechniek - Duaal?

Meld je aan