Elektrotechniek - Duaal

Je wilt op hbo-niveau werken in de elektrotechniek, nog liever vandaag dan morgen. Dat komt goed uit! Met onze duale opleiding Elektrotechniek ga je meteen aan de slag. Je leert de fijne kneepjes van de elektrotechniek en brengt je kennis meteen naar de werkvloer. Want leren doe je voor een groot deel op je werk: 24 uur per week. Je werkgever is maar wat blij met jouw ontwikkeling en jij kunt studeren zonder studieschuld. Heb je nog geen baan in de elektrotechniek? Geen zorgen. Veel bedrijven in energievoorziening, telecommunicatie of de hightechindustrie staan om je te springen. Regel het zelf of met hulp van een externe dienstverlener (bijvoorbeeld www.invierjaaringenieur.nl).

Studenten aan het woord

Mitchel Vet

Over duaal studeren

Nassim Eddini

Over wiskunde in de opleiding

Joshua van Duijvenvoorde

Over de overstap mbo-hbo

Sleep opzij

Toelatingseisen

Elektrotechniek Duaal, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Elektrotechniek Duaal te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 Elektrotechniek, Mechatronica of Informatica ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen)
N&T
C&M
E&M
VWO
E&M (Natuurkunde)
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen)
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Met de duale variant van de opleiding Elektrotechniek volg je een opleiding naast je werk. Een aanstelling van minimaal 24 uur in een elektrotechnisch bedrijf is noodzakelijk omdat je een deel van de studiepunten bij je werkgever behaalt. Als je nog geen werk hebt, moet je op zoek naar een geschikt bedrijf in een elektrotechnische omgeving dat wil meewerken aan jouw opleiding.

Denk bijvoorbeeld aan een energiebedrijf of een bedrijf in elektronicaontwikkeling, telecommunicatie of de hightech industrie. Zoek uit met jouw werkgever of het mogelijk is om gedurende de studiejaren werkzaamheden te verrichten die oplopen in niveau van complexiteit.

Je kunt dit ook proberen via Dosign Engineering op www.in4jaaringenieur.nl. Geschiktheid van het bedrijf om als duale werkgever te fungeren wordt door de opleiding bepaald.
Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Natuur en Techniek, maar ook met het profiel Natuur en Gezondheid. In dat laatste geval moet je wel het vak natuurkunde of het vak natuur, leven en technologie hebben gevolgd.

Tijdens de opleiding heb je wiskunde nodig. Heb je geen wiskunde gedaan, of twijfel je aan je niveau dan is het verstandig dat je een cursus wiskunde volgt. Voor mbo’ers wordt het vak wiskunde sterk aanbevolen. Bereid je dus goed voor en volg bijvoorbeeld een bijspijkercursus. Je kan ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een bijspijkercursus, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse Hogeschool organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De lessen starten in februari 2022 en de kosten bedragen €250.

Ben je geïnteresseerd in een wiskundecursus op De Haagse Hogeschool, schrijf je dan in via deze link.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen,

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dan kan. Samen met De Haagse bekijk je hoe en wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de duale opleiding Elektrotechniek krijg je wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Michael Dirksen vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via e-mail C.F.M.Dirksen@hhs.nl of telefoon 015-2606304
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Elektrotechniek - Duaal?