Elektrotechniek - Duaal

Elektrotechniek fascineert je. Je hebt niet voor niets al (bijna) een baan waarin digitale systemen, energietechniek, elektronica of automatisering een rol spelen. Je merkt dat het vak zo veel verfijnder, creatiever en innovatiever is dan veel mensen denken. Daar wil jij meer mee, met ook een hbo-diploma op zak. Volg de duale hbo-opleiding Elektrotechniek in Delft en groei uit tot Bachelor of Science. Leren doe je voor een groot deel op je werk: 24 uur per week. Daarnaast heb je les, practica en thuisopdrachten, 16 tot 20 uur per week.

Studenten aan het woord

Carlo Gomes Fortes

Over berekeningen toepassen

Als een monteur me niet begrijpt, moet ik kunnen communiceren om het op te lossen. Daar leer ik van.

Carlo Gomes Fortes

Over meer dan techniek

Rowina Harnam

Over nieuwsgierigheid

Sleep opzij

Toelatingseisen

Elektrotechniek Duaal, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Elektrotechniek Duaal te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 Elektrotechniek, Mechatronica of Informatica ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie)
N&T
C&M
E&M
VWO
E&M (Natuurkunde)
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie)
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Voor de duale studie Elektrotechniek heb je een relevante baan nodig in een elektrotechnische omgeving, voor 24 uur per week. Denk aan een energiebedrijf of een bedrijf in elektronicaontwikkeling, telecommunicatie of de hightech industrie. Zoek uit met jouw werkgever of het mogelijk is om gedurende de studiejaren werkzaamheden te verrichten die oplopen in niveau van complexiteit.
Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan het beste met het profiel Natuur en Techniek, maar ook met het profiel Natuur en Gezondheid. In dat laatste geval moet je wel het vak natuurkunde of het vak natuur, leven en technologie hebben gevolgd.

Tijdens de opleiding heb je wiskunde nodig. Heb je geen wiskunde gedaan, of twijfel je aan je niveau dan is het verstandig dat je een cursus wiskunde volgt. Voor mbo’ers wordt het vak wiskunde sterk aanbevolen. Bereid je dus goed voor en volg bijvoorbeeld een bijspijkercursus. Je kan ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een bijspijkercursus, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse Hogeschool organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De lessen starten in februari 2019 en de kosten bedragen €240.

Ben je geïnteresseerd in een wiskundecursus op De Haagse Hogeschool, schrijf je dan in via deze link.
De hbo-bachelorstudie Elektrotechniek sluit aan op de mbo-4-opleidingen Elektrotechniek, Mechatronica en Informatica. Maar ook met een soortgelijke technische studie ben je welkom. Zorg er in alle gevallen voor dat je wiskunde B beheerst op minstens havo-niveau. Bereid je dus goed voor en volg bijvoorbeeld een bijspijkercursus wiskunde B of natuurkunde. Dat kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De lessen starten in februari en hier zijn kosten aan verbonden.  

Ben je geïnteresseerd in een wiskundecursus op De Haagse Hogeschool, schrijf je dan in via deze link.

In het bovenstaande overzicht toelatingseisen kan je bij jouw profiel drie mogelijkheden tegenkomen:

  • Groen vinkje: Je voldoet aan de vooropleidingseisen en mag starten
  • Groen vinkje + een vak (bijvoorbeeld economie of wiskunde B): Dit vak moet je in je profiel hebben. Als je dat al hebt, dan voldoe je aan de vooropleidingseisen en ben je toelaatbaar. Heb je het vak niet, dan mag je alleen starten op voorwaarde dat je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Voor de wet moet je deze achterstand eerst inhalen, voor je aan de studie mag beginnen. Deficiënties kunnen worden weggewerkt door het behalen van een staatsexamen (havo of vwo). Let op: je kan je t/m 31 december aanmelden voor een staatsexamen. De Haagse Hogeschool accepteert ook enkele andere certificaten, bekijk de pagina Toelatingseisen voor meer info.
  • Rood kruis: Met dit profiel ben je niet toelaatbaar.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dan kan. Samen met De Haagse bekijk je hoe en wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij aanvang van het nieuwe studiejaar? Voor sommige vakken van de duale opleiding Elektrotechniek krijg je wellicht vrijstelling. Onze coördinator en teamleider Daniël Holt vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via e-mail d.holt@hhs.nl of telefoon 015 - 2606 346.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Bekijk onze moderne vestiging in Delft. Ontdek de collegezalen, de practicumlokalen, de vergaderruimtes, het restaurant en de Betafactory, die is uitgerust met de nieuwste technieken. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen en praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Elektrotechniek - Duaal?

Meld je aan