Elektrotechniek - Duaal
Je wilt op hbo-niveau werken in de elektrotechniek, nog liever vandaag dan morgen. Dat komt goed uit! Met onze duale opleiding Elektrotechniek ga je meteen aan de slag. Je leert de fijne kneepjes van de elektrotechniek en brengt je kennis meteen naar de werkvloer. Want leren doe je voor een groot deel op je werk: 24 uur per week. Je werkgever is maar wat blij met jouw ontwikkeling en jij kunt studeren zonder studieschuld. Heb je nog geen baan in de elektrotechniek? Geen zorgen. Veel bedrijven in energievoorziening, telecommunicatie of de hightechindustrie staan om je te springen. Regel het zelf of met hulp van een externe dienstverlener (bijvoorbeeld www.invierjaaringenieur.nl).
Studenten aan het woord
Over duaal studeren
Mitchel Vet
“Ik ben altijd op zoek naar uitdaging en afwisseling in het dagelijks leven. Daarom werkte ik al veel tijdens mijn middelbareschooltijd. Toen ik het duale traject leerde kennen, wist ik dat dit voor mij de ideale opleiding was! Het is erg fijn om de stof die je op de hogeschool leert direct te kunnen toepassen in je werk. Dit motiveert mij nog meer om mijn best te doen op school. Plus: na afloop van de opleiding heb ik al vier jaar relevante werkervaring!”
Over wiskunde in de opleiding
Nassim Eddini
“Wiskunde kun je zien als de taal die binnen technische disciplines wordt gebruikt om te analyseren en ontwerpen. Tijdens de opleiding Elektrotechniek zul je deze taal dan ook veel tegenkomen. In het eerste jaar wordt dit rustig opgebouwd. Je herhaalt bekende onderwerpen en gaat er dieper op in. Ook ga je aan de slag met nieuwe wiskundige onderwerpen. Je krijgt de ruimte om je de stof in een redelijk tempo eigen te maken. Ik raad je aan om vanaf het eerste semester voldoende tijd aan wiskunde te besteden. Later in de opleiding zul je deze basis nodig hebben voor de meer geavanceerde wiskunde.”
Over de overstap mbo-hbo
Joshua van Duijvenvoorde
''Hiervoor heb ik mbo Elektrotechnicus gedaan. De overgang van mbo naar hbo was voor mij uitdagend, maar het is me gelukt om alle studiepunten van het eerste jaar in een keer te halen. Ter voorbereiding op de hbo-opleiding Elektrotechniek heb ik wiskunde-bijles genomen. Een jaar lang offerde ik daar eens in de twee weken een vrijdagmiddag voor op. De opleiding Elektrotechniek is hartstikke breed, van programmeren tot micro-elektronica. Daarnaast werk ik 28 uur bij KUBO Greenhouse Projects, met veel plezier. Ik maak elektrotechnische ontwerpen voor kassen die over de hele wereld worden neergezet."
Toelatingseisen
Elektrotechniek Duaal, 2022-2023
HAVO |
---|
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen) |
N&T |
C&M |
E&M |
VWO |
---|
E&M (Natuurkunde) |
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen) |
N&T |
C&M |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Denk bijvoorbeeld aan een energiebedrijf of een bedrijf in elektronicaontwikkeling, telecommunicatie of de hightech industrie. Zoek uit met jouw werkgever of het mogelijk is om gedurende de studiejaren werkzaamheden te verrichten die oplopen in niveau van complexiteit.
Je kunt dit ook proberen via Dosign Engineering op www.in4jaaringenieur.nl. Geschiktheid van het bedrijf om als duale werkgever te fungeren wordt door de opleiding bepaald.
Tijdens de opleiding heb je wiskunde nodig. Heb je geen wiskunde gedaan, of twijfel je aan je niveau dan is het verstandig dat je een cursus wiskunde volgt. Voor mbo’ers wordt het vak wiskunde sterk aanbevolen. Bereid je dus goed voor en volg bijvoorbeeld een bijspijkercursus. Je kan ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een bijspijkercursus, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse Hogeschool organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De lessen starten in februari 2022 en de kosten bedragen €250.
Ben je geïnteresseerd in een wiskundecursus op De Haagse Hogeschool, schrijf je dan in via deze link.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen,
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.