Elektrotechniek - Voltijd

Tijdens onze opleiding proef je al volop van het werk als elektrotechnisch ingenieur zodat je na je afstuderen direct aan de slag kunt in het boeiende werkveld van elektrotechniek. Jouw praktische kennis en vaardigheden maken je een aanwinst voor teams die zich bezighouden met energievraagstukken, of startups die kansen creëren in ontwikkelingslanden. Ook productontwikkelaars die vooroplopen met baanbrekende innovaties zijn blij met je. Samen met je collega’s bedenk je de ideale situatie en ga je net zo lang bouwen, testen en bijschaven tot het systeem klopt. De toekomst ligt letterlijk in jouw handen!

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Elektrotechnisch ingenieur
Productontwerper
Hardware-software ontwerper
Systeemspecialist
Ontwerper duurzame energiesystemen
Specialist wireless toepassingen
Dit word je niet
Telecomnetwerk ontwerper
Informatiebeveiliger
Ontwerper van mechanische of werktuigbouwkundige systemen
Servicemonteur
Installateur
Kabellegger

Dit kan jij straks ook

Onze oud studenten aan het woord

Ivar Muller

Over een diepzeerobot

Martijn van Essen

Over zijn studie in de praktijk

Casper Grootes

Over een master volgen

Sleep opzij

Doorstuderen

Aan TU Delft

In de elektrotechniek vervaagt de hiërarchie tussen afgestudeerde bachelors en masters steeds meer. Beide leveren immers waardevolle bijdragen! Maar heb je een specifiek doel voor ogen en komt een masterdiploma daarbij van pas? Of bevalt het studentenleven gewoon goed? Dan kun je nog verder studeren na Elektrotechniek. Volg bijvoorbeeld een master Computer Engineering of Embedded systems aan TU Delft, op dezelfde campus als onze opleiding. Een andere logische keuze is de TU-master Electrical Engineering. Hiervoor volg je eerst een schakelprogramma van een jaar. We raden meestal aan dit schakelprogramma na je studie Elektrotechniek te doen, maar je kunt ook al tijdens je opleiding starten. Onderdelen van het programma tellen dan mee als keuzemodule of minor.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Elektrotechniek - Voltijd?