Facility Management - Ad - Deeltijd

Ziekenhuizen, booreilanden, musea, onderwijsinstellingen of luchthavens: ze draaien pas goed als de faciliteiten in orde zijn. Als alles achter de schermen goed geregeld is. Jij weet dat als geen ander en wilt verder naar een rol waarin je meer leidinggevende taken krijgt. Wellicht werk je nu in een ander vakgebied en wil je graag de facilitaire kant op. Binnen je organisatie de spin in het web zijn. Je wilt daarvoor werken, maar liever niet 4 jaar lang naar school. Kennis en theorie toepassen op de werkvloer en laten zien wat je waard bent? Denk dan aan de tweejarige deeltijdopleiding Facility Management - Associate degree.

Kom kijken of het klikt!

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

  • Meer weten? Vraag het de opleiding
    Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met de loopbaanbegeleider en vraag hem wat je wilt weten. 
  • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
    Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar of het filmpje dat we hebben gemaakt over onze opleiding.
 

Studenten aan het woord

Maziar Hemmatian

Over de veelzijdigheid van de opleiding

Loes Posthumus

Over de keuze voor een Associate Degree

Sleep opzij

Toelatingseisen

Facility Management Ad, 2021-2022

Om met de hbo-opleiding Facility Management Associate Degree te kunnen beginnen moet je een mbo-diploma op niveau 4 hebben. Je bent ook welkom met een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Overige toelatingseisen- en advies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Toegang tot een facilitaire werkomgeving is noodzakelijk. Dat wil zeggen: je moet bij één of meer organisaties je opdrachten kunnen doen. Het liefst ben je er zelf werkzaam, maar als dat niet lukt, dan moet je in ieder geval toegang hebben tot een facilitaire omgeving.
Studenten met een mbo-4, havo-, vwo-diploma kunnen instromen in de opleiding Facility Management – Associate degree. Het profiel Economie en Maatschappij (E&M) sluit het beste aan. Andere profielen zijn ook welkom, maar dan moet je wel het vak economie, management en organisatie of bedrijfseconomie op je lijst hebben staan.

De best aansluitende mbo-4-opleiding(en) zijn de opleidingen in de richting van facilitaire dienstverlening, horeca en leidinggeven of bedrijfseconomie. Heb je een andere vooropleiding mbo 4 en twijfel je? Neem dan contact op met onze studieloopbaanbegeleider via fm-instroom@hhs.nl.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Tussentijds overstappen van een andere (technische) universiteit of hogeschool naar de opleiding Facility Management - Associate degree, kan niet. Instromen kan alleen in september. Meer weten? Neem contact op met onze studieloopbaanbegeleider via FM-instroom@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Goud - EW Beste studies Topopleiding 2022

EW-BesteStudies-2022

Elsevier Weekblad kent jaarlijks medailles toe aan topopleidingen in het hoger onderwijs. Opleidingen van verschillende instellingen worden op sectorniveau met elkaar vergeleken op elf onderdelen uit de Nationale Studenten Enquête. Afhankelijk van het aantal bovengemiddelde scores op deze elf onderdelen, ontvangen opleidingen een bronzen, zilveren of gouden medaille.

Onze opleiding Facility Management ontving van EW Beste studies een gouden medaille. 

VoorlichtingsactiviteitenMeelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplekof werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief! 

Geïnteresseerd in
Facility Management - Ad - Deeltijd?