Facility Management - Ad - Deeltijd

Ziekenhuizen, booreilanden, musea, onderwijsinstellingen of luchthavens: ze draaien pas goed als de faciliteiten in orde zijn. Als alles achter de schermen goed geregeld is. Jij weet dat als geen ander en wilt verder naar een rol waarin je meer leidinggevende taken krijgt. Wellicht werk je nu in een ander vakgebied en wil je graag de facilitaire kant op. Binnen je organisatie de spin in het web zijn. Je wilt daarvoor werken, maar liever niet 4 jaar lang naar school. Kennis en theorie toepassen op de werkvloer en laten zien wat je waard bent? Denk dan aan de tweejarige deeltijdopleiding Facility Management - Associate degree.

Studenten aan het woord

Ronald Brox

Over de docenten

Maziar Hemmatian

Over de veelzijdigheid van de opleiding

Loes Posthumus

Over de keuze voor een Associate Degree

Sleep opzij

Facility Management Ad, 2019-2020

Om met de hbo-opleiding Facility Management Associate Degree te kunnen beginnen moet je een mbo-diploma op niveau 4 hebben. Je bent ook welkom met een havo- of vwo-diploma met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Toegang tot een facilitaire werkomgeving is noodzakelijk. Dat wil zeggen: je moet bij één of meer organisaties je opdrachten kunnen doen. Het liefst ben je er zelf werkzaam, maar als dat niet lukt, dan moet je in ieder geval toegang hebben tot een facilitaire omgeving.
Studenten met een mbo-4, havo-, vwo-diploma kunnen instromen in de opleiding Facility Management – Associate degree. Het profiel Economie en Maatschappij (E&M) sluit het beste aan. Andere profielen zijn ook welkom, maar dan moet je wel het vak economie, management en organisatie of bedrijfseconomie op je lijst hebben staan.

De best aansluitende mbo-4-opleiding(en) zijn de opleidingen in de richting van facilitaire dienstverlening, horeca en leidinggeven of bedrijfseconomie. Heb je een andere vooropleiding mbo 4 en twijfel je? Neem dan contact op met onze studieloopbaanbegeleider mevrouw Wil van de Heuvel via 070 - 445 8123 of stuur haar een mailtje: fm-instroom@hhs.nl.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Tussentijds overstappen van een andere (technische) universiteit of hogeschool naar de opleiding Facility Management - Associate degree, kan niet. Instromen kan alleen in september. Meer weten? Neem contact op met onze studieloopbaanbegeleider via FM-instroom@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 april 2020

Open Dag

Kom langs op de Open Dag en maak kennis met de opleiding Facility Management – Associate degree. Je volgt een presentatie over de inhoud van de studie, de vakken en de opdrachten. Teamleider Marije de Wit en studieloopbaanbegeleider Paula Lohoff staan die dag voor je klaar. Zij beantwoorden al je vragen. Ook leuk: de rondleiding door het hoofdgebouw van De Haagse langs het grote studielandschap en het restaurant.

Meelopen

Ervaar hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt een lesdag echte colleges met een student Facility Management. Hij of zij loopt de hele dag met je mee. Stel al je vragen, zie waar je goede koffie scoort en verdiep je in de boeken die je straks van binnen tot buiten mag leren.

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Facility Management - Ad - Deeltijd?