Facility Management - Deeltijd
Per september 2020 starten de deeltijdopleidingen Bedrijfskunde, Human Resource Management en Facility Management met een nieuw programma. Deze drie deeltijdstudies van de Faculteit Management & Organisatie (Business & Management) gaan samenwerken en hebben een multidisciplinair en flexibel programma ontwikkeld.
Of je nu werkt in een bedrijf, een hotel of op een luchthaven. Overal waar mensen zijn of verblijven, moeten de voorzieningen in orde zijn, moeten de diensten en middelen feilloos werken. Jij weet dat als geen ander. Je hebt een baan in het facilitaire werkveld, maar bent op zoek naar verdieping. Je wilt dat stapje extra zetten, doorgroeien en tegelijkertijd een bachelordiploma halen. Of je wilt je laten omscholen tot facilitair manager. Coördineren, organiseren, leidinggeven. Dat zie jij jezelf wel doen. Bij de deeltijdopleiding Facility Management ontplooi je jezelf en ontwikkel je je facilitaire (management)vaardigheden.
Studenten aan het woord
Over de docenten
Johan Zuurmond
“Onze docenten staan heel erg open voor onze verhalen. Iedereen werkt natuurlijk in een organisatie en we kunnen het verhaal van de docent allemaal aanvullen met onze eigen ervaringen. Zo ontstaan er mooie discussies tijdens de lessen en daar krijg je weer nieuwe ideeën van: ‘Ah, zo kan het ook’. Zo leer je niet alleen van docenten, maar ook van klasgenoten.”
Over de keuze voor de opleiding
Loes Posthumus
“Ik merkte in mijn werk als sportinstructeur dat ik wat achtergrondinformatie miste. Ik liep elke dag rond in een bedrijf, maar wist weinig van wat er gebeurde. De opleiding Facility Management gaat echt in op alle verschillende aspecten van bedrijfsvoering, dus voor mij was dit ideaal. Hierna wil ik bij een groot sportbedrijf gaan werken waar ik achter de schermen bezig kan zijn, maar ook sportlessen kan geven. Een echte allrounder worden, dat is het plan.”
Over buitenlandse onderzoeken
Sebastiaan Dangerman
“We doen veel leuke internationale onderzoeken waarvoor we naar het buitenland reizen. Dat wist ik niet van tevoren, dus dat was een hele leuke verrassing. We gaan nu naar Oslo en eerder gingen we al naar Stockholm en Madrid. Daar keken we naar de beveiliging van openbare vliegvelden, metro- en treinstations. Erg leuk om te doen en ook gezellig: je bouwt echt een band op met je klas.”
Toelatingseisen
Facility Management Deeltijd, 2019-2020
HAVO |
---|
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B) |
E&M |
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
VWO |
---|
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
E&M |
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie) |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Facility Management deeltijd een baan/werk nodig van minimaal 24 uur per week.
Facility Management deeltijd is een dagopleiding op de vrijdag. Daarnaast zullen er in de tentamenperiodes ook doordeweekse avonden ingeroosterd kunnen worden.
Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op minimaal mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week. In elk geval heb je bij de start van je studie toegang tot een werkomgeving voor minimaal 24 uur per week. In de hoofdfase moet je toegang hebben tot een relevante werkomgeving en relevante taken en beroepsopdrachten kunnen uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie groot genoeg (minimaal 5 FTE) om onderzoek te doen en er werken hbo-professionals.
We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:
- Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4.
- Vanaf de hoofdfase is er de mogelijkheid om relevante (bedrijfskundige) taken uit te voeren op startend hbo-niveau.
- Er is de mogelijkheid om relevante beroepsopdrachten uit te voeren binnen een werkcontext.
- De organisatie heeft minimaal een omvang van 5 fte.
- Er is minimaal hbo-denk- en werkniveau aanwezig voor interne begeleiding.
Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week. Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur. In een intakegesprek wordt je werkkring besproken en getoetst.
Een vierjarige deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering. Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met onze studieloopbaanbegeleider. Heb je nog vragen over toegangs- en instroomeisen? Neem dan contact met onze studieloopbaanbegeleider via mail (deze tekst linken naar: fm-instroom@hhs.nl) of bel naar 070 - 445 8123.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Vragen over toegangs- en instroomeisen leg je voor aan onze studieloopbaanbegeleider via fm-instroom@hhs.nl of bel naar 070-4458123.
Student voor een dag
Voel je al even student
1 februari 2020
Open Dag
Kom langs op de Open Dag en maak kennis met de deeltijdopleiding Facility Management. Bekijk de boeken, opdrachten en stel al je (praktische) vragen aan studieloopbaanbegeleider Paula Lohoff of coördinator deeltijd Annemieke van Gent. Ook leuk: het moderne studielandschap van Facility Management. Kun je meteen zien waar je straks je opdrachten maakt.
Meelopen
Loop mee met een eerstejaars student Facility Management. Je volgt echte colleges zodat je kunt proeven hoe het voelt om te studeren. Hoe spreken ze op een hogeschool en wat is een werkgroep eigenlijk? Stel al je vragen aan de student die je de hele dag begeleidt.