Facility Management - Deeltijd

Vernieuwd studieprogramma ‘De multidisciplinaire professional'

De opleidingen Bedrijfskunde, Facility Management en Human Resource Management in hun samenhang.

Je hebt al een aantal jaren ervaring opgebouwd. Maar naar jouw idee heb je je eindstation nog niet bereikt. Je wilt doorgroeien naar hbo-niveau. Daarbij heb je één van de volgende studies op het oog: Facility Management, Bedrijfskunde of Human Resource Management. De Haagse Hogeschool heeft deze deeltijdopleidingen opnieuw ingericht in het studieprogramma ‘De multidisciplinaire professional’.

Drie geïntegreerde opleidingen in één studieprogramma. Helemaal gericht op de werkpraktijk. Je kijkt straks over de grenzen van je eigen vakgebied heen. Dat biedt jou extra kansen. Zorg dat je ze verzilvert in je loopbaan.

Na de afronding van de deeltijdopleiding Facility Management in dit studieprogramma heb je veel kennis opgebouwd. Je kunt jezelf ontplooien in het coördineren en organiseren van processen. In de ontwikkeling van je facilitaire managementskills. Door deze studie te doen in samenhang met de andere twee weet je nóg meer. Over hrm en bedrijfskunde. Je wordt de multidisciplinaire professional, aantrekkelijk voor veel organisaties.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Meer weten? Vraag het de opleiding
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar.
 • Kom kijken of het klikt met onze docenten!
  Met welke mensen ga je straks het gesprek aan als je voor onze opleiding kiest? Maak kennis met onze docenten

Studenten aan het woord

Johan Zuurmond

Over de docenten

Loes Posthumus

Over de keuze voor de opleiding

Sebastiaan Dangerman

Over buitenlandse onderzoeken

Sleep opzij

Toelatingseisen

Facility Management Deeltijd, 2021-2022

HAVO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie + Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
VWO
C&M (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
E&M
N&G (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
N&T (Economie of Management en Organisatie of Bedrijfseconomie)
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Overige toelatingseisen- en advies

Kijk wat in jouw situatie geldt

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Facility Management deeltijd een baan/werk nodig. Facility Management deeltijd is een dagopleiding op de vrijdag.
 
Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week.

In elk geval heb je bij de start van je studie toegang tot een werkomgeving voor minimaal 24 uur per week. In de hoofdfase moet je toegang hebben tot een relevante werkomgeving en relevante (bedrijfskundige) taken en beroepsopdrachten kunnen uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie groot genoeg (minimaal 5 FTE) om onderzoek te doen en er werken hbo-professionals.

 We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:

 • Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4;
 • Vanaf de hoofdfase is er de mogelijkheid om relevante (bedrijfskundige) taken uit te voeren op startend hbo-niveau
 • Er is de mogelijkheid om relevante beroepsopdrachten uit te voeren binnen een werkcontext;
 • De organisatie heeft minimaal een omvang van 5 fte;
 • Er is minimaal hbo-denk- en werkniveau aanwezig voor interne begeleiding.

Uiteraard moet je daarnaast ook het juiste havo-, vwo- of mbo 4-diploma hebben en anders een 21+ toelatingsonderzoek doen.
 
Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week. Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur. In een intakegesprek wordt je werkkring besproken en getoetst

Uiteraard is er een goede doorstroom vanuit elke MBO-4 opleiding mogelijk. Het werkt in je voordeel als je een bedrijfskundige of economische opleiding als achtergrond hebt. Wil je met een havo of vwo- diploma instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie & Maatschappij. Ook is het handig als je het vak Management & Organisatie en/of Bedrijfseconomie hebt gevolgd.  

Facility Management is een pittige studie, daarom moet je een goed basiskennis hebben van Nederlands, Engels en rekenen.  

De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn. Het is van belang dat je geïnteresseerd bent in het breder leren kijken dan je eigen vakgebied, om zo in te kunnen spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt. 

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij begin van het nieuwe studiejaar? Op basis van je diploma’s, cijferlijsten en werkervaring krijg je voor sommige vakken van de opleiding Bedrijfskunde wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Ellen Haasnoot vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via instroom-mo-deeltijd@hhs.nl of 06 - 390 778 37.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Voorlichtingsactiviteiten

Tijdens Open dagen kun je o.a. opleidingspresentaties bijwonen en praten met studenten en docenten. In november is er weer een nieuwe Open dag. Wil jij nu alvast meer weten, omdat je je dit jaar nog wilt inschrijven? Kijk dan onder “Kom kijken of het klikt” op deze pagina en kijk webinars terug of kom in contact met een docent.

6 februari 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

Online meelopen

Op dit moment biedt deze opleiding geen Online Meelopen aan. Vanaf maandag 4 januari is het mogelijk om je hier aan te melden voor het Online Meelopen bij deze opleiding.

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


 1. 6 februari 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Facility Management - Deeltijd?

Meld je aan