HBO-ICT - Deeltijd

Je hebt vandaag waarschijnlijk ingecheckt met je ov-chipkaart, je vrienden gewhatsappt of even snel een bedrag overgemaakt. Je staat er niet bij stil, maar dit alles is niet mogelijk zonder ICT. Het bepaalt hoe we onze wereld aanpakken en inrichten: ICT is life changing. In de toekomst neemt die digitale vlucht alleen maar toe. Jij kickt op technologie, houdt van puzzelen en wil dingen bedenken, ontwikkelen, programmeren, analyseren, beheren en testen waar mensen écht iets aan hebben. Heb je al een mbo-diploma, wil je naast je werk actief doorstuderen en doorgroeien in je bedrijf? Of wil je je laten omscholen tot software engineer? Dat kan met de deeltijdopleiding HBO ICT.

Studenten aan het woord

Stefan van Doodewaard

Over het luchtvaartproject

Tony van Leeuwen

Over het verschil met het mbo

Het eerste blok van het eerste jaar was het echt aanpoten!

Stefan van Doodewaard

Over de studiebelasting

Sleep opzij

Toelatingseisen

HBO-ICT Deeltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding HBO-ICT Deeltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt. Vanaf het tweede jaar moet je een relevante werkplek in de ICT hebben om de opleiding binnen vier jaar te kunnen afronden.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Mbo opleiding(en) die goed aansluiten zijn technische opleidingen zoals Elektrotechniek of Informatica of daaraan gerelateerde opleidingen. Dit is echter geen vereiste.
Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Als je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool zit en wilt overstappen naar De Haagse, dan kan dat alleen aan het begin van een nieuw studiejaar. Voor meer informatie kun je terecht bij onze studentenadministratie via itd@hhs.nl.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Kom langs op de Open Dag van de deeltijdopleiding ICT en proef de sfeer op De Haagse Hogeschool. Je ziet waar je op donderdagavond college volgt, aan beroepsproducten werkt en koffie drinkt. Je hoort wat blended learning inhoudt en dat we een actieve houding van je verwachten. Ook kun je praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-ICT - Deeltijd?

Meld je aan