HBO-ICT - Deeltijd
Je hebt vandaag waarschijnlijk ingecheckt met je ov-chipkaart, je vrienden gewhatsappt of even snel een bedrag overgemaakt. Je staat er niet bij stil, maar dit alles is niet mogelijk zonder ICT. Het bepaalt hoe we onze wereld aanpakken en inrichten: ICT is life changing. In de toekomst neemt die digitale vlucht alleen maar toe. Jij kickt op technologie, houdt van puzzelen en wil dingen bedenken, ontwikkelen, programmeren, analyseren, beheren en testen waar mensen écht iets aan hebben. Heb je al een mbo-diploma, wil je naast je werk actief doorstuderen en doorgroeien in je bedrijf? Of wil je je laten omscholen tot software engineer? Dat kan met de deeltijdopleiding HBO ICT.
Heeft De Haagse het ook voor jou?
- Online meelopen bij HBO-ICT? Kom kijken of het klikt!
Een dag meelopen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding. Dat gaat nu even niet lukken. Maar online college volgen kan wel! Mail voor meer informatie.
- Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
Studenten aan het woord
Over het luchtvaartproject
Stefan van Doodewaard
“Het hardcore programmeren vind ik het meest interessant; applicaties maken. Tijdens een van de projecten moesten we een luchtvaartapp maken. De app moest de meest efficiënte manier uitrekenen om van A naar B te vliegen. Om dat te bepalen moesten we overal rekening mee houden: wanneer mogen vliegtuigen stijgen en landen, wat is de capaciteit en wat zijn de brandstofkosten? De app combineerde meerdere vliegtuigen tegelijk én meerdere vliegvelden. Dat was dus wel een heftig project, meteen al in het eerste blok van de studie. Toen we daar een 8 voor kregen, was dat een geweldige motivatie.”
Over het verschil met het mbo
Tony van Leeuwen
“Tijdens mijn mbo-opleiding ben ik ooit gezakt voor het vak programmeren. Dat is nu een heel groot deel van mijn opleiding! Ik leer veel meer dan op het mbo. Hier krijg ik voor het eerst een goed beeld van de mogelijkheden en dat heeft me nóg leergieriger gemaakt. In mijn vrije tijd zoek ik dingen op die niet eens verplichte lesstof zijn. Het is echt leuk om zo uitgedaagd te worden.”
Over de studiebelasting
Stefan van Doodewaard
“Ik ging voor het eerst na 12 jaar weer naar school. Het eerste blok van het eerste jaar was het echt aanpoten! Gelukkig had ik op dat moment even geen werk, dus ik kon me echt volledig op de studie richten. Op een gegeven moment kreeg ik een mooie baan in de branche voor 24 uur, en dat ging eigenlijk wel goed. Het wordt binnenkort zelfs 32 uur en dat zie ik prima zitten.”
Toelatingseisen
HBO-ICT Deeltijd, 2022-2023
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Overige toelatingseisen- en advies
Kijk wat in jouw situatie geldt
aan De Haagse.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.