HBO-ICT - Voltijd
Jij vindt het leuk om websites te bouwen, te gamen of te programmeren? Of misschien vind je big data en cybersecurity spannende onderwerpen? Dan is de opleiding HBO-ICT iets voor jou. Nee hoor, je hoeft geen whizzkid te zijn voor deze studie, want je kunt alle kanten op: van supertechneut tot bedrijfsadviseur. In de snelle ontwikkeling van de automatisering ben jij straks iedereen steeds een stapje voor, omdat jij die ontwikkeling samen met je collega’s bedenkt. Bij De Haagse helpen we je je weg te vinden naar de life changing ICT die bij jou past. Je kunt kiezen uit Business & Data Management (Den Haag), Information Security Management (Zoetermeer), Innovative Development (Zoetermeer), Network & Systems Engineering (Delft) en Software Engineering (Den Haag). Het eerste halfjaar is het basissemester, en is op alle locaties gelijk: je krijgt les in alle studierichtingen en zo leer je ICT in de volle breedte kennen. Je differentiatiekeuze hoef je pas na het eerste half jaar te maken. Ook volg je een stage en een minor en kun je kiezen uit 8 afstudeerprogramma’s om jouw unieke HBO-ICT-profiel te creëren dat past bij jouw interesse en talenten.
Heeft De Haagse het ook voor jou?
- Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
- Kijk even verder of het klikt: afspeellijsten vol video’s!
Op het YouTube-kanaal van HBO-ICT vind je clips van docenten, gastdocenten, studenten en oud-studenten. Ook video’s over de verschillende differentiaties binnen de opleiding. - Laat je inspireren.
En lees onze opleidingsbrochure en ter verdieping onze Studiegids met informatie over de vakken en het onderwijs waar je tijdens de studie mee te maken krijgt. - Bekijk hier de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
Studenten aan het woord
Over het switchen van studie naar HBO-ICT
Janneke de Graaff
Janneke is tweedejaars HBO-ICT en ontdekte haar liefde voor automatisering op een bijzondere manier. “Voordat ik aan HBO-ICT begon heb ik eerst Bewegingstechnologie gedaan, waar we een heel klein stukje moesten programmeren. Ik wilde er meteen meer van weten en zo ontstond mijn interesse voor ICT. Aangezien ik Bewegingstechnologie te veel de kant van fysiotherapie op vond gaan, ben ik daarmee gestopt en overgestapt naar De Haagse Hogeschool om ICT te gaan doen”.
Over de uitdaging die bij je past
Shera Guiliano Doekhi
Shera had een brede interesse, die varieerde van architectuur tot software-ontwikkelaar. Hoe kwam hij uiteindelijk bij HBO-ICT in Zoetermeer terecht? “Het grote voordeel van HBO-ICT is dat je de gelegenheid krijgt uit te zoeken wat je precies wilt. Het is altijd lastig om te kiezen, maar omdat je begint met de basiskennis en kennismaakt met alle differentiaties, krijg je een goed beeld van wat het beste bij jou past. Essentieel, omdat je een keuze maakt voor je toekomst. Information Security Management biedt mij de interessantste uitdaging. Het is heel breed: technisch of minder technisch, net wat jij wilt.”
Over wat te doen als je twijfelt
Dion Rust
“Mijn tip voor de aankomend student die nog twijfelt of hij HBO-ICT wil gaan studeren, is om je al vroeg te oriënteren op de mogelijkheden van ICT. Gebruik daarvoor je netwerk. Ga eens met iemand uit de ICT praten. Zoek een bijbaantje in die richting. Dat maakt kiezen een stuk makkelijker.”
Over vooroordelen
Savannah Nurmohamed
“Bij ICT dacht ik aan: technisch, dus erg ingewikkeld. Maar je bent met deze opleiding niet alleen bezig met computers, maar ook met mensen. Je bent eigenlijk een beetje de brug tussen mens en computer. We krijgen namelijk ook psychologie. Ik denk bij ICT nog steeds aan techniek, maar door hoe je het hier leert is het voor mij begrijpelijk geworden.”
Toelatingseisen
HBO-ICT Voltijd, 2022-2023
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.