HBO-Rechten - Deeltijd

Een hbo-jurist heeft een analytisch denkvermogen en een praktijkgerichte aanpak. Je kunt procederen bij de kantonrechter of een gemeente, geeft juridische adviezen of verbetert juridische processen. Ook weet je hoe organisaties en bevoegdheden zijn georganiseerd. Als jurist bereik je zo jouw doel. Kortom, de doorgroeimogelijkheden en carrièrekansen liggen voor het oprapen.

Beroepsperspectief

Aansluitende functies

Passende beroepen
Paralegal
Procesvertegenwoordiger
Griffier
Juridisch medewerker
Bedrijfsjurist
Ambtelijk secretaris
Minder passende beroepen
Advocaat
Rechter
Officier van justitie
Notaris
(Voor deze beroepen heb je een universitaire master nodig.)

Doorstuderen

Aan de universiteit

Misschien wil je graag advocaat, rechter of officier van justitie worden. Dat kan, maar je hebt nog een lange weg te gaan. Voor deze functies heb je de universitaire master Rechtsgeleerdheid nodig, en vaak moet je ook een speciaal schakelprogramma volgen. De voorwaarden voor deelname verschillen per universiteit, die kun je opvragen bij de universiteit van jouw keuze. 

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Geïnteresseerd in
HBO-Rechten - Deeltijd?