HBO-Rechten - Deeltijd

Als hbo-jurist bereid je de beslissingen voor van een deurwaarderskantoor. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Paralegal
Procesvertegenwoordiger
Griffier
Juridisch medewerker
Bedrijfsjurist
Ambtelijk secretaris
Dit word je niet
Advocaat
Rechter
Officier van justitie
Notaris
(Voor deze beroepen heb je een universitaire master nodig.)

Doorstuderen

Aan de universiteit

Misschien wil je graag advocaat, rechter of officier van justitie worden. Dat kan, maar je hebt nog een lange weg te gaan. Voor deze functies heb je de universitaire master Rechtsgeleerdheid nodig, en vaak moet je ook een speciaal schakelprogramma volgen. De voorwaarden voor deelname verschillen per universiteit, die kun je opvragen bij de universiteit van jouw keuze. 

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-Rechten - Deeltijd?

Meld je aan