HBO-Rechten - Deeltijd

Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Inschrijfprocedure

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Opleidingsgegevens

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):
  • Officiële opleidingsnaam: HBO - Rechten
  • Naam internationaal: Law
  • Opleidingscode (Isat): 39205
  • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Contact met de opleiding

Heb je vragen over HBO-Rechten Deeltijd of over studeren en werken? Wil je meer informatie ontvangen over de instroom- en toegangseisen? Welke vraag je ook hebt, we helpen je graag verder.
  • Inhoudelijke vragen? Neem daarvoor contact op met deeltijdcoördinator Ellen den Hollander via e-mail a.h.denhollander@hhs.nl of telefoon 06-38298356.
  • Tips en trucs? Studenten delen op Instagram en Facebook regelmatig allerlei verhalen, tips en trucs. Zo blijf je op de hoogte. Op onze LinkedIn pagina gaan we in gesprek met professionals op het gebied van wet- en regelgeving. Sluit je ook aan?

Studiekosten

Collegegeld

Als je je aan het begin van het studiejaar inschrijft, doe je dat in principe voor een heel jaar, onafhankelijk van het aantal vakonderdelen dat je in dat jaar volgt. Je betaalt dan ook voor een heel jaar. Als je je later in het studiejaar inschrijft, betaal je een evenredig deel van het collegegeld

Studiefinanciering

Studenten die in deeltijd studeren komen niet in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Er worden dus ook geen studieschulden opgebouwd.

Vergoedingen

Vaak zijn werkgevers bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. Wij adviseren je daarom eerst met je werkgever te overleggen. De kosten die je voor je opleiding maakt, zijn aftrekbaar bij je belastingaangifte. Als je geen baan hebt en je positie op de arbeidsmarkt wil verbeteren, kun je in enkele gevallen een opleiding in deeltijd volgen met behoud van uitkering. Misschien kom je in aanmerking voor bepaalde vergoedingen (boeken/materiaalkosten). Je kunt hierover contact opnemen met de afdeling Sociale Zaken in je woonplaats.