HBO-Rechten - Duaal

Ongemerkt vul je je dagen met juridische handelingen. Koop je een mobiele telefoon of bioscoopkaartje, dan sluit je een overeenkomst. Fiets je naar huis, dan houd je je aan de verkeersregels. Of niet, maar dan ligt het strafrecht op de loer. Ben je een juridische speurneus, die het leuk vindt om dingen tot de bodem uit te zoeken en met taal bezig te zijn? Volg dan een duale HBO-Rechtenopleiding: een combinatie van studeren en werken, wat alleen kan bij De Haagse Hogeschool. Zo word je klaargestoomd voor een mooie carrière als juridisch professional bij een rechtbank, in de advocatuur, bij de overheid of in het bedrijfsleven.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 
 • Bekijk hier de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie van de opleiding en stel jouw vragen tijdens de Q&A sessie tijdens de Online Open Dag.
 • Meer weten? Chat, bel of whatsapp met een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Chat via Facebook en Instagram of whatsapp met een docent van HBO Rechten. Of maak een belafspraak met een van onze docenten via de e-mail. Vraag hem of haar alles wat je wilt weten.
 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.

Studenten aan het woord

Tobias Franken

Inzicht in het rechtssysteem

Khalid Lahlali

Over het leukste Vak

Emre Alkan

Over de praktijkopdrachten

Sleep opzij

Toelatingseisen

HBO-Rechten Duaal, 2021-2022

Om met de bacheloropleiding HBO-Rechten te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan met alle profielen. Ook met elk mbo-diploma ben je welkom. Zorg wel dat je de Nederlandse taal beheerst en dat je je genuanceerd kunt uitdrukken in woord en geschrift. Want taal is hét middel voor een jurist.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Neem hiervoor contact op met Nino Traverso via e-mail a.j.traverso@hhs.nl of telefoon 070 - 445 7143. Hij is de teamleider van HBO-Rechten.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

11 mei 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Voordat je deelneemt aan de Online Open Dag kun je hier alvast de opleidingsfilm bekijken.

Online meelopen

Ervaar hoe het is om aan De Haagse te studeren. Je volgt online colleges met eerstejaarsstudenten, zoals strafrecht, internationaal recht of bestuursrecht. Je neemt deel aan een werkgroep, waarin je je buigt over een actuele juridische casus. En je woont een online mentorbijeenkomst bij, zodat je ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


 1. 11 mei 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-Rechten - Duaal?

Meld je aan