HBO-Rechten - Duaal

Wist je dat het volgen van een duale studie vrij uniek is? Alleen aan De Haagse Hogeschool kun je kiezen voor een combinatie van studeren en werken. Je wordt opgeleid tot een jurist die de praktijk kent, denkt in oplossingen en maatwerk levert. De eerste twee jaar bouw je een stevige juridische basis op. Vanaf jaar drie leer je in de praktijk écht de kneepjes van het vak. Je ziet dus niet vier jaar op de schoolbanken, je sluit je opleiding af met twee jaar relevante werkervaring op zak. Mooi voor je cv!

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

  • Bekijk de opleidingspresentatie en opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
    Bekijk hier de presentatie  en de film van de opleiding en stel jouw vragen tijdens de tijdens de Online Open Dag.
  • Open Dag gemist? Volg onze webinar! Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. 
  • Vraag het aan een student. Waarom klikte het bij hem of haar? Onze studenten vertellen je graag wat zij vinden van deze studie.
  • Vraag het een docent. Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
  • Volg ons op social media. Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram en Facebook!

Wist je dat?

Duale HBO-Rechten studenten zijn veel aantrekkelijker voor de werkgevers omdat ze langer stage lopen en daardoor veel effectiever zijn voor het bedrijf, ook na hun afstuderen. Uit onderzoek (HBO-Monitor, Vereniging Hogescholen 2020) blijkt dat 99% van de duale studenten direct een baan heeft na hun studie. Een uurloon van een duale student is vaak ook hoger dan van een voltijd student. En zo zijn er nog meer voordelen:
  Werkloosheid
 Vaste aanstelling
Maandsalaris
 
 Duaal  0,7%
80%
 €3.091
 Voltijd  4,8%
 54%
 €2.427

Studenten aan het woord

Wiktoria Bodzinska

Over rechtvaardigheid

Tobias Franken

Inzicht in het rechtssysteem

Khalid Lahlali

Over het leukste Vak

Sleep opzij

Toelatingseisen

HBO-Rechten Duaal, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding HBO-Rechten te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan met alle profielen. Ook met elk mbo-diploma ben je welkom. Zorg wel dat je de Nederlandse taal beheerst en dat je je genuanceerd kunt uitdrukken in woord en geschrift. Want taal is hét middel voor een jurist.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Neem hiervoor contact op met Nino Traverso via e-mail a.j.traverso@hhs.nl of telefoon 070 - 445 7143. Hij is de teamleider van HBO-Rechten.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
HBO-Rechten - Duaal?