HBO-V - Duaal

Ben je mbo-verpleegkundige of sph’er en wil je jezelf verder ontwikkelen? Werk je niet in de zorg, maar ben je toe aan een carrièreswitch? Heb je daarnaast een leerwerkplek van minimaal 16 uur met begeleiding op hbo-niveau in een zorgstelling, of kun je die vinden? Kies dan voor de vernieuwde, flexibele bacheloropleiding van HBO-V Duaal.

Aan het begin van de opleiding plan je samen met je studiecoach de route die je gaat volgen. Op basis van diploma’s kun je vrijstellingen krijgen. Nieuw is het flexibele karakter van het onderwijsprogramma: in overleg met de opleiding en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring is het mogelijk versneld toetsen af te leggen, zonder onderwijs hiervoor te hebben gevolgd. Onderwijs op maat dus en met als resultaat een verkorte studieduur!

Je kunt ook voor HBO-V deeltijd kiezen, bijvoorbeeld als je je vaste baan (voorlopig) nog niet wilt opgeven of het lastig is aan een leerarbeidsovereenkomst te komen bij een instelling.

Toelatingseisen

HBO-V Duaal, 2019-2020

Je werkt minimaal 16 uur per week in een zorginstelling met begeleiding op hbo-niveau (HBO-V) en je hebt een leerarbeidsovereenkomst.

Bij Evita Zorg zijn er nog enkele duaalplekken beschikbaar voor studenten die de flexibele duaal opleiding willen gaan volgen.
Stuur je motivatiebrief met CV naar Ferra Gumilar,  HR-functionaris, hr@evitazorg.nl.

Reinier de Graaf en Haga ziekenhuis bieden voor 2019/2020 geen duaalplaatsen voor het eerste jaar aan.

Ben je in het bezit van het diploma A,B of Z of Verpleegkunde op mbo-niveau en ben je BIG-geregistreerd of ben je in bezit van een SPH-diploma, dan kom je in aanmerking voor vrijstellingen - deze moet je individueel aanvragen - en kun je de opleiding in 2,5 jaar volgen. Heb je een andere mbo-opleiding gedaan, reken dan op een studieduur van 4 jaar. Met een andere hbo- of wo-opleiding kun je het programma sneller doorlopen door eerder toetsen af te leggen. 

Om de duale variant van de opleiding HBO-V te mogen volgen, dien je een individuele aanvraag in. Vrijstellingen vraag je aan het begin van de opleiding aan. Je komt in aanmerking voor de vrijstellingen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Een BIG-registratie
  • Een van de hieronder genoemde mbo-diploma's Verpleegkunde niveau 4 of een inservice A/B/Z diploma's
  • MBO (Crebo: 10426) MBO Verpleging
  • MBO (Crebo: 92600) MBO-VERPLEEGKUNDIGE
  • MBO (Crebo: 93510) MBO-Verpleegkundige
  • MBO (Crebo: 95520) MBO-VERPLEEGKUNDIGE 95520
  • MBO (Crebo: 71502) Verpleegkundige
  • OG-ZV Ziekenverpleging A, B, Z OUD
  • OG-ZV-ABZ Ziekenverpleging A,B,Z
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

De mbo-opleiding die het beste aansluit is mbo-verpleegkunde (niveau 4). Als je deze opleiding hebt afgerond en je BIG-registratie hebt ontvangen, kun je de route van 2,5 jaar volgen. Dat is niet mogelijk met een andere mbo-vooropleiding.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. 
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar de HBO-V-opleiding aan De Haagse? Stuur dan een verzoek naar de doorstroomcoördinator Wendy van den Berge via w.vandeberge@hhs.nl. Uiteindelijk doet de examencommissie van de HBO-V-opleiding uitspraak over je toelating. Als je een jaar volledig hebt afgerond, is het mogelijk het opvolgende jaar in te stromen. Bekijk het opleidingsexamenreglement (OER) van HBO-V voor meer informatie.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Bekijk onze gebouwen, onze plekken om samen te werken en het skillslab waar je toekijkt hoe studenten onder meer leren injecteren, wassen en bloeddruk meten. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Meelopen

 

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HBO-V - Duaal?

Meld je aan