Huidtherapie - Deeltijd

Ligt jouw passie voor huidzorg op cosmetisch én op medisch gebied? En wil je jouw kennis en vaardigheden verdiepen in een flexibel traject. In overleg met de opleiding en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring is het mogelijk om versneld toetsen af te leggen, zonder onderwijs hiervoor te hebben gevolgd. Onderwijs op maat dus!

Tijdens de opleiding ga je onder andere aan de slag met praktijkgericht onderzoek, leer je alles over behandelingen, kritisch nadenken en klinisch beredeneren en oefen je communicatievaardigheden. Straks weet jij alles over pigment- en haarafwijkingen, huidtumoren, acne, littekens, wonden, eczeem en oedeem.

Je kunt je tot 15 januari 2020 aanmelden voor Huidtherapie 2020-2021

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

  • Meer weten? Vraag het een docent
    Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
  • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
    Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.

Toelatingseisen

Huidtherapie deeltijd, 2020-2021

Werkervaring

Om deel te kunnen nemen aan de deeltijdopleiding Huidtherapie is relevante werkervaring belangrijk. Onder relevant werk verstaan wij onder andere werk als schoonheidsspecialiste, verpleegkundige, dokters-/apothekers-/tandartsassistente of ander gezondheidszorg gerelateerd werk. Bij de aanmelding voor de deeltijdopleiding wordt je om een CV gevraagd. De hierin aangegeven werkervaring telt mee in jouw uiteindelijke ranking om toegelaten te worden tot de opleiding. Dus hoe relevanter en uitgebreider (in jaren en uren) jouw werkervaring, hoe meer punten je daarvoor krijgt tijdens de selectie.

Huidige werkkring/werkzaamheden

In je CV kunnen we ook zien wat je huidige werkkring is. Tijdens de opleiding is een relevante werk-/stageplek nodig om opdrachten vanuit de opleiding te kunnen doen. Ieder semester maak je samen met je studiecoach een werkplekscan om te bepalen in hoeverre je jouw werkplek kunt gebruiken voor leeractiviteiten en toetsing van competenties. Indien jouw werkplek niet geschikt is om opdrachten van school uit te voeren (bijvoorbeeld omdat je moet oefenen met het behandelen van oedeem en jij geen cliënten of patiënten in je praktijk ziet die last hebben van oedeem en je deze niet onder begeleiding kunt behandelen), dien je op zoek te gaan naar een stageplek voor dat semester of dien je extra te oefenen op school met deze behandelvaardigheden. Een integrale stage, waarbij alle werkzaamheden, competenties en kennis toegepast moet worden van een huidtherapeut, vindt pas plaats tijdens jaar 3 of 4 van de opleiding.

Om de opleiding succesvol te doorlopen is het zeer wenselijk dat je wel delen van opdrachten van school met je werk kunt combineren. En dit kan wanneer je dus een werkplek hebt waar je in aanraking komt met patiënten of cliënten die huidzorg nodig hebben. Daarom nemen we ook je huidige werkplek mee in de score tijdens de decentrale selectie. Hoe relevanter jouw huidige werkplek, hoe meer punten je daarvoor krijgt tijdens de selectie.

Opleidingsniveau

Ten slotte kijken we naar je opleidingsniveau. Uiteraard moet je voldoen aan de standaard vereisten (MBO-4, HAVO, 21+) om toegelaten te worden tot een HBO-opleiding. Wanneer je een andere HBO-opleiding hebt afgerond, kom je tijdens de opleiding in aanmerking voor vrijstellingen van bijvoorbeeld minor-ruimte. 

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen

Via Studielink kun je je aanmelden voor de Decentrale Selectie van de deeltijdopleiding Huidtherapie. Net als de voltijdopleiding Huidtherapie, is ook de deeltijdvariant een opleiding met een numerus fixus. In het schooljaar 2020-2021 hebben we 48 plaatsen voor deeltijdstudenten. Let op: vermeld bij je aanmelding hoeveel werkervaring je hebt en wat je laatstgenoten opleiding is.Hier vind je meer informatie over de decentrale selectie.

De Decentrale Selectie van de De Haagse Hogeschool voor de deeltijdopleiding Huidtherapie is gelijk aan de Decentrale Selectie van de voltijdopleiding. Deze bestaat uit een kennistoets en een presentatie. De literatuur die je moet bestuderen voor de kennistoets en het onderwerp van de presentatie krijg je na de deadline (15 januari 2020) toegestuurd, zodat je je goed kunt voorbereiden. De Decentrale Selectie vindt plaats op donderdag 13 februari 2020.

De deeltijdopleiding Huidtherapie biedt 48 opleidingsplaatsen aan. Kandidaten die niet direct een plaats krijgen aangeboden komen op een wachtlijst.

Voldoe je aan de instapeisen en ben je geselecteerd? Verzilver je opleidingsplaats dan via Studielink. Voldoe je (voor augustus 2020) niet aan de inschrijfvoorwaarden of trek je je aanmelding in? Dan krijgt een kandidaat op de wachtlijst een opleidingsplek.

Voorlichtingsactiviteiten

9 juni 2020

Online Deeltijd Open Avond

Kom naar de Open Dag van Huidtherapie en maak kennis met de deeltijdopleiding. Je woont opleidingspresentaties bij. Ook kun je praten met studenten en docenten. Geef je wel even op, dan weten we dat je online langskomt?

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Huidtherapie - Deeltijd?

Meld je aan