Huidtherapie - Deeltijd
Ligt jouw passie voor huidzorg op cosmetisch én op medisch gebied? En wil je jouw kennis en vaardigheden verdiepen in een flexibel traject. In overleg met de opleiding en op basis van jouw kennis, achtergrond en ervaring is het mogelijk om versneld toetsen af te leggen. Onderwijs op maat dus!
Tijdens de opleiding ga je onder andere aan de slag met praktijkgericht onderzoek, leer je alles over behandelingen, kritisch nadenken en klinisch beredeneren en oefen je communicatievaardigheden. Straks weet jij alles over pigment- en haarafwijkingen, huidtumoren, acne, littekens, wonden, eczeem en oedeem.
Het is mogelijk om je aan te melden voor de opleiding Huidtherapie van 1 oktober 2022 tot en met 15 januari 2023 voor het daaropvolgende studiejaar.Heeft De Haagse het ook voor jou?
- Meer weten? Vraag het een docent
Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
- Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
Bekijk hier de presentatie van de opleiding. - Volg ons op Instagram
Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
Toelatingseisen
Huidtherapie deeltijd, 2022-2023
Werkervaring
Om deel te kunnen nemen aan de deeltijdopleiding Huidtherapie is relevante werkervaring belangrijk. Onder relevant werk verstaan wij onder andere werk als schoonheidsspecialiste, verpleegkundige, dokters-/apothekers-/tandartsassistente of ander gezondheidszorg gerelateerd werk. Bij de aanmelding voor de deeltijdopleiding wordt je om een CV gevraagd. De hierin aangegeven werkervaring telt mee in jouw uiteindelijke ranking om toegelaten te worden tot de opleiding. Dus hoe relevanter en uitgebreider (in jaren en uren) jouw werkervaring, hoe meer punten je daarvoor krijgt tijdens de selectie.
Huidige werkkring/werkzaamheden
In je CV kunnen we ook zien wat je huidige werkkring is. Tijdens de opleiding is een relevante werk-/stageplek nodig om opdrachten vanuit de opleiding te kunnen doen. Ieder semester maak je samen met je studiecoach een werkplekscan om te bepalen in hoeverre je jouw werkplek kunt gebruiken voor leeractiviteiten en toetsing van competenties. Indien jouw werkplek niet geschikt is om opdrachten van school uit te voeren (bijvoorbeeld omdat je moet oefenen met het behandelen van oedeem en jij geen cliënten of patiënten in je praktijk ziet die last hebben van oedeem en je deze niet onder begeleiding kunt behandelen), dien je op zoek te gaan naar een stageplek voor dat semester of dien je extra te oefenen op school met deze behandelvaardigheden. Een integrale stage, waarbij alle werkzaamheden, competenties en kennis toegepast moet worden van een huidtherapeut, vindt pas plaats tijdens jaar 3 of 4 van de opleiding.
Om de opleiding succesvol te doorlopen is het zeer wenselijk dat je wel delen van opdrachten van school met je werk kunt combineren. En dit kan wanneer je dus een werkplek hebt waar je in aanraking komt met patiënten of cliënten die huidzorg nodig hebben. Daarom nemen we ook je huidige werkplek mee in de score tijdens de decentrale selectie. Hoe relevanter jouw huidige werkplek, hoe meer punten je daarvoor krijgt tijdens de selectie.
Opleidingsniveau
Ten slotte kijken we naar je opleidingsniveau. Uiteraard moet je voldoen aan de standaard vereisten (MBO-4, HAVO, 21+) om toegelaten te worden tot een HBO-opleiding. Wanneer je een andere HBO-opleiding hebt afgerond, kom je tijdens de opleiding in aanmerking voor vrijstellingen van bijvoorbeeld minor-ruimte.
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Aanvullende toelatingseisen
Je verbruikt een selectiepoging als je op 15 januari een aanmelding hebt staan in Studielink. Het maakt hierbij niet uit of je daadwerkelijk deelneemt aan de decentrale selectie.
Annuleer je je aanmelding vóór 15 januari via Studielink? Dan verbruik je geen selectiepoging. Behaal je je vooropleiding onverhoopt niet? Dan kan je een verzoek indienen om je selectiepoging te laten vervallen via huidtherapie-pr@hhs.nl. Doe dit wel vóór 1 september.
De Decentrale Selectie van de De Haagse Hogeschool voor de deeltijdopleiding Huidtherapie is gelijk aan de Decentrale Selectie van de voltijdopleiding. Deze bestaat uit een kennistoets en een presentatie. De literatuur die je moet bestuderen voor de kennistoets en het onderwerp van de presentatie krijg je na de deadline (15 januari 2022) toegestuurd, zodat je je goed kunt voorbereiden. De Decentrale Selectie vindt plaats op donderdag 10 februari 2022.
De deeltijdopleiding Huidtherapie biedt 25 opleidingsplaatsen aan. Kandidaten die niet direct een plaats krijgen aangeboden komen op een wachtlijst.
Voldoe je aan de instapeisen en ben je geselecteerd? Verzilver je opleidingsplaats dan via Studielink. Voldoe je (voor augustus 2022) niet aan de inschrijfvoorwaarden of trek je je aanmelding in? Dan krijgt een kandidaat op de wachtlijst een opleidingsplek.
De kosten van de leermiddelen bedragen in het 1e studiejaar ongeveer 600 euro als je alles nieuw koopt. Dat is excl. laptop. In jaar 2 is het een stuk minder omdat je veel boeken uit het eerste studiejaar kunt hergebruiken.