Integrale Veiligheidskunde - Deeltijd

Het carrièrepad van een integraal veiligheidskundige is veelzijdig. Onze alumni komen bijvoorbeeld terecht bij internationale bedrijven in de private sector. Denk aan Van Oord, Shell, Heijmans en LyondellBasell. Daar minimaliseren ze risico’s bij bedrijfsprocessen. Ook werken ze binnen de Rijksoverheid, bij de Nationaal Coördinator voor Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), bijvoorbeeld. Of bij ministeries, waar ze zich bezighouden met nationale veiligheidsvraagstukken.

Andere afgestudeerden zijn nu werkzaam bij (lokale) overheden als gemeenten, veiligheidsregio’s en waterschappen. Daar dragen zij bij aan crisisbeheersing, brandveiligheid of grootstedelijke ontwikkeling. En wat dacht je van werken bij politie, douane en marechaussee, bij beveiligingsbedrijven, scholen, ziekenhuizen, energiebedrijven en opleidings- en adviesbureaus? Breng je carrière met de deeltijdopleiding IVK een stap verder.

Beroepsperspectief

Aansluitende functies

Integrale veiligheidskunde is een jong beroep. Het vakgebied veiligheidskunde is nog volop in ontwikkeling. De overeenkomst? Beroepsbeoefenaren zijn dagelijks bezig met veiligheid. Die functies hebben veel verschillende benamingen.

Passende beroepen
Adviseur integrale veiligheid
Coördinator crisisbeheersing
Riskmanager
Medewerker Safety Health & Environment
QHSE-coördinator
Beleidsmedewerker informatiebeveiliging
Adviseur sociale veiligheid
Manager bewaking en beveiliging
Medewerker security en investigations

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Je hebt je diploma. Misschien heb je nu de smaak te pakken en wil je nog doorstuderen. Met een hbo-bachelor op zak kun je bijvoorbeeld een masteropleiding volgen, aan The Hague Graduate School, een andere hogeschool of de universiteit. Zo heeft The Hague Graduate School een interessant aanbod van masteropleidingen, waaronder masters op het gebied van management. En sluit de executive Master of Public Safety van Delft TopTech, ontwikkeld door de TU Delft en NIFV Nibra (Instituut Fysieke Veiligheid), prima aan.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Geïnteresseerd in
Integrale Veiligheidskunde - Deeltijd?