Integrale Veiligheidskunde - Deeltijd

Het carrièrepad van een integraal veiligheidskundige is veelzijdig. Onze alumni komen bijvoorbeeld terecht bij internationale bedrijven in de private sector. Denk aan Van Oord, Shell, Heijmans en LyondellBasell. Daar minimaliseren ze risico’s bij bedrijfsprocessen. Ook werken ze binnen de Rijksoverheid, bij de Nationaal Coördinator voor Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), bijvoorbeeld. Of bij ministeries, waar ze zich bezighouden met nationale veiligheidsvraagstukken.

Andere afgestudeerden zijn nu werkzaam bij (lokale) overheden als gemeenten, veiligheidsregio’s en waterschappen. Daar dragen zij bij aan crisisbeheersing, brandveiligheid of grootstedelijke ontwikkeling. En wat dacht je van werken bij politie, douane en marechaussee, bij beveiligingsbedrijven, scholen, ziekenhuizen, energiebedrijven en opleidings- en adviesbureaus? Breng je carrière met de deeltijdopleiding IVK een stap verder.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Integrale veiligheidskunde is een jong beroep. Het vakgebied veiligheidskunde is nog volop in ontwikkeling. De overeenkomst? Beroepsbeoefenaren zijn dagelijks bezig met veiligheid. Die functies hebben veel verschillende benamingen.

Dit word je wel
Adviseur integrale veiligheid
Coördinator crisisbeheersing
Riskmanager
Medewerker Safety Health & Environment
QHSE-coördinator
Beleidsmedewerker informatiebeveiliging
Adviseur sociale veiligheid
Manager bewaking en beveiliging
Medewerker security en investigations

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Je hebt je diploma. Misschien heb je nu de smaak te pakken en wil je nog doorstuderen. Met een hbo-bachelor op zak kun je bijvoorbeeld een masteropleiding volgen, aan De Haagse Hogeschool, een andere hogeschool of de universiteit. Zo heeft De Haagse een interessant aanbod van masteropleidingen, waaronder masters op het gebied van management. En sluit de executive Master of Public Safety van Delft TopTech, ontwikkeld door de TU Delft en NIFV Nibra (Instituut Fysieke Veiligheid), prima aan.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Integrale Veiligheidskunde - Deeltijd?