Integrale Veiligheidskunde - Duaal

Het carrièrepad van een integraal veiligheidskundige is veelzijdig. Onze alumni komen onder andere terecht bij internationaal opererende bedrijven in de private sector. Denk aan Van Oord, Shell, Heijmans en LyondellBasell. Daar zorgen ze ervoor dat risico’s bij bedrijfsprocessen geminimaliseerd worden. Ook komen zij terecht binnen de Rijksoverheid, waaronder bij de Nationaal Coördinator voor Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Verder werken zij bij diverse ministeries, waar ze zich bezighouden met nationale veiligheidsvraagstukken. Andere afgestudeerden zijn nu werkzaam bij (lokale) overheden zoals gemeenten, veiligheidsregio’s en waterschappen. Daar dragen zij bij aan preparatie op crisisbeheersing, brandveiligheid of grootstedelijke ontwikkeling. Een aanzienlijk deel van de studenten komt ten slotte terecht bij organisaties in zowel de publieke als de private sector. Bijvoorbeeld bij politie, douane en marechaussee, maar ook bij beveiligingsbedrijven, scholen, ziekenhuizen, energiebedrijven en opleidings- en adviesbureaus.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Integrale veiligheidskunde is een jong beroep. Dat betekent dat het vakgebied veiligheidskunde nog volop in ontwikkeling is. In allerlei functies zijn beroepsbeoefenaren dagelijks bezig met veiligheid. Die functies hebben veel verschillende benamingen, maar vele zijn in essentie te herleiden tot integrale veiligheidskunde.

Dit word je wel
Veiligheidsconsultant
Coördinator evenementenveiligheid
Adviseur sociale veiligheid
Manager bewaking en beveiliging
Coördinator crisisbeheersing
Adviseur informatiebeveiliging
Medewerker kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid
Beleidsmedewerker veiligheid
Dit word je niet
Marinier
Opsporingsambtenaar
Brandweerman
Criminoloog
Douanier
Wijkagent
(Persoons)beveiliger
Verkeersregelaar

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

De meeste IVK-studenten kiezen ervoor om na het behalen van hun diploma aan het werk te blijven. Het komt regelmatig voor dat studenten in vaste dienst komen bij de organisatie waar ze in het derde en/of vierde jaar hun leerarbeidsplaats hebben gehad.

Een aantal studenten kiest er ook voor om door te stromen naar een masteropleiding. The Hague Graduate School heeft zelf een interessant aanbod van masteropleidingen, waaronder masters op het gebied van management.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
  • De executive Master of Public Safety van Delft TopTech, ontwikkeld door de TU Delft en NIFV Nibra.
  • De Master Bestuurskunde: 'Besturen van Veiligheid' aan de VU in Amsterdam.
  • De Master Public Administration, met specialisatiemogelijkheid Public Safety aan de Universiteit Twente.
  • De Master Sociologie aan de Universiteit van Tilburg
  • De Master Crisis and Security Management aan de Universiteit van Leiden.

Over het algemeen moet je eerst een pre-master of een schakelprogramma volgen op de universiteit, voordat je kunt starten met het masterprogramma.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Integrale Veiligheidskunde - Duaal?

Meld je aan