Integrale Veiligheidskunde - Duaal

Crisisbeheersing, brandveiligheid, grootstedelijke ontwikkeling of arbeidsveiligheid: als afgestudeerd integraal veiligheidskundige kun je alle kanten op. Zeker met 2 jaar werkervaring op zak. Veel van onze studenten blijven ook werken bij de organisatie waar ze tijdens de opleiding hebben gewerkt. Denk aan een carrière bij (lokale) overheden of in het bedrijfsleven. De lijst met mogelijkheden is oneindig. Ministeries, veiligheidsregio’s, gemeenten, bouwbedrijven, industriële organisaties, scholen, ziekenhuizen en offshore bedrijven staan te springen om professionals zoals jij.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Integrale veiligheidskunde is een jong beroep. Dat betekent dat het vakgebied veiligheidskunde nog volop in ontwikkeling is. In allerlei functies zijn beroepsbeoefenaren dagelijks bezig met veiligheid. Die functies hebben veel verschillende benamingen, maar vele zijn in essentie te herleiden tot integrale veiligheidskunde.
Voorbeelden van organisaties waar Integrale veiligheidskunde studenten werken: Nationaal coördinator voor Terrorisme en Veiligheid (NCTV), Shell, Veiligheidsregio Haaglanden, Gemeente Den Haag, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brandweer Rotterdam-Rijnmond, Heerema, Kuehne en Nagel, Van Oord, GHOR Rotterdam, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Siemens, The Haque Security Delta, Maduro & Curiel’s Bank NV (Curaçao), Securitas, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS), Dunea, Stedin, Frames, Zeehavenpolitie en Marechaussee.

Dit word je wel
Veiligheidsconsultant
Coördinator evenementenveiligheid
Adviseur sociale veiligheid
Manager bewaking en beveiliging
Coördinator crisisbeheersing
Adviseur informatiebeveiliging
Medewerker kwaliteit, arbo, milieu en veiligheid
Beleidsmedewerker veiligheid
Dit word je niet
Marinier
Opsporingsambtenaar
Brandweerman
Criminoloog
Douanier
Wijkagent
(Persoons)beveiliger
Verkeersregelaar

Alumni aan het woord

Dennis Koene

Aanpakken en gas geven

Laura Slop

Spin in het web

Ryan Bergkamp

Wees nieuwsgierig en blijf vragen stellen

Raymond Wannee

Werk samen en sluit coalities

Thalisa Rampersad

Waarde van de studie

Rob Altena

Zorg dat je een goed netwerk hebt

Marit Bakker

Verschillende thema’s binnen veiligheid

Sleep opzij

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

De meeste IVK-studenten kiezen ervoor om na het behalen van hun diploma aan het werk te blijven. Het komt regelmatig voor dat studenten in vaste dienst komen bij de organisatie waar ze in het derde en/of vierde jaar hun leerarbeidsplaats hebben gehad.

Een aantal studenten kiest er ook voor om door te stromen naar een masteropleiding. The Hague Graduate School heeft zelf een interessant aanbod van masteropleidingen, waaronder masters op het gebied van management.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
  • De executive Master of Public Safety van Delft TopTech, ontwikkeld door de TU Delft en NIFV Nibra.
  • De Master Bestuurskunde: 'Besturen van Veiligheid' aan de VU in Amsterdam.
  • De Master Public Administration, met specialisatiemogelijkheid Public Safety aan de Universiteit Twente.
  • De Master Sociologie aan de Universiteit van Tilburg
  • De Master Crisis and Security Management aan de Universiteit van Leiden.

Over het algemeen moet je eerst een pre-master of een schakelprogramma volgen op de universiteit, voordat je kunt starten met het masterprogramma.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Integrale Veiligheidskunde - Duaal?