International and European Law - Engels - Voltijd

Tijdens deze vierjarige, Engelstalige opleiding International and European Law leer je alle vaardigheden waar werkgevers tegenwoordig naar op zoek zijn en waarmee je een succesvolle internationale juridische carrière opbouwt. We leggen daarom ook nadruk op je persoonlijke en professionele ontwikkeling, vooral op de ontwikkeling van internationaal bewustzijn. In de eerste twee jaar leg je de basis voor je carrière en leer je via theorie en praktijk hoe Rechten toe te passen in een internationale omgeving. In jaar 3 ga je je verder specialiseren en verdiep je je juridische vaardigheden en kennis. Je kunt een specifieke minor volgen of modules kiezen van een juridische gebied naar keuze. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een semester in het buitenland studeren bij één van onze partneruniversiteiten. In je laatste studiejaar loop je stage en voltooi je het afstudeerproject. Daarna ben je volledig in staat om juridische kwesties te analyseren, cliënten te adviseren en te vertegenwoordigen.

Opbouw van International and European Law - Engels - Voltijd

Hoorcollege

13,5

uur per week

Zelfstudie

25

uur per week

Projecten

1,5

uur per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

Je begint met de basis. Jaar 1 (het propedeuse jaar) introduceert je in de beginselen van Internationaal en Europees recht. Tijdens de eerste drie weken volg je een inleiding in de rechten en de basisvaardigheden. Daarnaast maak je kennis met de opleiding zelf, de hogeschool en Den Haag. Vervolgens volg je vakken als European Law, International Public Law, Tort Law, Company Law en Family Rights. Zo leg je een gedegen basis voor de komende drie jaar.

Onze filosofie is dat je de kennis uit de studieboeken moet toepassen op praktische en professionele opdrachten. Op die manier werk je vanaf het begin aan de ontwikkeling van je professionele vaardigheden. Je volgt vakken over juridisch schrijven, argumenteren en onderhandelen. Daarnaast leer je hoe je juridische stukken en adviezen schrijft, beslissingen opstelt en een juridische analyse uitvoert. Allemaal vaardigheden die een succesvolle, internationale juridische vakman of vakvrouw goed beheerst. Je werkt aan opdrachten die rechtstreeks uit de praktijk komen of die een zeer realistisch beeld geven.

Lesrooster

Module 1
Skills 1: Legal Analysis
Public International Law
Constitutional Law
Introduction to Law
Study & Career Coaching
Project 1: Model United Nations
Module 2
Skills 2: Legal Advising
Criminal Law
Administrative Law
Contract Law
Study & Career Coaching
Project 1: Model United Nations
Module 3
Skills 3: Representing
Tort Law
Introduction to EU Law
Study & Career Coaching
Project 2: EU Crisis
Module 4
Skills 4: Decision Making
Human Rights Law
EU Decision Making
Property Law
Study & Career Coaching
Project 2: EU Crisis
Sleep opzij

Jaar 2

De diepte in

In je tweede studiejaar versterk en consolideer je de reeds opgedane juridische vaardigheden en maak je kennis met International Criminal Law, International Trade Law, International Labour Law en meer. Ook neem je in groepsverband deel aan de Moot Court-projecten waarin je fictieve bedrijven vertegenwoordigt en de cliënten juridische bijstand verleent, bijvoorbeeld op het gebied van fusies en acquisities. Het kan ook zijn dat je een internationale oorlogsmisdader aanklaagt of juist verdedigt. Zo doe je een goede combinatie van praktische en theoretische kennis op tijdens je studie. Er is zelfs de mogelijkheid dat je een pleidooi mag houden bij het Gerechtshof in Den Haag, waar je uitvoering wordt beoordeeld door de rechters.

Jaar 3

Specialisatie en uitwisseling

In je derde studiejaar krijg je te maken met complexe, levensechte juridische kwesties en leer je hoe rechten een positief of negatief effect kunnen hebben op actuele uitdagingen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, bieden we diverse modules aan die je meteen naar de top op de arbeidsmarkt brengen. De keuzemodules zijn zeer breed, je kunt je specialiseren in diverse richtingen, van  Commercial Law tot International Criminal Law, of van Environmental Law tot Human Rights. Twee voorbeelden: bij de module Human Rights leer je meer over de uitdagingen van vluchtelingen en andere minderheden en tijdens de Compliance minor leer je meer over de meest recente wetgeving ter bestrijding van het witwassen van geld en het beschermen van gegevens. Veel studenten gebruiken een deel van hun derde studiejaar om in het buitenland te studeren. Zo verbreden ze hun kennis en ervaring over rechten in een andere context.

Minors

Maar er is nog meer! In het derde jaar kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan minors die de hogeschool aanbiedt. Onze opleiding International and European Law biedt minors die goed aansluiten op recente juridische - en marktontwikkelingen: Dispute Resolution, Cyber Security, Legal Technology en Compliance. Deze minors zijn door de opleiding en in samenwerking met experts uit andere vakgebieden ontwikkeld om je een bredere ervaring te bieden.

Jaar 4

Stagelopen en afstuderen

Het is geen geheim dat de arbeidsmarkt op het gebied van internationaal recht zeer competitief is. Het goede nieuws is dat onze afgestudeerde rechtenstudenten zeer succesvol zijn in het vinden van een baan binnen een jaar. Dat komt deels doordat veel prestigieuze internationale instellingen, non-profit organisaties, ambassades en internationale bedrijven gevestigd zijn in Den Haag, de Internationale stad van vrede en recht. Ook organiseren we jaarlijks een netwerkevenement met werkgevers waar je juridische vakmensen kunt ontmoeten en contacten kunt leggen voor stages en afstudeeropdrachten.

Onze partnerinstellingen en bedrijven geven advies over ons onderwijsprogramma, stages en afstudeeropdrachten, zodat wij altijd goed op de hoogte zijn van de huidige vraag op de arbeidsmarkt. Je netwerkactiviteiten en opgedane kennis en ervaring komen bij elkaar als je in jaar 4 aan je afstudeerproject werkt en minimaal 100 dagen stage loopt.

Je docenten

Petra Lindhout


Peter Boswijk


Dr. Agnieszka Machnicka


William Worster


Dr. Michail Vagias


Paul Garlick


Christine Tremblay


Miera Sibug Montero


Desmond Johnson


Suhas Sagar


Daniel Russel


Nadia Rusinova


Zahra Mousavi


Stefania Marassi


Aurelien Lorange


Jaime de Jesus Lima


Dr. Tamara N. Lewis Arredondo


Mária Éva Földes, PhD


Dr. Calum Young


Jonas Fechtner


Madonna Hamidy


Andreea Manea


Carlos Correa


Dr. Luca Pantaleo


Chloe Desesquelles


Jeff Dahl


Aleksandra Asscheman


Artemis Malliaropoulou


Sleep opzij

Studie in beeld

Sleep opzij

Minors

Geef vorm aan je studie

In het derde jaar kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan minors die de hogeschool aanbiedt. International and European Law biedt een aantal minors die goed aansluiten op recente ontwikkelingen op juridische gebied en op ontwikkelingen vanuit de markt: Dispute Resolution, Cyber Security, Legal Technology en Compliance. Je kunt ook een minor volgen van een andere opleiding, of zelfs een andere Nederlandse school.

Werkvormen

Onze opleiding International and European Law biedt een uitstekende balans tussen theorie en praktijk. Tijdens hoorcolleges leer je de theorie en in de workshops pas je de theorie toe via praktijkgerichte cases om zodoende je inzicht te verdiepen. Ook houden we regelmatig een ‘meet-a-professional’ gastcolleges, waarin je inspirerende presentaties bijwoont van professionals die werkzaam zijn bij internationale tribunalen, internationale organisaties en multinationals. Ze delen hun ervaringen en vertellen bijvoorbeeld hoe ze rechtsvervolgingsbeslissingen nemen of hoe ze ervoor zorgen dat hun bedrijf voldoet aan alle regelgeving. Om je nog enthousiaster te maken, krijg je in je eerste jaar ook de mogelijkheid om een aantal relevante organisaties in Brussel te bezoeken. In het tweede jaar kun je tijdens een studiereis aan Genève een kijkje nemen bij organisaties als de World Trade Organisation (WTO) en de Verenigde Naties. Tijdens je hele studie kun je ook meedoen aan diverse Moot Court-competities waarin je de belangen van je cliënt behartigt.

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met Hesther Calis via h.t.e.calis@hhs.nl. Voor vragen over toelatingseisen en inschrijven stuur je een e-mail naar csi@hhs.nl.

Volg en ‘like’ ons ook op Facebook!

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Tijdens je studie krijg je begeleiding van een coach. Hij of zij assisteert je in jaar 1 en 2 bij projecten en schriftelijke opdrachten. In jaar 3 en 4 helpt je coach je met je stage en afstudeerscriptie. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach altijd voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
International and European Law - Engels - Voltijd?

Meld je aan