International and European Law - Engels - Voltijd

Na de 4-jarige Engelstalige opleiding International and European Law beschik jij over alle skills die je nodig hebt voor een succesvolle internationale carrière. In jaar 1 en 2 los je in projectgroepen internationale rechtszaken op tijdens theoretische vakken en gastcolleges van experts. In het derde jaar kies je een juridische richting die jij interessant vindt. Dat kan ook in het buitenland! Verder loop je stage bij een internationale organisatie én schrijf je een afstudeerscriptie. Zo leer je alles over juridisch analyseren en communiceren, adviseren, vertegenwoordigen, managen en beslissingen nemen.

Opbouw van International and European Law - Engels - Voltijd

Hoorcollege

12

uur per week

Zelfstudie

25

uur per week

Projecten

1,5

uur per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

Laten we bij het begin beginnen. In jaar 1 (de propedeuse) maak je kennis met de basis van internationaal en Europees recht. Met vakken als Public International Law, Tort Law en Constitutional Law leg je de fundering voor de 3 jaren die erop volgen. Én je gebruikt deze kennis over rechten ook al tijdens praktische opdrachten in jaar 1. Zo vertegenwoordig je een Europees land terwijl je de United Nations Security Council nabootst. Je draagt de belangen van dat land uit en mengt je in discussies die leiden tot een besluit.

Verder reis je af naar het kloppende hart van Europa: Brussel. Ook bezoek je het Joegoslaviëtribunaal en een prestigieus advocatenkantoor. Daarnaast ontwikkel je je op professioneel gebied. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak op het gebied van adviseren, redeneren, onderhandelen, analyseren, besluiten nemen en juridisch schrijven. Na jaar 1 ben je al aardig op weg naar de titel ‘juridisch expert’.

Lesrooster

Module 1
Intro to LAW
Module 2
Constitutional Law
Human Rights Law
Public International Law
Skills 1: Legal Analysis
Module 3
Tort Law
Contract Law
Property Law
Skills 1: Legal Analysis
Module 4
EU Decision Making
Sleep opzij

Jaar 2

De diepte in

In jaar 2 versterk je je skills uit het eerste jaar. Wat er op het programma staat? Vakken over Europees en internationaal strafrecht, internationale handel en arbeidsrecht. In projectgroepen neem je deel aan moot court-projecten (een oefenrechtbank). Je assisteert fictieve zakelijke klanten bij fusies en overnames. Je verdedigt of vervolgt een verdachte van oorlogsmisdaden. En je gaat ook écht internationaal: met je studiegenoten reis je richting Genève voor een excursie naar de Verenigde Naties en de Wereldhandelsorganisatie. Bovendien krijg je de kans van je leven: houd een slotpleidooi bij het International Gerechtshof in Den Haag. Na afloop krijg je feedback van de aanwezige rechters.

Jaar 3

Specialisatie en uitwisseling

In jaar 3 kies je je eigen vakkenpakket: zo kun je je specialiseren. Ga op uitwisseling bij een van onze partneruniversiteiten in bijvoorbeeld Italië, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, China of de Verenigde Staten. Blijf je in Nederland? Dan kies je op De Haagse je eigen vakkenpakket. Ga voor een van de 4 thema’s over rechten: Public International Law and Human Rights Law, International Humanitarian Law and Criminal Law, European Law of Commercial Law. Je krijgt in jaar 3 te maken met ingewikkelde rechtszaken. Zo vervolg je staatshoofden voor oorlogsmisdrijven. Ook leer je over de bescherming die het internationaal recht biedt aan vluchtelingen en andere minderheden tijdens een (financiële) crisis.

Jaar 4

Stagelopen en afstuderen

We winden er geen doekjes om: in de rechtenbranche heb je veel concurrenten op de arbeidsmarkt. Het goede nieuws? Veel LAW-studenten vinden binnen een jaar een baan. Dat komt doordat je in Den Haag (de International City of Peace and Justice) belangrijke internationale bedrijven vindt, net als advocatenkantoren en stichtingen die actief zijn in de juridische sector. Bij een van die organisaties kun je in je vierde jaar stage lopen. En werken natuurlijk, zodra je je diploma op zak hebt.

Verder organiseert De Haagse een netwerkevenement, waar je professionals uit de branche ontmoet en tips krijgt van onze Professional Advisory Committee (PAC). Daarnaast geven juridische experts ons ieder jaar advies over ons curriculum, stages en afstudeeronderwerpen. Zo sluit het studieprogramma altijd aan bij de eisen van de arbeidsmarkt. Dat kun je zelf ervaren tijdens je stage. Je bent overal inzetbaar met je kennis en skills en loopt ruim 100 werkdagen mee in een organisatie. Na afloop van je stage laat je zien wat je geleerd hebt in het pronkstuk van International European Law: je scriptie.

Uw docenten

Petra Lindhout


Peter Boswijk


Dr. Agnieszka Machnicka


William Worster


Dr. Michail Vagias


Paul Garlick


Christine Tremblay


Miera Sibug Montero


Desmond Johnson


Suhas Sagar


Daniel Russel


Nadia Rusinova


Zahra Mousavi


Stefania Marassi


Andreea Manea


Dr. Marina Lostal


Aurelien Lorange


Jaime de Jesus Lima


Dr. Tamara N. Lewis Arredondo


Dr. Maria Eva Földes


Dr. Calum Young


Jonas Fechtner


Madonna Hamidy


Abiola Makinwa


Carlos Correa


Dr. Luca Pantaleo


Chloe Desesquelles


Jeff Dahl


Aleksandra Asscheman


Sleep opzij

Studie in beeld

Sleep opzij

Minors

Personaliseer je studie

Met een minor verdiep je je in de onderwerpen die jou aanspreken. De Haagse biedt meerdere minors aan, waaronder het splinternieuwe Alternative Dispute Resolution. Daarnaast kun je kiezen uit de innovatieve minors Cyber Security en Compliance. Zie je een minor bij een andere Nederlandse hogeschool wel zitten? Dat mag ook!

Werkvormen

Een perfecte balans tussen theorie en praktijk: die vind je bij onze opleiding. Experts uit het vakgebied adviseren over alle onderdelen van de opleiding en zorgen dat het programma aansluit bij de eisen van de arbeidsmarkt. Elk kwartaal volg je 2 ‘meet a lawyer’-colleges en komt er een gastspreker langs. Zo woon je colleges bij van juridische adviseurs van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, Europol, Eurojust en de Internationale Kamer van Koophandel (ICC). Ook rechters van internationale tribunalen vertellen in de collegezaal over hun werk. Van alle experts leer je hoe zij tijdens een ingewikkelde zaak beslissingen nemen. En hoe ze in hun huidige functie terecht zijn gekomen.

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met Hesther Calis via h.t.e.calis@hhs.nl. Voor vragen over toelatingseisen en inschrijven stuur je een e-mail naar csi@hhs.nl.

Volg en ‘like’ ons ook op Facebook!

Contact met de student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Tijdens je studie krijg je begeleiding van een coach. Hij of zij assisteert je in jaar 1 en 2 bij projecten en schriftelijke opdrachten. In jaar 3 en 4 helpt je coach je met je stage en afstudeerscriptie. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach altijd voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
International and European Law - Engels - Voltijd?

Meld je aan