International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd

Hoe maken internationale organisaties als banken en multinationals winst? En hoe draagt zo’n organisatie tegelijkertijd bij aan een betere wereld? Ga voor de 3-jarige Engelstalige opleiding International Business en leer hoe je geld verdient én een verschil maakt in de maatschappij. Dat noemen we business + impact. Tussen studenten en docenten van ruim 40 nationaliteiten leer je alles over international business management. Breid je netwerk uit en bereid je voor op een glansrijke carrière als business manager, consultant of manager of change.

International Business 3 jaar, 2019 – 2020

Om mee te kunnen draaien met het 3-jarige Engelstalige programma van International Business moet je goed zijn in wiskunde en je Engels beheersen. De 3-jarige opleiding is intensief. Daarom moet je een middelbareschooldiploma hebben dat gelijk is aan (of hoger dan) een Nederlands vwo-diploma. Zie ook onderstaande tabel.

Let op: meld je eerst aan voor de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business in Studielink. Tijdens de toelatingsprocedure nodigen we alle aangemelde studenten uit voor een gesprek. Op dat moment kun je aangeven dat je interesse hebt in het versnelde 3-jarige programma.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het best passende profiel voor vwo-leerlingen is Economie & Maatschappij (E&M). Daarbij moet je goed zijn in wiskunde.
Alle aankomende studenten moeten eerst de toelatingsprocedure doorlopen. Als je aan de toelatingseisen voldoet, dan krijg je een uitnodiging voor een interviewgesprek dat 30 minuten duurt en in het Engels wordt gehouden. Daarna beslist onze faculteit of je de kwaliteiten hebt die nodig zijn om deel te nemen aan het versnelde 3-jarige programma van International Business.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation School (Prep School)
Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.

The Hague Pathway College
Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dat is er The Hague Pathway College. Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen.

Deze opleiding heeft ook een 4-jarige variant
Heb je geen vwo-diploma of wo-propedeuse? Maar wel een havo- of mbo 4-diploma? Kijk dan bij de 4-jarige variant van deze opleiding.

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding International Business heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma. Denk aan een internationale Baccalaureate, een Duitse Abitur of 3 Britse A-levels met een C-score of hoger. Ook moet je zowel wiskunde als de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Kom naar de campus en ontmoet studenten, docenten en studieloopbaanadviseurs. Neem gerust een kijkje bij de presentaties en ontdek of jij de creatieve mindset hebt die past bij onze internationale opleiding.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Business valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd?