International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd

Hoe maken internationale organisaties als banken en multinationals winst? En hoe draagt zo’n organisatie tegelijkertijd bij aan een betere wereld? Ga voor de 3-jarige Engelstalige opleiding International Business en leer hoe je geld verdient én een verschil maakt in de maatschappij. Dat noemen we business + impact. Tussen studenten en docenten van ruim 40 nationaliteiten leer je alles over international business management. Breid je netwerk uit en bereid je voor op een glansrijke carrière als business manager, consultant of manager of change.

Studenten aan het woord

Dilara Cabuk

Over wereldburgerschap

Henrijs Kalnieks

Over ondernemend zijn

Ik kan op stage en werk veel samen met andere studenten.

Dilara Cabuk

Over haar keuze voor het hbo

Sleep opzij

International Business 3 jaar, 2019 – 2020

Om mee te kunnen draaien met het 3-jarige Engelstalige programma van International Business moet je goed zijn in wiskunde en je Engels beheersen. De 3-jarige opleiding is intensief. Daarom moet je een middelbareschooldiploma hebben dat gelijk is aan (of hoger dan) een Nederlands vwo-diploma. Zie ook onderstaande tabel.

Let op: meld je eerst aan voor de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business in Studielink. Tijdens de toelatingsprocedure nodigen we alle aangemelde studenten uit voor een gesprek. Op dat moment kun je aangeven dat je interesse hebt in het versnelde 3-jarige programma.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niet toelaatbaar

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het best passende profiel voor vwo-leerlingen is Economie & Maatschappij (E&M). Daarbij moet je goed zijn in wiskunde.
Alle aankomende studenten moeten eerst de toelatingsprocedure doorlopen. Als je aan de toelatingseisen voldoet, dan krijg je een uitnodiging voor een interviewgesprek dat 30 minuten duurt en in het Engels wordt gehouden. Daarna beslist onze faculteit of je de kwaliteiten hebt die nodig zijn om deel te nemen aan het versnelde 3-jarige programma van International Business.

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

• Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma
Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding International Business heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma. Denk aan een internationale Baccalaureate, een Duitse Abitur of 3 Britse A-levels met een C-score of hoger. Ook moet je zowel wiskunde als de Engelse taal goed beheersen. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert.
Mocht je (nog) niet aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
De 3-jarige opleiding International Business biedt geen toelatingstest aan voor wie met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder is en geen geschikt diploma heeft.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Kom naar de campus en ontmoet studenten, docenten en studieloopbaanadviseurs. Neem gerust een kijkje bij de presentaties en ontdek of jij de creatieve mindset hebt die past bij onze internationale opleiding.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie International Business valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
International Business - Engels - 3 jaar - Voltijd?