International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd

Met de 4-jarige Engelstalige opleiding International Business bereid je je voor op een internationale carrière. Waar dan ook ter wereld. Je bouwt aan een stevige basis van economie, marketing, sales, finance en management. Tijdens colleges en workshops doe je kennis op en leer je hoe het is om in een internationaal team te werken. Je brengt je kennis de praktijk tijdens je stage bij een internationaal bedrijf en sluit je opleiding af met een scriptie.

Opbouw van International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd

Colleges

20-24

uur per week

Zelfstudie

20

uur per week

Projecten

10

uur per week

Studiepunten

60

in jaar 1


Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

In jaar 1 bouw je aan je kennisbasis. Het is je propedeusejaar; hierin leer je alles wat je moet weten om international business in al zijn vormen te begrijpen.

Lesrooster

Semester 1
Business Game
Marketing
Management and Organisation
Business Communication
International Business Trends
Critical Thinking
Finance and Accounting
Integrated Project I
Economics
Semester 2
Statistics and Research
Public Speaking
Operation and Sales
Language and Culture
Law and Ethics
Personal and Professional Development

Jaar 2 en 3

Hoofdfase

In jaar 2 en 3 bouw je verder op het fundament dat je in je eerste jaar hebt gelegd. Je leert nóg meer over international business en spijkert je professionele skills bij. De 4-jarige Engelstalige opleiding is altijd actueel: we werken nauw samen met een Business Advisory Council, waarin international business professionals, afgestudeerde studenten en experts uit het werkveld meedenken over de vakken en projecten.

Naar het buitenland

Een van de semesters in je tweede of derde jaar breng je door in het buitenland, als je op uitwisseling bent. Kies uit een van de 170 partneruniversiteiten in 43 landen. Tijdens je uitwisseling maak je kennis met verschillende culturen, manieren van leren en business modules. Afgelopen jaar gingen ruim 200 van onze studenten naar landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië, China, Indonesië, Maleisië, Thailand, Taiwan, Zuid-Korea, Brazilië, Mexico, Spanje, Frankrijk, Duitsland, en Zweden.

Lesrooster semester 3 en 4

 • Innovation and Creativity
 • International Business Awareness
 • Management of Information as Digital Citizens
 • Ethics and Social Responsibility
 • Intercultural Proficiency
 • Marketing and Sales
 • Finance and Accounting
 • Operations and Supply Chain Management
 • Organisation and People
 • Business Research

Jaar 4

Afstuderen

In jaar 4 is het zover: tijd voor de beruchte scriptie. Nou ja, die zou berucht zijn als je 30.000 woorden op rijm zou moeten schrijven over een saai onderwerp. Gelukkig studeer jij af op een onderwerp waarmee je een organisatie écht verder helpt. Of je zorgt ervoor dat een bedrijf duizenden euro’s bespaart. Misschien krijg je na je scriptieonderzoek wel een prachtige baan aangeboden. Bij de opleiding International Business schrijven de meeste studenten een scriptie voor de organisatie waar ze stage hebben gelopen. In het buitenland of in wereldstad Den Haag. Zo zie én onderzoek je van dichtbij hoe je dagelijks een bedrijf runt, terwijl je je interculturele, persoonlijke en professionele skills ontwikkelt.

Inspirerende voorbeelden

Een van onze oud-studenten analyseerde tijdens zijn scriptieonderzoek of de Nederlandse markt klaar was voor Tom of Maine’s natuurlijke tandpasta. Een andere oud-student onderzocht of cybercrimeverzekeraar RealeGroup in Turijn voet aan de grond zou kunnen krijgen. En weer andere oud-studenten belandden na hun opleiding en een hooggewaardeerde scriptie bij bedrijven als Karl Lagerfeld, Nike, BlueLynx, BMW en Boston Consulting Group

Studie in beeld

Minors

Je studie samenstellen

Met een minor duik je dieper in international business. Je specialiseert je, of je verbreedt kennis juist. Je volgt colleges, werkgroepen, werkt aan projecten en leert van experts uit het werkveld. Ieder jaar kun je kiezen uit een breed assortiment minors:

 • Business and Service in Marketing
 • Branding and Trends in Marketing
 • Finance
 • Supply Chain Management
 • Human Resource Management
 • Sustainable Business
 • Business in Asia - Business in Africa - Business in Latin-America

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Elk semester komen CFO’s en CEO’s uit de businesswereld langs om gastcollege te geven. Vorig jaar bijvoorbeeld, vertelde Niels Vink, Manager Data Analytics bij PricewaterhouseCoopers, hoe je menselijk gedrag kunt beïnvloeden.

Tijdens het opleidingsprogramma doe je niet alleen kennis op; je leert ook hoe je je ontwikkelt tot business professional. Zo krijg je eerst vooral colleges en workshops, terwijl je later meer stage loopt en werkervaring opdoet. Je vaardigheden ontwikkel je tijdens vakken als Management Skills, Intercultural Competency, Communication in International Business en Personal and Professional Development.

Nieuws en Evenementen

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding International Business? Stuur een e-mail naar ib-thuas@hhs.nl of like ons op Facebook en volg ons op Instagram. Heb je vragen over toelating of inschrijving, mail dan naar csi@hhs.nl.

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Als International Business-student krijg je een mentor. Hij of zij helpt je met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op De Haagse en daarbuiten. Je mentor is er voor je als je iets kwijt wilt en staat voor je klaar als je moet wennen aan de internationale opleiding of zelfs aan een heel nieuw land en een andere cultuur. Ook later in de opleiding krijg je hulp van je mentor. Bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt, op school of privé. Of als je tijdens je stage of uitwisseling vragen hebt.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
International Business - Engels - 4 jaar - Voltijd?

Meld je aan